top of page

Ontdek het pad naar jouw Miracle Morning

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021


Vroeg opstaan en daar ook nog blij van worden. Een Miracle Morning lijkt voor veel mensen een utopie. Want is het echt mogelijk om je dag te starten met een lach? Is de Miracle Morning van Hal Elrod echt een succesverhaal of is het een leuk commercieel verhaal zodat zijn boeken verkocht worden? Ik heb het geprobeerd en ik vertel je hierbij precies wat het inhoudt en dan kan jij beslissen of het ook iets voor jou is.

Mijn ochtenden voordat ik het boek The Miracle Morning had gelezen

Mijn ochtenden waren eigenlijk altijd hectisch. Zonder dat ik het door had eigenlijk. Ik bleef vaak zo lang mogelijk liggen. Ik werd wakker van onze baby of peuter die een fles wilde of eruit wilde. Als de kinderen wel iets langer doorsliepen werd ik wakker van de wekker. De wekker stond eigenlijk altijd zo laat mogelijk zodat ik altijd wel aan het haasten was. Ik moest er niet aan denken om de wekker nog vroeger te zetten, want ik had die slaap echt nodig. Ik werd vaak niet uitgerust wakker en de hele dag door voelde ik me moe. Dat was de prijs om moeder te zijn dacht ik altijd. Toen onze kinderen eindelijk goed doorsliepen genoot ik ervan dat ik niet meer in de nacht wakker werd gemaakt. Daardoor kon ik weer iets later naar bed en nog steeds zette ik mijn wekker zo laat mogelijk, zodat ik lekker veel kon slapen. Want ik hield van slapen en waarom zou ik het überhaupt willen om vroeg op te staan? Ik vond snoozen eigenlijk ook wel heerlijk. Lekker rustig aan doen en rustig wakker worden. Elk kwartiertje extra was fijn!

Wanneer merkte ik dat ik het anders wilde? Eigenlijk merkte ik pas dat mijn ochtenden helemaal niet relaxed waren tot het moment dat ik het boek van Hal Elrod had gelezen. Want om eerlijk te zijn, dat rustig aan was eigenlijk helemaal geen rustig aan. Vooral als ik moest werken en de kinderen naar de opvang moest brengen. Vaak was ik achter de feiten aan het aanlopen. Ook wilde ik graag meer bewegen, maar zin en puf had ik niet om in de avond nog te gaan sporten En om eerlijk te zijn na 2 zwangerschappen in 2 jaar tijd waren er toch wat kilo’s blijven plakken. 😉

Mijn eerste stap naar een Mircale Morning. Ik kreeg het e-book in handen en ik merkte dat het begon te kriebelen. Zou het toch iets voor mij zijn? Ik wilde natuurlijk wel een heerlijke ochtend waarbij ik blij uit bed zou springen en extra energie zou hebben. Maar hoe kon ik mijn huidige situatie (moe en uitgeput) omzetten naar fit en energiek door eerder mijn bed uit te gaan... Het klonk leuk maar mijn overtuiging was ook dat ik een avondmens was. En wilde ik dat dan wel opgeven? Ik was echt wel sceptisch want hoe kon mijn morgen opeens een 'miracle' worden? Maar goed de eerste stap is om te gaan starten. Ik las verschillende inspirerende quotes om mezelf de goede kant op te bewegen, zoals: "Als je doet wat je altijd doet, dan krijg je wat je altijd deed" en "De verandering begint bij jezelf". Vooral ook door de inspiratie uit het boek ben ik er mee gestart.

Eerlijk is eerlijk het was niet altijd fijn om vroeg op te staan. Gelukkig was ik in de lente gestart dus het was buiten niet meer donker en koud. Nu achteraf ben ik echt blij dat ik die stap heb gezet. Voordat ik je vertel hoe ik het heb ervaren wil ik je graag een toelichting geven wat The Miracele Morning precies betekent.


Wat is the Miracle Morning?

The Miracle Morning is een boek welke geschreven is door Hal Elrod. In dit boek deelt hij 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken. Dit boek is in 2016 uitgebracht en in veel landen een bestseller geworden, zo ook in Nederland. Het is een stappenplan om meer uit je dag te halen en gelukkig(er) te worden.


Toelichting boek the Miracle Morning: Het boek bestaat eigenlijk uit twee delen. In het eerste deel verteld de schrijver Hal Elrod over zijn zoektocht wat succesvolle mensen doen om succesvol te zijn. Hij komt erachter dat de overeenkomst is dat succesvolle mensen vroeg opstaan. Na zijn ongeluk (waar hij wonder boven wonder van hersteld is) heeft hij er alles aan gedaan om beter te worden en heeft hij de stappen gezet om echt succesvol te worden. Doordat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is maar heel veel mensen niet weten hoe ze het moeten aanpakken en wat de vuilkuilen zijn is hij het boek gaan schrijven.


