top of page

Top 5 mooiste gouden driehoek edelstenen


Edelstenen zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Ze worden ook gewonnen over de hele wereld. Sommige edelstenen zijn zeldzamer dan de ander of mooier dan de ander. Daarnaast heeft elke edelsteen weer een andere werking. Maar van elke edelsteen kan je eigenlijk wel zeker dat deze haar eigen schoonheid heeft! :)


Ik ben zelf echt fan van de gouden driehoek. De edelstenen per stuk zijn al prachtig en als je de edelstenen goed gebruikt versterken ze elkaar. De gouden driehoek is een optimale verdeling tussen drie mooi edelstenen welke voor rust en harmonie kunnen zorgen.


Ook al geloof je niet in de magische kracht van edestenen, het ziet er sowieso erg mooi uit. Dus je kunt zonder oordelen genieten van dit mooie natuurlijke product. Wat een edesteen ook extra bijzonder maakt is dat een edelsteen miljoenen tot miljarden jaren oud zijn, omdat de vormingsprocessen erg lang duren.

Inhoudsopgave:

 

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn zeldzame gesteenten. Edelstenen hebben drie kenmerken waar ze allemaal aan voldoen:

 • Schoonheid: Hieronder vallen visuele aspecten zoals kleur, glans, vuur, doorzichtigheid en lichteffecten.

 • Duurzaamheid: Hierbij wordt gekeken naar hardheid, breekbaarheid/splijtbaarheid en chemische bestendigheid.

 • Zeldzaamheid: Hierbij wordt gekeken naar hoe vaak een product in de natuur voorkomt.

Edelstenen worden vaak bewerkt en vervolgens verwerkt in sieraden of sierobjecten.

 

Welke edelstenen vormen samen de gouden driehoek

De edelstenen die samen de gouden driehoek vormen, zijn de bergkristal, rozenkwarts en amethist. De edelstenen samen creëert een harmonische sfeer.

 

Wat betekent de steen bergkristal?


Edelsteen Ruwe Bergkristal
Edelsteen Ruwe Bergkristal

De steen bergkristal is een transparant tot melkachtig wit kwarts met een hoge hardheid. Bergkristal is de kleurloze en meest voorkomende variant van kwarts. Het mineraal wordt over de hele wereld gevonden.


Bergkristal wordt gezien als een steen met een enorme geneeskracht. De steen kan perfect gebruikt worden voor healings en energetisch werk. Bergkristal zou een sterk genezende steen zijn die helpt tegen allerlei kwalen. Kenners geloven dat de steen zuiverend werkt en de aura beschermt tegen straling. Ook zou bergkristal de chakra’s kunnen reinigen en in balans brengen en de energiestroom kunnen reguleren en vitaliteit geven.


De werking van bergkristal, volgens kenners:

 • Het beschermt de aura tegen straling

 • Reinigt de chakra’s en brengt ze in balans.

 • Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen.

 • De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem.

 • Brengt het lichaam in balans.

 • Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

 • Ook staat deze steen erom bekend dat het de werking van andere stenen versterkt.

 • Leg de steen in een kamer en bergkristal zou reinigend werken voor de ruimte

 

Wat betekent de steen rozenkwarts?


Edelsteen ruwe rozenkwarts
Edelsteen ruwe rozenkwarts

De de steen rozenkwarts (roze kwars) is een roze steen. De kleuren van rozenkwarts verschillen van (heel) licht tot donker roze. Rozenkwarts krijgt zijn kleur door insluitingen van titaan en mangaan. De steen maakt gedachten helder, zorgt voor harmonie en liefde.


Rozenkwarts wordt gezien als de steen van het hart en de liefde.


De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.


De werking van rozenkwarts, volgens kenners:

 • De steen opent het hart om liefde te ontvangen. Een uitstekende steen om de zachtheid naar jezelf en anderen toe te laten stromen. Ook heilzaam bij hartzeer en verdriet.

