top of page

De 7 mooiste (Himalaya) Zoutlampen


Dat de zoutlamp echt een eyecatcher is in je interieur is geen nieuws. Je ziet deze mooie lamp met het mooie sfeervol gekleurde licht steeds meer in elk interieur staan. Je hebt veel verschillende formaten, kleuren en soorten. Alle lampen hebben met elkaar gemeen dat het in het beginsel gaat om een lamp van zout. Maar wat is de reden dat de zoutlamp zo populair is? En klopt het dat de zoutlamp ook goed voor je gezondheid is? Ik leg het jou uit en geef je antwoorden op veel gestelde vragen.

Inhoudsopgave:

 

Wat is een zoutlamp?


Het Himalaya gebergte

Een zoutlamp is een lamp gemaakt van zout. Het zout van de meeste "echte" lampen worden uit het Himalayagebergte gehakt en in de juiste vorm gemaakt. Ook zijn er lampen (de witte zoutlampen) welke gemaakt zijn uit het zout van de dode zee. Je kunt aan de kleur van de lamp herkennen waar de lamp vandaan komt. Roze, oranje, grijs en zwart uit het Himalayagebergte en wit uit de dode zee.


Het mooie is dus dat het een echt natuurproduct is.

Roze Himalaya zout

Het Himalaya zout bevat naast zijn hoofdbestandsdeel natrium chloride ook de stoffen magnesium, zink en kalium. Deze stoffen zorgen voor de opvallende kleur van het zout.


De Himalaya zoutlamp is voornamelijk erg populair doordat er mooi gekleurd sfeervol licht uitstraalt. Dit heb je niet met het witte zout van de dode zee. De positieve werking van de lamp is wel gelijk.

 

Hoe werkt een zoutlamp?

Een zoutlamp is eigenlijk gewoon een lamp gemaakt uit een brok zout. Doordat het zout warm wordt door de lamp krijg je het mooie sfeervol gekleurde licht. (Let op alleen bij de Himalaya zoutlampen) Zelf vind ik de robuuste lampen het mooist, maar je hebt veel verschillende maten en vormen.


De meeste ´gewone´ lampen in thuisgebruik, zijn vaak slecht diffuus afgewerkt. Hiermee wordt bedoeld dat de lamp/lichtbron niet wordt gefilterd. Bij diffuus licht wordt de lichtbron eerst wel gefilterd. Hierdoor ontstaat er een gelijkmatige verdeling van het licht waardoor de kamer overal evenveel belicht zal worden.


Direct diffuse verlichting geeft weinig schaduw of reflecties waardoor het bijzonder geschikt is om de werkplek te verlichten. Puur licht uit een lichtbron is altijd te sterk vanwege extreme felheid. Voor een sfeervol effect, zoals bij een warme zonsondergang, is het daarom belangrijk om het lichtbron diffuus te maken. (bron) Bij een Himalaya zoutlamp functioneert het Himalaya zoutstuk als de diffuser waardoor een natuurlijk warm en bijzonder sfeervol licht ontstaat in de kamer waar de zoutlamp staat

 

Voordelen van een zoutlamp

De voordelen van een zoutlamp zijn (nog) niet wetenschappelijk onderbouwd maar er wordt gezegd dat er vele gezondheidsvoordelen zijn. Zelf ben ik van mening dat een zoutlamp wel degelijk voordelen geeft voor je gezondheid. Of dit voor jou ook geldt zou je zelf moeten uitproberen. In het slechtste geval heb je er gewoon een hele mooie lamp met fijn licht bij in je interieur. ;)


  • Werkt als luchtzuiveraar (ionisator) Negatieve ionen kunnen stoffen uit de lucht verwijderen die allergieën veroorzaken. De lucht in de kamer is vol met zwevende deeltjes. Negatieve ionen klonteren graag samen waardoor zij zwaarder worden en neerdalen op de grond. Hierbij nemen ze de stofdeeltjes die bacteriën, ziektekiemen en virussen kunnen dragen mee naar beneden. Ook pollen, schimmels en evt. vervuilingen door tabaksrook dalen neer. Bij het stofzuigen of het dweilen ruim je dan al deze deeltjes op. Vergeet ook niet om de lamp af en toe schoon te maken met een lichtvochtige doek. De lamp kan hierdoor ook een positieve werking voor hebben voor mensen met allergieën, astma, bronchitis en COPD.

