top of page

Top 8 mooiste Dekbedovertrekken Katoen-Satijn (2022)


Een dekbedovertrek van katoen of een dekbedovertrek van satijn. Of een dekbedovertrek van katoen satijn? Er zijn veel verschillende benamingen over eigenlijk hetzelfde katoenplantje. Het ligt er vooral aan hoe de katoen geweven is, hoe het wordt genoemd. De naam van het katoen vertelt je hoe de stof is geweven. Ik vertel jou graag meer over dit plantje wat we echt niet meer willen missen. En natuurlijk heb ik de mooiste katoen satijnen dekbedovertrekken voor je op een rij gezet.


Mocht jij nog geen katoen satijnen dekbedovertrek hebben, dan verander je misschien van gedachten door het lezen van dit artikel. Want het ziet er mooi aan, het voelt heerlijk aan, is luchtdoorlatend, verkoelend en eigenlijk gewoon katoen! Dus je zweet er echt niet meer onder dan een standaard katoenen dekbedovertrek. Het voelt alleen net wat luxer :)

Sleep is the best therapy :)
 

Inhoudsopgave:

  • Wat is katoensatijn?

  • Wat is het verschil tussen satijn en katoen-satijn?

  • Wat zijn de kenmerken van katoen-satijn

  • Top 8 dekbedovertrekken katoen satijn

 

Wat is katoen satijn?

Katoen satijn is katoen dat op een speciale manier geweven is. De weving wordt een satijnbinding genoemd. Katoen wordt zeer fijn gewezen. Door deze speciale weeftechniek krijgt katoen-satijn zijn luxe uitstraling en lichte glans. De katoen mag pas katoen-satijn genoemd worden wanneer er aan de eis van tenminste 200- draden per inch is voldaan, ook wel thread count genoemd. Dus hoe meer draden hoe luxueuzer de katoen.

 

Wat is het verschil tussen satijn en katoen-satijn

Satijn is niet een soort stof of een soort materiaal. Satijn is een speciale weeftechniek. Dit betekent dus dat satijn van meerdere materialen gemaakt kan zijn. Vaak wordt er gesproken over satijn maar dat zegt dus nog niets over het materiaal. Wanneer het katoen-satijn wordt genoemd, dan weet je direct dat het om katoen gaat. Maar naast katoen-satijn heb je bijvoorbeeld ook polyester-satijn. Ook heb je vaak te maken met polyester-katoen satijn. De naam zegt het al: dit zijn dus twee materialen in één stof, gemaakt met de speciale satijnen weeftechniek.

 

Wat zijn de kenmerken van katoen-satijn?

Als je niet zou weten van wat voor materiaal een satijnen kussensloop is gemaakt dan kan je er alsnog achter komen zonder het label te lezen. ;)


Allereerst door te kijken. Het grootste kenmerk van katoen-satijn is dat het een stof is met een fijne glans. Het is niet echt dat shiny-glimmende wat je vaak ziet bij polyester-satijn. Waar katoen echt een natuurproduct is van de katoenplant, is polyester een synthetische stof. Met een synthetische stof wordt er bedoeld dat het materiaal op een kunstmatige manier gemaakt is.


Andere kenmerken van katoen-satijn ten opzichte van polyester-satijn is dat het sterk absorberend is, luchtig en verkoelend is. En het is niet statisch en brandgevaarlijk zoals polyester. Ideaal dus als dekbedovertrek!

There's no place like bed
 

Top 8 Dekbedovertrekken Katoen Satijn (2022)

Ik heb een aantal heerlijke katoen-satijn dekbedovertrekken voor je op een rij gezet. Er is volop keuze maar ook veel verschil ik kwaliteit. Ik zou kiezen voor een mooi kwalitatief goed dekbedovertrek waar je extra lang van kunt genieten. Want wees eens eerlijk hoe vaak koop jij een nieuw dekbedovertrek?