 • Rozenkwarts werkt volgens kenners in op het hartchakra. Hij zou het vermogen om liefde te geven en te ontvangen kunnen bevorderen. De steen zou ook relaties kunnen harmoniseren en liefde en acceptatie ten opzichte van jezelf kunnen bevorderen.

 • De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie.

 • De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.

 • Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid.

 • Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.


 

Wat betekent de steen amethist?


Ruwe Amethist
Ruwe Amethist

Amethist is een paars kwarts dat over de hele wereld groeit. Je vindt dit mineraal in Zuid-Amerika, maar ook in de Verenigde Staten, Azië en Afrika. Bekende leveranciers van Amethist zijn bijvoorbeeld Brazilië, Uruguay, China, India en Zimbabwe.De kwarts in amethistkwarts versterkt de werking van de amethist.


Amethist heeft volgens veel mensen een positief effect op mentale en spirituele vermogens. Het is dus eigenlijk de steen van het hoofd. Amethist helpt volgens veel tradities daarom bij het nemen van afstand en scheppen van helderheid.


De werking van Amethist, volgens kenners:

 • Amethist werkt beschermend, zuiverend en ontspannend.

 • De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf.

 • Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken.

 • Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden.

 • Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren.

 • Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad.

 • Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

 • Het brengt harmonie en innerlijke rust. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf.

 • Versterkt het spiritueel bewustzijn.

 

Waar is de gouden driehoek goed voor?

De ‘gouden driehoek’ is een bekende combinatie van drie verschillende stenen. Hiervoor worden de amethist, bergkristal en rozenkwarts gebruikt. Deze stenen worden namelijk in een driehoek ten opzichte van elkaar gelegd. De energetische kwaliteiten van de afzonderlijke edelstenen wordt zo versterkt. Vervolgens ontstaat er een krachtig energieveld, ook wel een grid genoemd. Deze positieve energie kun je dan ook gebruiken als persoonlijke ondersteuning.


De 5 mooiste gouden driehoek edelstenen

 

Gouden Driehoek Edelstenen

inclusief katoenen geschenktasje


De beroemde Gouden Driehoek set edelstenen van Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts.


Wat zit er in deze fraaie set van Soulfloating:

- een fraai stukje ruwe paarse Amethist (Amethist kwarts, afkomstig uit Uruguay);

- een stukje ruwe Bergkristal kristallen 'punt' (heldere doorzichtige kwarts met herkomst Brazilie);

- een ruw brokje Rozenkwarts kwarts (fraai donkerroze, herkomst Madagaskar);

- een geschenktasje van natuurlijk, ongeverfde katoen (13x18cm);

- Een leuk kaartje van Soulfloating met Nederlandstalige uitleg.


Voor een gezonde energetische omgeving. De Gouden Driehoek is tevens zeer populair als geschenk en wordt daarom geleverd in een natuurzuiver beschermend katoenen geschenktasje.


Door de drie edelstenen in een driehoek te leggen, verbinden ze zich energetisch met elkaar. Hierdoor versterken ze elkaars werking en ontstaat er een 'krachtplek' tussen de edelstenen die de ruimte en omgeving ondersteunt op positieve wijze.


Het betreft ruwe ongepolijste edelstenen, zoals het hoort, zodat de gouden driehoek het beste tot zijn recht komt. Ze verschillen allemaal in grootte en vorm. De drie stenen zijn zo'n 3-4 centimeter in doorsnede. De extra Amethist geode is wat kleiner.


De driehoek wordt geleverd met een beschrijvend kaartje (Nederlandstalig). De set van drie stenen wordt met zorg samengesteld zodat u een fraaie energetische Gouden Driehoek ontvangt


De set is uit voorraad leverbaar en wordt als brievenbuspakketje verzonden dus u hoeft er niet voor thuis te blijven.

