top of page

Top 6 budgetplanners om je geldzaken op orde te krijgen


Wil jij ook aan de slag met een budgetplanner en je geen zorgen meer maken over je geldzaken? Wij van 'Start je dag met een lach' helpen je graag op weg!


Een budgetplanner kan je gaan gebruiken als je overzicht wilt hebben over je inkomsten en uitgaven, daarnaast is het een handig hulpmiddel om te bepalen hoeveel je kunt sparen. Of hoe je zo snel mogelijk van je schulden af kunt komen.


Denk jij ook vaak; waar blijft mijn geld? Dan is het helemaal een goede reden om je inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Want als je ook vaak aan het einde van je geld nog een stuk maand over houdt dan gaat er iets verkeerd.


Vraag jij je elke maand weer af waar je geld blijft? Houd je inkomsten en uitgaven bij in een handige budgetplanner en krijg weer grip op je financiën.


Hoe fijn is het als je maandelijks precies weet wat er binnenkomt en wat er uitgaat? En dat je niet meer tegen vervelende verrassingen aanloopt, maar dat je geld opzij zet voor bijvoorbeeld een kapotte wasmachine of auto. Het klinkt makkelijk maar het is voor veel mensen echt lastig. Maar wees gerust als je het eenmaal onder de knie hebt dan wordt je leven in ieder geval een stuk makkelijker en fijner.


Inhoudsopgave:

 

Voordelen budgetplanner

  • meer rust in je hoofd, omdat je weet waar je aan toe bent

  • creëer orde in de chaos

  • spaar voor iets wat je erg graag wilt

  • wacht niet op problemen maar je bouwt zekerheid op voor je toekomst

  • wordt gedisciplineerder doordat je jezelf moet verantwoorden in je budgetplanner

  • je denkt nu twee maal nu voordat je geld uitgeef

 

Tips om beter te leren budgetteren

Door middel van een stappenplan kan je zelf leren om beter te budgetteren. Je kunt dit natuurlijk prima bijhouden op een vel papier of in een excellijstje. Maar als je hier een mooi boekje van hebt waar je je doelen, valkuilen en prognose kunt noteren geeft dit veel duidelijkheid in - waarschijnlijk - je chaotische geldzaken.


stap 1: creëer inzicht voor jezelf

Maak een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven, want meten is weten. Begin ermee om de laatste maanden alles op een rij te zetten. Wat heb je waar aan uitgegeven. Dit geeft duidelijkheid en vanaf dit punt kan je naar de volgende stap.

tip: vaak kan je in je online bankieren per transactie een notitie maken. Zo weet je ook nog over een maand wat je wanneer hebt uitgegeven

stap 2: prioriteiten stellen

Nadat je overzicht klaar is moet je voor jezelf duidelijk maken wat je écht belangrijk vindt en wat je doel is. Wil je meer sparen, wil je een buffer opbouwen of wil je elke maand gewoon weten waar je aan toe bent. Maak een plan, want zonder plan zal je je doelen nooit behalen.

Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd deed. Dan verandert er dus niets.


stap 3: besparen

Bijna overal kan je op besparen, je boodschappen, abonnement, schadeverzekeringen of je zorgverzekering. Wanneer je duidelijk op een rij hebt gezet waar je geld naar verdwijnt, probeer dan een overzicht te maken welke uitgaven echt noodzakelijk zijn en welke je wellicht kan verlagen.


stap 4: beheersen en plannen

Zorg ervoor dat je jezelf disciplineert. Geeft jezelf een budget en houd je er aan. Maak het ook leuk. Als je een doel hebt behaalt geef jezelf dan een cadeau, en let op het hoeft niet direct een cadeau te zijn wat (veel) geld kost. Je kunt er ook voor kiezen om een lekkere fles wijn, een bos bloemen, een lekker biertje of een mooie plant cadeau te geven.


stap 5: controle

Houdt jezelf scherp wanneer je kan sparen en beter met je geld omgaat dan is het goed om te blijven verbeteren. Blijf kijken en analyseer naar je maandelijkse uitgaven. Analyseren en corrigeren is de truc! Hoe meer overzicht je hebt hoe meer je kunt (be)sparen.

 

Waarom een budgetplanner kopen?

Een budgetplanner kopen zorgt natuurlijk niet direct voor een wonder. Als jij je uitgavenpatroon niet aanpast dan verandert er weinig. Maar het is wel een goed hulpmiddel als je overzicht wilt creëren en wilt leren budgetteren. Er zijn verschillende soorten budgetplanners die je goed op weg helpen. Als je de budgetplanner direct gaat gebruiken dan heb je de paar tientjes - als het goed is- op zeer korte termijn weer terugverdiend. Ik heb voor jou 6 budgetplanners op een rij gezet welke jou kunnen helpen om je geldzaken weer op orde te krijgen.

