top of page

De 6 beste verzwaringsdekens van 2022

Bijgewerkt op: 2 mei 2022


Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn als je slecht in slaap kunt komen of niet uitgerust wakker wordt. Maar wanneer is een verzwaringsdeken geschikt voor jou? En welk materiaal of zwaarte is dan juist geschikt voor jou? Ik geef je antwoorden op veel gestelde vragen en heb de beste verzwaringsdekens van 2021 voor je op een rij gezet.

Inhoudsopgave:

 

Wat is een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is een verzwaarde deken, vaak tussen de 6 en 10 kilo voor volwassenen. Er zijn ook lichtere versies of zwaardere versies beschikbaar. De verzwaringsdeken geeft een stimulerende druk op je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich ontspant. Door de lichte druk die er ontstaat heb je het gevoel dat je een liefdevolle knuffel krijgt.


Bij het juiste gewicht wordt de afgifte van het gelukshormoon serotonine en het slaaphormoon melatonine bevorderd en tegelijkertijd wordt het gehalte van het stresshormoon cortisol verlaagd. Dit resulteert in een euforisch gevoel van volledige ontspanning van je lichaam en zenuwstelsel.

 

Waarom een verzwaringsdeken gebruiken?

Een verzwaringsdeken geeft een rustgevend en veilig gevoel tijdens het slapen. Het helpt je om makkelijker en dieper te slapen. Het is een natuurlijke slaapondersteuning.


Een verzwaringsdeken, ook wel een weighted blanket genoemd, helpt om fijn te slapen. Een zwaartedeken geeft een veilig en geborgen gevoel. Door het gewicht en de druk vormt de deken zich om het lichaam heen.

 

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

Is een verzwaringsdeken ook geschikt voor jou? Wanneer je graag een betere nachtrust wilt dan kan een verzwaringsdeken je hierbij helpen. Wanneer je onrustig slaapt, niet goed in slaap kunt komen of niet uitgerust wakker wordt kan het een goede aanvulling zijn. De meeste mensen ervaren een veilig en geborgen gevoel en bovenal zijn ze erg verrast over de fijne ervaring van een verzwaringsdeken.

 

Hoe gebruik ik de verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken gebruiken is best simpel, je hebt er weinig aanpassingen voor nodig. Je legt een verzwaringsdeken over of onder je normale dekbed. Dus een verzwaringsdeken is geen vervanger voor je dekbed maar een aanvulling voor een betere nachtrust. Het is dus niet de bedoeling dat je alleen onder een verzwaringsdeken ligt.


Je kiest een verzwaringsdeken op basis van jouw eigen lichaamsgewicht, dus het is niet de bedoeling dat je er samen met je bedpartner onder ligt. De meeste verzwaringsdekens zijn daarom ook geschikt voor één persoon. Om optimaal de voordelen en effecten van een verzwaringsdeken te ervaren raden wij aan om zelf volledige onder de verzwaringsdeken te gaan liggen.

 

Is zo'n zware deken niet te warm?

De vulling van de verzwaringsdeken is er op afgestemd dat deze niet te warm is. Er zijn ook speciale zomer verzwaringsdekens vaak zijn deze gemaakt van katoen. Een verzwaringsdeken houdt geen warmte vast zoals een standaard dekbed dat doet.


Wel is het van belang om te kiezen voor het juiste materiaal. Als de deken (grotendeels) van polyester is gemaakt dan kan deze snel te warm worden in de zomer. Wil je het hele jaar van de deken genieten dan kan je beter kiezen voor ademend katoen.

 

Is een hoes noodzakelijk om de verzwaringsdeken?

Een hoes is voor de meeste verzwaringsdekens aan te raden omdat de verzwaringsdeken vaak van stug materiaal is gemaakt. Het is niet noodzakelijk, je kunt de hoes ook over je dekbed leggen. Maar als je een hoes gebruikt kan je kiezen voor een zachte fijne hoes. Ook is het natuurlijk fijn als je de hoes kunt wassen. Voor een verzwaringsdeken is het vaak niet aan te raden om deze te wassen in de wasmachine.


Wanneer je een verzwaringsdeken gaat kopen, heb je vaak de mogelijkheid om voor een scherpe prijs een set inclusief hoes aan te schaffen.

 

Is een verzwaringsdeken ook geschikt voor kinderen?

Een verzwaringsdeken is zeer geschikt voor kinderen. Op school, thuis en onderweg, overal word je kind overladen met informatieprikkels. Door middel van een verzwaringsdeken van kan je kind weer de nachtrust krijgen die nodig is, want een goed uitgerust kind vandaag, zorgt voor een mooiere toekomst morgen.