  • Zou de luchtvochtigheid in een ruimte kunnen helpen balanceren;

  • Geeft een warme gloed en positieve sfeer aan een ruimte;

  • Zou een goede nachtrust kunnen helpen bevorderen;

  • Zou een zuiverende en rustgevende werking hebben

  • Zou een goede balans van het zuurtegraad van het lichaam bevorderen


De zoutlamp verspreidt alleen de negatieve ionen wanneer het zout warm is geworden. Zet daarom zo vaak als je kan de lamp aan! Je hoeft niet bang te zijn voor een teveel aan negatieve ionen. Een overschot kan nooit kwaad.


 

Hoe weet je of een zoutlamp echt is?

Wanneer je online een lamp koopt is het lastig om te zeggen of de lamp van echt Himalaya-zout is gemaakt. Je kunt het herkennen als je de lamp aan zet en de lamp begint te zweten. Maar dat weet je natuurlijk pas nadat je de lamp hebt aangeschaft. Mijn advies kies voor een goede webshop zoals Spiru zodat je weet dat er sprake is van eerlijke handel. Voor de producten wordt dan ook een eerlijke prijs betaald. Daarnaast zijn de zoutsteenproducten 100% natuurlijk en worden ze op een natuurvriendelijke manier gewonnen (dus zonder explosieven).

 

De mooiste (Himalaya) Zoutlampen

Ik heb verschillende voorbeelden van mijn favoriete mooiste Himalaya zoutlampen voor je op een rij gezet. Wil je zekerheid dat de zoutlamp echt is? Kies dan voor milieubewust en ecologisch verantwoord Himalaya-zout. Het gaat hier dan ook direct om een hoge puurheid van zoutgehalte. De onderstaande voorbeelden zijn te koop bij Spiru of bij Bol.com met zeer hoge beoordelingen.

 

Himalaya Zoutlamp Roze

(1-2 kg) ca. 15 x 11 x 9 cm


De roze Himalaya zoutlamp 1-2 kilo, wordt geleverd inclusief kabel en lampje. Kleur kan variëren van licht tot donker oranje. Een Himalaya Zoutsteenlamp zou rustgevend en kalmerend kunnen werken voor het slapengaan. Het zou je een ontspannen gevoel kunnen geven, in welke kamer je hem ook neerzet.

Op de gloeilamp zit geen garantie, het is een gratis cadeau bij dit product. Het advies is om zelf een energiebesparende (LED)lamp te kopen.


De kleur van deze sfeerlichten kan lichter of donkerder zijn dan de afgebeelde foto. Zoutkristal is immers een natuurlijke grondstof die niet is bijgekleurd.


Prijs indicatie vanaf € 12,99 

Himalaya Zoutlamp Grijs

(1-2 kg) ca. 15 x 11 x 9 cm

De grijze Himalaya Zoutlamp 1-2 kilo, wordt geleverd inclusief kabel en lampje. Kleur kan variëren van licht tot donker grijs.

Een Himalaya Zoutsteenlamp zou rustgevend en kalmerend kunnen werken, en zou voor een ontspannen gevoel voor het slapengaan kunnen zorgen.

Op de gloeilamp zit geen garantie, het is een gratis cadeau bij dit product. Het advies is om zelf een energiebesparende (LED)lamp (15 watt) te kopen.


De kleur van deze sfeerlichten kan lichter of donkerder zijn dan op de afgebeelde foto. Zoutkristal is immers een natuurlijke grondstof dat niet is bijgekleurd.