 

Yumeko dekbedovertrek katoensatijn - biologisch katoen

Beschikbaar in 12 verschillende kleuren 140x220 - 200x220 - 240x220 - 260x220

Superzacht, luxe 100% eco dekbedovertrek, met 1 of 2 slopen, in Night Blue. Van het soepelste katoen satijn. Het dekbedovertrek heeft een instopstrook en een deels gesloten onderzijde, zodat uw dekbed goed blijft zitten. Gebruikt u de instopstrook niet, dan kunt u deze heel makkelijk naar binnen vouwen. Het kussensloop heeft een instopstrook, zodat uw kussen er niet uitpiept ‘s nachts. De sloop is er in de meest voorkomende maat 60x70 cm.


Katoen van Yumeko Yumeko heeft gekozen voor het mooiste katoen satijn met een thread count van 300. Dat wil zeggen dat er 300 draden per vierkante inch worden gebruikt. Daar zijn hele fijne garens voor nodig. Die fijne garens zorgen ervoor dat Yumeko's katoen satijnen bedlinnen ongelooflijk zacht is. Pure luxe, pure verwennerij. Voor je huid en voor de wereld.


100% Biologisch katoen Het 100% biologisch katoen uit India is nooit in aanraking geweest met pesticiden en andere nare chemicaliën en daardoor schoon, veilig en huidvriendelijk. Het voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). U weet dus zeker dat uw overtrek 100% eco is. Beter voor u en beter voor de wereld. Zeker als u weet dat voor iedere 1-persoons overtrek gemiddeld een kilo nare chemicaliën nodig is.


100% Fairtrade katoen Yumeko's Fairtrade keurmerk concentreert zich op de kleine katoenboeren in India waar we mee samenwerken. Het katoen is ingekocht volgens eerlijke handelsvoorwaarden, waardoor de boeren hun toekomst in eigen hand kunnen nemen. De eerlijke prijs geeft ze de ruimte om zelf aan de slag te gaan met milieuverbeteringen en sociale vooruitgang, zoals scholing voor hun kinderen. Daar wordt de wereld beter, en dat slaapt een stuk lekkerder.


"Wat een genot om te slapen onder dit heerlijk zachte dekbedovertrek van Yumeko. Vrij van gifstoffen en kinderarbeid, wat voor mij ook zeer belangrijk is. Niet goedkoop, maar de prijs meer dan waard!"

Prijs indicatie eenpersoons vanaf € 99,-

Prijs indicatie tweepersoons vanaf € 119,-



 

Beddinghouse katoensatijnen dekbedovertrek - Camaro Goud


Dekbedovertrek Camaro Goud is een banendessin met verschillende tinten oker en grijs. Het dekbedovertrek is verdeeld in banen die worden afgewisseld met verschillende verfijnde structuren en grafische motieven.


Door de uitvoering in katoensatijn komen de kleuren nog meer tot hun recht en geeft het dekbed een mooie en luxe uitstraling, waardoor het in een klassieke en moderne slaapkamer past. Het dekbedovertrek is gemaakt van 100% katoensatijn. Het overtrek heeft een chique glans en voelt glad aan door de satijnweving.


De totale lengte van een Beddinghouse katoensatijnen dekbedovertrek is 260 cm. Het overtrek is geschikt voor dekbedden van 200 cm, 210 cm of 220 cm. Het overtrek kan gewassen worden tot 60 graden, is geschikt voor de wasdroger en kan gestreken worden.


Prijs indicatie eenpersoons vanaf € 43,95

Prijs indicatie tweepersoons vanaf € 124,95



 

Dreamhouse Satijn Nairobi - Dekbedovertrekset

Met dit prachtige WILD Nairobi-dekbedovertrek breng je luxe aan binnen je slaapkamer! Dit overtrek is niet alleen comfortabel, maar ziet er ook heel stijlvol en trendy uit. Het overtrek heeft een uniek dessin wat zorgt voor de luxe uitstraling. Onder dit WILD Nairobi-dekbedovertrek slaap je extra comfortabel!

Het WILD Nairobi-dekbedovertrek is vervaardig uit satijn, een stof die heerlijk zacht en glad aanvoelt. Als je op zoek bent naar slaapcomfort zul je zeker heel blij zijn met dit dekbedovertrek. Bovendien geeft satijn een lichte glans aan het dekbedovertrek.

Kenmerken:

  • Kwaliteit: satijn

  • Het satijn zorgt voor een lichte glans.

