top of page

De 10 eigenschappen van gepassioneerde mensen

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022


vrouw foto's aan het maken

Je echte passie ligt op de grens van je comfort-zone. Er is geen duidelijke gebruiksaanwijzing voor. Maar hoe doen ze dat toch? Iedereen kent wel passievolle mensen om zich heen. Deze mensen lijken van nature een gezonde dosis passie te bezitten.


Maar hebben gepassioneerde mensen een aangeboren kwaliteit of kan het groeien? Ik ben van mening dat als je jouw passie vindt dat deze kwaliteiten ontwikkeld kunnen worden. Omdat je je passie gaat volgen krijg je extra motivatie om het beste uit jezelf te halen.


1. ze geloven in zichzelf

Gepassioneerde mensen hebben diep innerlijk weten wat hun fundament is voor iedere stap die ze zetten. Ze hebben een sterke emotionele reden om iedere ochtend uit hun bed te komen en het beste van zichzelf te geven. Ze laten zich niet weerhouden door kritiek en commentaar van anderen. Ze weten immers dat ze zich

niet laten confirmeren door hun omgeving. Dit staan hun innerlijk succes alleen maar in de weg.


2. doorzettingsvermogen

Mensen die gepassioneerd zijn hebben een sterk doorzettingsvermogen. Het doorzettingsvermogen wordt intrinsiek aangestuurd door de sterke wil. Als zij ergens in geloven dan blijven ze ervoor gaan totdat het gelukt is. Ze geven niet op totdat het doel behaald is. Dit is vaak het grote verschil waar anderen opgeven. Hierdoor slagen zij wanneer anderen al lang een andere weg hebben ingeslagen. Wanneer de keuzes worden gemaakt en je je niet laat tegenhouden door obstakels, maar je dit ziet als groeimomenten, dan ben je op de goede weg.


3. nieuwsgierig

Gepassioneerde mensen bezitten een natuurlijk verlangen om op zoek te gaan naar de duidelijke antwoorden. Ze nemen geen genoegen met een enkel antwoord. Ze zijn voortdurend bezig met de vraag achter de vraag. In gezelschappen stellen ze belangstellende vragen zonder er bij stil te staan wat de omgeving hiervan vindt. hun behoefte om te weten hoe dingen in elkaar zitten wint het van sociaal wenselijk gedrag


4. bezitten voldoende zelfvertrouwen

De mensen met een passievol bestaan meten hun standaard af aan hun eigen gevoelens en zijn niet kwetsbaar voor de mening anderen. Zij kennen hun kwaliteiten en zwakheden. Ook durven zij zichzelf waarde toe te kennen, zonder verontschuldiging.

Ook immateriële waarde in de vorm van complimenten, dragen bij aan het besef van eigenwaarde.


5. durven risico te nemen

Gepassioneerde mensen weten dat het leven vol zit met valkuilen. Dit is ook één van de redenen dat ze risico's niet uit de weg gaan. Ze zoeken de risico's juist op want ze weten dat succes te vinden is op de grens van de comfortzone.


Leven is het meervoud van lef - Loesje

6. positief denken

Veel passievolle mensen hebben hun mind goed getraind. Als je positief kan denken dan is het leven zoveel makkelijker. Dit hebben zij geleerd om te doen omdat je hierdoor vrijer bent. Je blijft hierdoor niet hangen in de tekortkomingen van anderen. Ook leren zij van het verleden en blijven vooruit kijken.


Wanneer je beren op de weg ziet kan je stil blijven staan en wachten tot de beren verdwijnen. Of je kan er omheen lopen en kijken waar het niet geplaveide pad je brengt. Gepassioneerde mensen blijven positief waar vaak anderen afhaken.


7. houden van verandering

Mensen die gepassioneerd zijn maken snelle keuzes, Hierdoor komen ze voortdurend in andere situaties terecht. Ze zijn meer bezig met de reis dan de bestemming. Dit maakt dat ze onbelemmerd kunnen genieten van wat ze doen.


8. ze leren door te doen

Gepassioneerde mensen passen direct toe wat ze hebben geleerd. Hun kennis is vooral gebaseerd op ervaring. Ze gebruiken de theorie om hun levenswijsheid te testen. Zij kennen een liefde voor het leven waarbij ze niets willen missen van alles wat voorbij komt.

Je kan nog zoveel kennis vergaren maar als je de kennis niet in praktijk bent dan kom je nog geen stap verder.


Als je blijft doen wat je altijd deed. Dan krijg je wat je altijd al had.

9. zelfdiscipline

Mensen die zelfdiscipline hebben zijn vaak ook de mensen die hun passies gaan verwezenlijken. Ze geven niet op en houden zich aan de afspraken die ze met zichzelf maken. Als je wilt groeien dan is het belangrijk dat je de afspraken die je maakt met jezelf ook uitvoert. Want als je niet op jezelf kan vertrouwen hoe kan je dan de volgende stap maken? Wanneer je zelfdiscipline in je leven hebt gebracht dan uit zich dit vaak in het uitvoeren van je passie. Hierdoor kan je zorgen dat jouw future zelf trots op je wordt!


10. een doel voor ogen hebben

Gepassioneerde mensen hebben een droom. Zij doen er alles aan om deze droom te verwezenlijken. Niets houdt ze tegen. De twinkeling in de ogen als ze het over hun droom hebben is de passie die vanuit de ziel naar buiten komt.


Wil jij ook je passie volgen, vrij van stress zijn én meer zelfvertrouwen?

Je kunt hier gratis de 4-delige cursus "Leven zonder Stress" van Albert Sonnevelt downloaden.

Hoe zou het zijn als je de beste versie van jezelf kon leven? Vrij van stress en vol zelfvertrouwen? Een leven waarin je jouw passie volgt en steeds meer controle over je leven krijgt? Zet vandaag nog de eerste stap!

Comments


bottom of page