 

6 voordelen van een verzwaringsdeken

Wanneer je overweegt om een verzwaringsdeken aan te schaffen maar nog niet overtuigd bent, dan zullen de onderstaande voordelen je wellicht overhalen. 😉


Je valt sneller en makkelijker in slaap:

De lichte druk zorgt voor een geborgen en veilig gevoel. Je zult sneller in slaap vallen en door de zachte omhelzing van de deken dieper en rustiger slapen.

Beter herstel van je lichaam door diepere slaap: Doordat je dieper slaapt kan je lichaam en de geest beter ontspannen en tot rust komen. Het resultaat is een beter herstel van het complete lichaam.

Minder stress en veilig gevoel: Veel gebruikers merken dat angsten en negatieve gedachten afnemen na het gebruiken van een goede verzwaringsdeken.

✅Verbetering focus en concentratie:

Door een dieper en meer ontspannen slaap kan je uitgerust aan je dag beginnen. Je kunt langer gefocust werken en zult minder snel afgeleid raken.


Ontspanning van het lichaam de hele dag:

Doordat je uitgerust wakker wordt zal je lichaam de hele dag door beter ontspannen.


Meer energie in de ochtend:

Door een betere nachtrust heb je meer energie in de ochtend. Hierdoor zal je positiever en energieker de dag beleven

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een verzwaringsdeken?

Als je de juiste keuze wilt maken bij de aanschaf van een verzwaringsdeken, zal je een onderscheid moeten maken in het gewicht en het materiaal. Kies wat bij jou past zodat je optimaal van je nachtrust kunt genieten.


Juiste gewicht kiezen van de verzwaringsdeken

Om een optimaal effect te bereiken moet het juiste gewicht gekozen worden. Verzwaringsdekens zijn er in verschillende gewichten, hoe zwaarder, hoe meer druk de deken geeft. Als je twijfelt over het juiste gewicht, hou dan ongeveer 10 - 12% van je lichaamsgewicht aan.


Volwassenen:

  • onder de 50 kilo: 5 KG

  • 50-69 KG : 6 KG

  • 70-90 KG: 8 KG

  • 90-110 KG: 10 KG

  • boven de 120 KG: 12 KG


Kinderen:

Er wordt aangeraden om 10% tot 25% van het lichaamsgewicht te hanteren. 2,3 kg, 3,2 kg of 4,5kg zijn dus gemiddeld perfect voor alle kinderen. Het advies is om het rustig op te bouwen. Er kan tijd voor nodig zijn om hier aan te wennen.


Ik heb verschillende verzwaringsdekens voor je op een rij gezet, zodat jij makkelijk de juiste keuze kunt maken voor een verzwaringsdeken welke perfect bij jou of je kind past.


Juiste materiaal deken en vulling kiezen van een verzwaringsdeken

De vulling van een verzwaringsdeken kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Bijvoorbeeld zand, bonen, stenen, glasbollen. Bij de kwalitatief goede dekens zie je vaak twee materialen;


Glasparels (niet natuurlijke vulling) ✅Voordelen: Voegt op zichzelf geen warmte toe en omdat het zware vulling is heb je hier minder van nodig. Wel is het van belang dat de spreiding goed is. ❌Nadelen: Dekens met glasparels zijn slecht tot niet wasbaar.

Kunststof granulaat ook wel glazen microkorrels genoemd (niet natuurlijke vulling) Voordelen: Makkelijk verkrijgbaar, hygiënisch, snel droog na het wassen, voegt praktisch geen warmte toe. Door de ronde vorm ontstaat een goede verspreiding van het gewicht per vakje en is er een zeer lage slijtage bij het (eventuele) wassen.

 

De 6 beste verzwaringsdekens

Als je een deken wilt aanschaffen zou ik kiezen voor een goede deken van een uitstekende kwaliteit. Ik zou niet besparen op een goede nachtrust. Als je voor een éénmalig bedrag een heerlijke nachtrust kunt "kopen" dan is dat voor de meeste mensen een hele goede deal. Van een verzwaringsdeken kan je bij goed gebruik jaren van genieten.

 

#1 Verzwaringsdeken Simply Cosy

Verkrijgbaar in 6, 8 en 10 kilo - kleuren zwart, wit, grijs, blauw


De Nieuwste Generatie verzwaringsdeken van Simply Cosy® zorgt voor een diepe en ontspannen slaap. Je lichaam kan optimaal tot rust komen en herstellen. Je zult uitgerust wakker worden en kunt vol energie aan je dag beginnen. De verzwaringsdeken, ook wel bekend als weighted blanket.