In het tweede deel beschrijft hij precies wat de zes stappen zijn tot succes. Hij heeft aan dat succesvolle mensen geven zelf hun leven richting en zitten zelf aan het stuur. Door de keuzes die ze maken en de focus die ze hebben zijn er verschillende overeenkomsten die Hal Elrod benoemt in zijn boek als Life SAVERS. Het is een stappenplan uit 6 gewoontes die je zou moeten uitvoeren om een omslag te maken in je leven.


Hij heeft zijn methode SAVERS genoemd. Elke letter staat voor een actie voor het begin van de dag. Als je deze acties elk dag zou uitvoeren leidt dit tot een betere versie van jezelf.


Wat is de Miracle Morning routine?

De Miracle Morning routine is eigenlijk - heel simpel gezegd - een nieuwe routine die je jezelf moet aanleren waarbij jij in controle bent. Je laat je niet afleiden door je telefoon, het nieuws of andere bezigheden waarmee jij je vast prima mee kan vermaken maar waardoor je niet groeit als mens. Ook laat je oude beperkende overtuigingen los en kies jij voor datgene wat je blij maakt.


Doordat je de keuze maakt om in de ochtend een routine aan te leren waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt kan je het ook volhouden. En als je het goed doet dan wil je uiteindelijk ook niet anders meer.


De Miracle Morning Life Savers

De Miracle Morning bestaat uit 6 gewoontes die je jezelf moet aanleren. Je bent natuurlijk niet verplicht om alle 6 te gewoontes altijd te blijven doen, maar als je hiermee start dan kan je op een gegeven moment je eigen Miracle Morning gaan samenstellen. Het is dus de bedoeling dat je elke ochtend als je wakker wordt direct deze stappen gaan bewandelen om zo jouw Miracle Morning te creeren.


Hal Elrod noemt deze 6 stappen/gewoontes de Life Savers. Voor het woord Savers heeft hij voor elke letter een gewoonte benoemd zodat je het makkelijk kunt onthouden.


De 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken:

S: is van silence/stilte, bijvoorbeeld meditatie of gebed; A: is van affirmaties, dit zijn persoonlijke bekrachtigingen, zoals bijvoorbeeld; ‘Het enige verschil tussen mij en de mensen aan de top is mijn niveau van toewijding en vanaf vandaag ben ik toegewijd om mijn doelen te halen’; V: is van visualisatie, je kan jouw ideale leven voorstellen en je de dag visualiseren hoe je wilt dat het zal gaan. Hierdoor ga je gerichter je dag door en je hebt gelijk een stuk minder stress; E: is van excersise/bewegen. Doordat je gaat bewegen kom je direct in een andere staat. Je hoeft niet direct een marathon te gaan lopen, maar door een paar minuten actief je dag te beginnen ben je al een heel eind.

R: is van reading/lezen, als je de dag start met het lezen van een interessant of positief boek geeft dit je dag direct al een goede richting.

S: is van Scribing/schrijven, je doelen opschrijven of to-do’s voor die dag, een reflectie op gisteren of dagboekschrijven.

Met deze SAVERS heb je een complete start van de dag. Hoe ervaar ik nu (na 2 jaar) mijn Miracle Morning? Ik ben zo ontzettend blij dat ik het boek in handen heb gekregen. Door het stappenplan in het boek heb ik geleerd om mezelf te disciplineren. Doordat ik vroeg op sta ben ik actiever, fitter en leef ik gezonder. Elke ochtend neem ik de tijd om te mediteren, hard te gaan lopen, yoga, boeken te lezen en mijn dag te visualiseren. Het is erg fijn om de ochtend helemaal voor mezelf te hebben. Ik ben een uur eerder op dan de rest van het huis. Het is GE-WEL-DIG. Ik begin de dag zoals ik dat wil en hoe ik dat wil. Ik heb meer rust in mijn hoofd. Omdat ik gezond de dag begin, snaai ik veel minder en in één jaar ben ik 10 kilo geraakt! Klinkt te mooi om waar te zijn of niet?

Is een Miracle Morning voor iedereen haalbaar? Ik ben echt van mening dat iedereen het kan. Als ik naar mezelf kijk ben ik echt niet altijd heel sportief geweest. Ik hield van mijn avondjes voor de televisie. Netflix vond ik heerlijk. Maar nu stap ik liever een uur eerder mijn bed in en ruil ik dus een uur Netflix in voor een uur gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Het is echt hoe het bij mij is! Ik ben er zo enthousiast over!


Je houdt tijd over aan het eind van de dag omdat je focus hebt. Je krijgt er enorm veel energie voor terug. Ik weet zeker dat als je dit 30 dagen volhoudt je een ander mens bent geworden. Hal Elrod geeft ook in het boek aan dat als je het 30 dagen volhoudt dat je dan de grootste hindernissen al hebt doorlopen.

Ook enthousiast geworden?

Doe jezelf of een vriend of vriendin het boek cadeau. Want wil jij ook niet elke ochtend vol energie en met een lach op je gezicht wakker worden?

Maar voordat je de beslissing maakt om vroeg op te gaan staan en te starten met het plan van Hal Elrod, wil ik je écht adviseren om eerst het boek helemaal uit te lezen. Dan weet je echt wat je te wachten staat als je het moeilijk hebt.
Comments


bottom of page