  • Bedrukte slopen

Prijsindicatie tweepersoons vanaf € 59,95



 

Cinderella Dekbedovertrek Satijn

Het nieuwe UNI satijnen dekbedovertrek van Cinderella bewijst dat je met eenvoud ook veel invloed kan hebben op stijl en sfeer. Het gaat hierbij om de juiste kwaliteit, kleuren en afwerking. Het nieuwe Cinderella Satijn dekbedovertrek is het perfecte basisitem voor in een luxueuze slaapkamer. Het ontwerp is verkrijgbaar in zes effen kleuren en de kussenslopen hebben een stijlvolle oxford rand.

De prachtige glanzende stof voelt zijdezacht aan op de huid en de hoge kwaliteit en kleurechtheid maken het dat je lang kunt genieten van een Cinderella dekbedovertrek. Cinderella dekbedovertrekken zijn voorzien van een dubbele instopstrook over de volle breedte. Hierdoor zijn de overtrekken geschikt voor dekbedden tot 220 cm lang. Cinderella dekbedovertrekken worden geleverd met bijpassende slopen in de afmeting 60x70 cm.


Prijsindicatie eenpersoons € 34,95

Prijsindicatie tweepersoons € 59,95



 

ESSENZA Filou Dekbedovertrek

ESSENZA zette de allermooiste bloemen van de Hollandse Meesters bij elkaar op dit prachtige donkerblauwe Filou dekbedovertrek. Een boeket voor de slaapkamer!


Het dekbedovertrek is gemaakt van zachte en soepele 209 TC katoen satijn, voor ultiem slaapcomfort! De achterzijde heeft een subtiel grafisch printje op een donkerblauwe achtergrond. Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.



Prijsindicatie eenpersoons € 69,95

Prijsindicatie tweepersoons € 129,95



 

Beau Maison Hotellinnen Blauw Katoen Satijn

Beau Maison Hotel Line Blauw

Prachtig hotellinnen, een dekbedovertrek voorzien van een stijlvolle strepen over het gehele dekbedovertrek en kussenslopen met een thread count van 220. Het blauwe hotellinnen overtrek is gemaakt van 100% Katoen-Satijn.


Het katoen is geweven op een speciale wijze waardoor de stof zachter en soepeler aanvoelt dan normaal katoen. Door het gebruik van die speciale weving heeft het dekbedovertrek tevens een subtiele glans. Niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook heerlijk om onder in slaap te vallen. Het overtrek beschikt over een dubbele, doorlopende instopstrook en is dus ook geschikt voor extra lange dekbedden. Complete set geleverd met bijpassende kussenslopen voor een prachtig geheel. Oeko-tex gecertificeerd, milieuvriendelijk en eerlijk geproduceerd


Prijsindicatie eenpersoons vanaf € 34,95

Prijsindicatie tweepersoons vanaf € 49,95



 

KARDOL Metamorphose Dekbedovertrek


Toe aan een uniek dekbedovertrek? Dan is dit Kardol Dekbedovertrek Metamorphose perfect voor jou! Het dekbedovertrek heeft een trendy grafisch patroon met in het midden een prachtig kunstwerk van waterverf. De warme kleuren zorgen voor een knusse en warme sfeer in de slaapkamer.


Perfect om op bij te komen van een vermoeiende dag. Het overtrek heeft een zacht, fluweelachtig gevoel en een prachtige glans. De inspiratie voor dit overtrek komt vanuit de architectuur en fashion, waardoor het een prachtige toevoeging is aan zowel klassieke, als moderne slaapkamers. Het overtrek kan gewassen worden op 60 graden en mag in de droogtrommel.


Prijsindicatie eenpersoons € 55,95

Prijsindicatie tweepersoons € 79,95


 

YELLOW Nova Dekbedovertrek

Dekbedovertrek Nova van Yellow is een elegant dessin gemaakt van hoogwaardige 100% katoensatijn. De voorzijde heeft een geplooid patroon en de achterzijde bestaat uit zacht en glad katoen. Een luxe overtrek die goed te combineren is in ieder interieur. Voorzien van een dubbele instopstrook over de hele breedte en ook geschikt voor extra lange dekbedden.



Prijsindicatie eenpersoons € 44,95

Prijsindicatie tweepersoons € 129,95



 


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page