Als je kiest voor de set dan ontvang je naast de verzwaringsdeken ook een wasbare hoes gemaakt van ademend katoen. De Nieuwste Generatie Verzwaringsdeken In samenwerking met experts is de nieuwe verzwaringsdeken ontwikkeld. Dit is een verbeterde versie dan de vorige deken. Het dubbele diamant stiksel zorgt dat het gewicht goed op zijn plek blijft en de effecten van de verzwaarde deken komen optimaal tot zijn. Daarnaast is er door een nieuwe techniek toe te passen de deken bijna geruisloos gemaakt.


Simply Cosy maakt gebruik van hypoallergene glazen microkorrels. Deze zorgen ervoor dat je geen allergische reactie kunt krijgen van de vulling! Daarnaast geleiden deze korrels ook alle warmte uit de deken. Door deze geleiding van warmte uit de deken zal het voor jou nooit té warm of plakkerig onder je verzwaringsdeken zijn.


Hoes geschikt voor ieder seizoen Deze bundel wordt geleverd met een zacht en ademend katoenen hoes. De bundel katoenen hoes reguleert je lichaamstemperatuur en is geschikt voor ieder seizoen.

Waarom kiezen voor de deken van Simply Cosy? Ökotex 100 keurmerk: Een Europees keurmerk dat producten op kwaliteit en veiligheid test Voor elk sezioen: Door de katoenen hoes kun je de deken heel het jaar door gebruiken Eenvoudig afneembare hoes: De hoes is makkelijk eraf te halen en kan gewassen worden Kwalitatief hoogwaardig materiaal: Voor de producten gebruiken wordt er enkel materiaal van de hoogste kwaliteit gebruikt. Zo is de verzwaringsdeken gemaakt van 100% ademend katoen.


Je kunt de verzwaringsdeken 30 dagen gratis uitproberen. Niet goed, geld terug garantie.


Prijsindicatie setprijs € 149,-
Prijsindicatie losse verzwaringsdeken (zonder hoes) € 109,- 

#2 Slaapcity® Verzwaringsdeken - Weighted Blanket

Verkrijgbaar in 7 kilo - kleuren grijs

Het gevoel dat iemand zijn armen om je heen slaat en je stevig vasthoudt, is wat je ervaart met het verzwaringsdeken van Slaapcity. Ontworpen met ademende stof en 100% polyester, is deze verzwaarde deken niet alleen super zacht, maar de gelijkmatig verdeelde micro-glasparels creëren de optimale temperatuur voor een rustgevende slaap en ontspanning. Net als een knuffel van een geliefde, kunnen hoogwaardige verzwaarde dekens van Slaapcity helpen bij het tegen angst en biedt het comfort dat iedereen nodig heeft.


Geen dekbedovertrek nodig. (Uniek) Bijna alle verzwaringsdekens zijn niet bruikbaar zonder een dekbedovertrek. De reden daarvan is dat bijna alle verzwaringsdekens gemaakt zijn van een ruwe en stugge stof en dat voelt niet prettig aan op de huid. Onze verzwaringsdeken is totaal anders: De fluweel zachte stof voelt als pure luxe en straalt ook totale klasse uit. Hilton waardig!


Komt inclusief 5 jaar garantie Wij staan achter onze kwaliteit! Daarom krijg jij van ons 5 jaar fabrieksgarantie bij je aankoop.

De perfecte dikte en Perfect voor de zomer en wintermaanden. Glazen parels hebben een hogere massa dan de veelgebruikte plastic poly pellets vulling en daarom worden er vaak minder parels gebruikt. Maar omdat wij de aller beste verzwaringsdeken op de markt hebben willen brengen gebruiken wij een optimaal aantal parels voor maximaal comfort en functie en is hier in tegenstelling tot veel dekens NIET op bezuinigd.

7-Laagse premium deken zorgt voor optimale verdeling De innovatieve 7-laagse deken van Slaapcity is ontworpen om ultiem comfort te bieden. Met de meest geavanceerde naaitechnologie en de hoogste kwaliteit en duurzame materialen om de ideale verzwaarde deken te produceren. De ultra-ademende, 100% polyester buitenste laag is gevoerd met niet-lijmende polyester vulling en twee extra polyester lagen die miljoenen premium micro glasparels bevatten. Deze structuur zorgt voor een optimale temperatuurbeheersing en garandeert dat onze dekens nooit kralen gaan lekken.