 

Top 6 budgetplanners; om je geldzaken op orde te krijgen

 

Budgetplanner - Kasboek - Quitte

De Quitte budgetplanner is een kwalitatief hoogwaardige budgetplanner met harde kaft in A5 formaat. Deze planner helpt jou om de grip op je portemonnee terug te krijgen en te behouden.


Het is een prachtig gebonden exemplaar met hardcover en ruim voldoende ruimte voor notities. Elke maand start weer met een inspirerende quote. Met het bijgeleverde stickervel wordt het bijhouden van een kasboek weer leuk! Vind je het bijhouden van een huishoudboekje saai? Dit is voorgoed verleden tijd met de Quitte budgetplanner!


Prijs indicatie: € 14,95 

Deltas Paperstore: budgetplanner

De Deltas Paperstore budgetplanner is een mooie planner met zeer veel goede recensies. Beschikbaar in twee kleuren.


Gebruik deze budgetplanner om je financiële situatie in kaart te brengen. Houd elke maand goed bij hoeveel geld er binnenkomt en waaraan je het besteedt. Op die manier krijg je inzicht in je uitgavenpatroon en kun je waar nodig bijsturen, zodat je nooit voor financiële verrassingen komt te staan.

Vanaf € 16,95 

Fitly - Budget Planner - Kasboek

De budgetplanner van Fitly is een budgetplanner en kasboek in één. Wil je jouw financiële leven verbeteren om zo een hoop zorgen te voorkomen of juist meer vrijheid op te bouwen? Gebruik dan nu deze budget planner om je daarbij te helpen!


Deze budget planner stelt je in staat om concreet na te denken over de doelen jij wilt behalen en de onderliggende motivatie hierachter.


Met deze budget planner zal het heel gemakkelijk worden om jouw financiën per maand vooruit te plannen. Zo kan je een takenlijst per maand bijhouden, jouw inkomsten en uitgaven monitoren en een ondersteunende kalender bijhouden.


In deze budget planner wordt het gemakkelijk om per categorie jouw budgetten op te stellen en deze te vergelijken met de daadwerkelijke uitgaven.

Deze planner geeft je genoeg ruimte om jouw maandelijkse uitgaven te registreren en op die manier later te analyseren.

Deze budget planner kan je begeleiden met een maandelijkse review. In deze maandelijkse review kan je leren van de voorgaande maand.


Het zien van voortgang werkt motiverend. Zo is er ruimte voor het bijhouden van jouw groeiende spaarpotjes of juist het afbouwen van jouw schulden. Ook is er een overzichtelijk jaarreview waar je de onderlinge maanden kan vergelijken.

Vanaf € 17,95 

Money Planner - Porterenee

Word de baas over je eigen geld met de money planner van Porterenee! Renée Lamboo ging van tienduizenden euro’s in het rood naar tienduizenden euro’s op de bank. Inzicht was de eerste stap op haar weg naar rijkdom en een vrijer, gelukkiger leven. Renée ging precies bijhouden wat ze uitgaf en dichtte al haar geldlekken. Ze begon een blog en inspireert nu elke maand zo’n tweehonderdduizend mensen met haar persoonlijke verhaal, tips en tricks.


Ben jij iemand die het overgemaakte spaargeld toch weer terugboekt? Kun je maar niet binnen je budget blijven? Of heb je helemaal geen budget? Geen probleem, Renée had dezelfde problemen als jij! In dit boek helpt ze je dat nu voor eens en altijd te veranderen. Met deze persoonlijke Money Planner word jij weer de baas over je eigen centen!

Vanaf € 20,- 

Zoedt - budgetplanner - kasboekje - A5 formaat

Met deze budgetplanner en kasboek in één van Zoedt krijg je beter grip op jouw financiële situatie. De planner begint met een aantal algemene pagina's: overzicht, sparen en besparen.

Daarna volgen 12 maandoverzichten en 52 weekoverzichten. Je budgeteert wat je wilt uitgeven en schrijft op wat je echt uitgeeft. Per week is een notitiepagina toegevoegd waar je eventuele bijzonderheden kunt toelichten. Het boekje is in A5 formaat (14,8 x 21 cm) en heeft 56 pagina's binnenwerk.

De producten van Zoedt zijn basic en eigenzinnig en door Zoedt ontworpen. Vanaf € 34,95 

Kasboek/huishoudboekje uitgaven- en organisatieboekje

Met het kasboek/huishoudboekje controleer je je huishoudelijke uitgaven en ga je bewust om met je geld.


Dit is een van de beste middelen om met een gewoon inkomen toch op termijn vermogend te worden.


Boekje om de huishoudelijke uitgaven bij te houden. Met dit artikel is het opstellen van familiebudgets en het opstellen van maandelijkse uitgaven een kinderspel.

Op het einde van dit boekje is er een jaar overzicht, zodat je de uitgaven over de maanden heen kunt op een oogopslag zien. De planning gebeurd in het midden van dit boekje. Ook de vervaldagen kunnen bijgehouden worden.

Vanaf € 23,99 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page