Prijs indicatie vanaf € 14,95 (losse stenen zonder coaster)Heb je interesse in de complete set zoals afgebeeld? Kies dan voor de edelstenen met ondergrond (coaster) van het halfedelsteen Seleniet. Seleniet is een fijne kalmerende steen en geeft rust. Seleniet staat bekend als een engelensteen en helpt je om contact te maken met energieën, engelen en andere dimensies. Deze geeft een enorme 'boost' aan de stenen van de Gouden Driehoek. Inclusief coaster prijs indicatie: € 39,- 

Gouden driehoek op standaard Ruw

De gouden driehoek op de standaard zorgt voor een prachtig effect van de ruwe stenen.


Wil jij graag meer rust in je huis en zorgen voor extra positieve energie? Dan is deze gouden driehoek ideaal voor jou. De amethist, bergkristal en rozenkwarts worden geleverd op een mooie standaard. Het is gebruikelijk dat in een omgeving waar mensen samenleven de energieën heftig in beweging zijn. Dit spreekt voor zich omdat elk mens zijn energiehuishouding met zich meebrengt en deze zijn allen verschillend. Natuurlijk botst dit zo af en toe.


De gouden driehoek van edelstenen kan hierbij echt helpen, als de Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal in een driehoek worden geplaatst ontstaat er een positieve energiestroom die alles ten goede komt. De gouden driehoek versterkt de individuele eigenschappen van de stenen.

Prijs indicatie € 43,75
 

Drie eenheid - trommelstenen - gouden driehoek

De drie eenheid trommelstenen (gouden driehoek) worden geleverd in een organza zakje. Trommelstenen ontstaan als ruwe (edel)stenen worden bewerkt tot mooie vormen.


Drie eenheid versterken elkaar. Samen geven ze méér energie. De drie-eenheid verbindt lichaam, geest en ziel, waardoor ons lichaam beter in balans komt en krijgen we een positiever gevoel in het leven.In het zakje vind je de beschrijving van de werking van de drie eenheid. De steentjes zijn ongeveer 2 x 2,5 cm.

Prijsindicatie vanaf € 6,20 

Gouden driehoek armbanden

De gouden driehoek edelstenen als armband is een mooie cadeau vor je zelf of een ander. De drie stenen samen versterken elkaar.


Samen geven ze méér energie. De drie-eenheid verbindt lichaam, geest en ziel, waardoor ons lichaam beter in balans komt en krijgen we een positiever gevoel in het leven.


Bergkristal: bied bescherming, geeft energie en zuivert. zorgt voor balans op spiritueel gebied.

Rozenkwarts: staat voor liefde en balans op fysiek gebied.

Amethist: staat voor rust en balans op geestelijk gebied.

Prijsindicatie € 11,45 

Gouden Driehoek Edelstenen - ruw

Een zakje met meerdere ruwe stenen die samen de gouden driehoek vormen is een hele mooie aanvulling op je interieur. De combinatie van Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts zorgen voor een optimale energie. Hierdoor ontstaat meer harmonie. De energie balans in een ruimte kan overbelast raken. De energie van jezelf maar ook door gedachte en gevoelens van anderen. Leg de edelstenen in een leuk schaaltje. De combinatie van deze drie krachtige edelstenen zorgen voor de perfecte energie stroom en vullen elkaar perfect aan. Kies bijvoorbeeld een plek waar je rust kunt gebruiken of juist een plek waar veel mensen komen, maar wat ook fijn is, is om een gouden driehoek te plaatsen in je werkruimte, maar ook de slaapkamer of kinderkamer zijn favoriete plekken. Je kunt een gouden driehoek eigenlijk overal neerleggen waar jij liefde en rust wilt ervaren.

Prijsindicatie € 15,- 

Disclaimer: de producten dienen niet ter vervanging van medische of andere professionele hulp, zorg of ondersteuning. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een gecertificeerde arts.


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page