Prijs indicatie € 12,99 

Zoutsteen lamp Wit

(1-2 kg) ca. 15 x 11 x 9 cm

De witte zoutsteen lamp 1-2 kilo, wordt geleverd inclusief kabel en lampje. De kleur kan variëren van licht tot donker oranje.

Een Zoutsteenlamp zou rustgevend en kalmerend kunnen werken, en zou voor een ontspannen gevoel voor het slapengaan kunnen zorgen.

Op de gloeilamp zit geen garantie, het is een gratis cadeau bij dit product. Het advies is om zelf een energiebesparende (LED)lamp (15 watt) te kopen.


De kleur van deze sfeerlichten kan lichter of donkerder zijn dan op de afgebeelde foto. Zoutkristal is immers een natuurlijke grondstof dat niet is bijgekleurd.


Prijsindicatie vanaf € 14,95
 

Zoutsteen waxinelichthouder

Zoutsteen waxinelichthouders geven een warme sfeer aan je woonkamer en andere ruimtes. Het diffuse licht van het zoutkristal creëert een prettige en harmonieuze atmosfeer. Getalenteerde handwerklieden selecteren en bewerken de unieke zoutkristallen zorgvuldig, waarna ze worden omgetoverd tot deze sfeervolle witte, zoutsteen theelichthouders.


De kleur van een witte waxinelichthouder kan lichter of donkerder zijn dan op de afgebeelde foto. Zoutkristal is immers een natuurlijke grondstof dat niet is bijgekleurd.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren.


Prijsindicatie vanaf € 6,99 

Luxe Dimbare Himalaya Zoutlamp

Inclusief Dimmer in het snoer - 2-3 KG - 20CM

De luxe dimbare Himalaya Zoutlamp is een zeer mooie aanvulling voor in je interieur.


Met een klik op de knop, na het plaatsen van de zoutlamp op de juiste ‘Feng-Shui’ locatie, zal het speciale Himalaya zoutstuk licht opwarmen en jouw kamer voorzien van een oranje-roze licht.


De warmte zal reageren met het lucht in jouw kamer en daarbij ontstaat een chemische reactie waardoor het zoutstuk kan gaan ‘zweten’. Geen zorgen, dit is absoluut normaal en afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur en puur natuurlijk.

Deze chemische interactie ontstaat een speciale coating op het Himalaya zoutstuk die zorgt voor verspreiding van negatief geladen ionen. Deze tegenpool van ionen geeft hierdoor een zuiverend en neutraliserende effect met als resultaat dat je weer helemaal goed gaat voelen.

Een sfeervol effect kan ook altijd naar eigen wens worden aangepast door middel van de ingebouwde dimmer.


Prijsindicatie € 29,95 

Himalaya zoutsteen waxinelichthouder

De Himalaya zoutsteen waxinelichthouders geven bijzonder licht in de avonduren. De twinkelende oranje gloed geeft je huis een bijzonder warm gevoel.


Zoutkristal is een natuurlijke grondstof die niet is bijgekleurd. De kleur van deze sfeerlichten kan lichter of donkerder zijn dan de afgebeelde foto. Kristalzout heeft van nature een korrelige structuur,

Prijsindicatie € 17,95 

Zoutsteen Waxinelichthouder set van 3

(400-700 gram) – Oranje, Wit, Grijs – 9 x 9 x 10 cm

Deze mooi set van 3 zoutsteen waxinelichthouders geven een warme sfeer aan je woonkamer en andere ruimtes. Het diffuse licht van het zoutkristal creëert een prettige en harmonieuze atmosfeer. Getalenteerde handwerklieden selecteren en bewerken de unieke zoutkristallen zorgvuldig, waarna ze worden omgetoverd tot deze sfeervolle Himalaya zoutsteen theelichthouders. Met deze zoutsteen waxinelichthouder set met een oranje, witte en grijze waxinelichthouder voeg je in 1 keer een heleboel sfeer aan je huis toe!


Prijsindicatie € 14,95 Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page