Prijsindicatie € 49,95 

#3 Noxie Premium Verzwaringsdeken & Supersoft Hoes Bundel

Verkrijgbaar in 6,7, 8, 9 en 10 kilo - kleuren grijs, blauw

Heb jij last van een onrustige nachtrust? Of val je moeilijk in slaap? Dan is de Noxie Premium Verzwaringsdeken Bundel precies wat jij nodig hebt! Hierdoor slaap jij dieper en langer, en wordt je met een uitgerust gevoel wakker. Zo haal je het maximale uit je dag!Waarom kiezen voor een Noxie verzwaringsdeken bundel?

✅Premium verzwaringsdeken bundel

✅Milieuvriendelijk & duurzaam

✅ Bekend van RTL4

✅ 30-dagen slaapgarantie

✅ Ontwikkeld door slaapexperts

✅100% Hoogwaardig ademend katoen

✅Hypoallergene natuurlijke micro glasparels

✅ Milieuvriendelijk Polyester


Verkrijgbaar van 5 tot 10 kilo en in de kleuren, blauw, grijs of zwart


Setprijs indicatie prijs € 139,-Losse deken indicatie prijs € 119,- 

Swiss Nights – Verzwaringsdeken

Verkrijgbaar in 6 en 7 kilo - kleur grijs

Heb je moeite om ’s nachts in slaap te vallen? Dan is deze therapeutische verzwaringsdeken ofterwel weighted blanket van Swiss Sense de ideale oplossing.


De weighted blanket helpt te ontspannen op de bank voor meer rust of in bed om gemakkelijker in slaap te vallen. Weighted blankets zijn verzwaarde dekens met ongeveer 7-12% van het gewicht van jouw lichaam. Omdat ze het gevoel geven dat je wordt vastgehouden of geknuffeld, helpen ze om het zenuwstelsel te ontspannen. Dan

maakt je lichaam op natuurlijke wijze meer melatonine en serotonine aan, de hormonen die verantwoordelijk zijn voor ontspanning en rust.


Vulling: Polyester met micro glaskralen;


❌ Nadeel: de deken kan te warm zijn in de zomer doordat deze van polyester is gemaakt

✅ Mooie deken voor een budgetprijs


Vanaf € 69,99


 

Luna (Litollo) Verzwaringsdeken - King Size

Verkrijgbaar in 6, 8 en 12 en 16 kg - kleur grijs

Met de verzwaringsdeken van het merk Litollo val je als een blok in slaap. De therapeutische deken, helpt bij het ontspannen. Als je er onder ligt, heb je het gevoel alsof je geknuffeld wordt. Hij valt letterlijk en figuurlijk als een zware deken om je heen, waardoor je lichaam zich veilig voelt.

Deze specifieke verzwaringsdeken is ideaal voor in de lente- en/of de zomermaand, omdat hij gemaakt is van polyester- en katoenvezels.


Dit is de perfecte deken voor in de lente en zomer. Het is gemaakt van bamboevezel, een thermische isolator. Door de bamboevezel voelt het koel aan en zorgt het ervoor dat je lichaam zijn of haar warmte kwijt kan. De vulling bestaat uit glasballetjes, voor een gelijkmatige gewichtsverdeling. Een voordelig alternatief, maar niet geschikt voor alle seizoenen.


✅ Gemaakt van bamboevezel, een thermische isolater

✅ Budgetprijs voor een mooie deken

❌ Niet voor elk seizoen geschikt


Prijsindicatie vanaf € 79,95 

Kustaa Verzwaringsdeken

Verkrijgbaar in 6,75 kilo - kleuren créme, antraciet

Heb je ’s avonds vaak moeite met in slaap vallen, omdat je maar blijft nadenken en je zorgen maakt over bepaalde gebeurtenissen of dingen die je nog moet doen? Deze therapeutische verzwaringsdeken van Kustaa is voor jou dan de ideale oplossing. Deze deken helpt je te ontspannen, zodat jij voortaan als een blok in slaap valt. De deken is verkrijgbaar in verschillende maten. De deken weegt 6,75 KG en is gemaakt van katoen.


De voordelen van de Kustaa Verzwaringsdeken

✅ Helpt je zenuwstelsel te ontspannen ✅ Neemt stress en angst weg ✅ Creëert een beter REM-systeem ✅ Zorgt ervoor dat je beter, langer en sneller slaapt ✅ Je lichaam maakt op natuurlijke wijze melatonine en serotonine aan ✅ Zeer comfortabel tijdens koude nachten

✅ Budgetprijs

❌ Beperkt aantal zwaarte beschikbaar

Prijsindicatie vanaf € 49,99 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page