top of page

Het 6 minuten dagboek, schrijf jezelf gelukkig.


Foto voorkant 6 minuten dagboek

Wat als ik je zou vertellen dat je in slechts 6 minuten per dag gelukkiger kunt zijn? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het 6 minuten dagboek bewijst dat het kan.


Het 6 minuten dagboek, gecreëerd door Dominik Spenst, is gebaseerd op de principes van positieve psychologie en is bedoeld om je te helpen een gelukkiger en positiever leven te leiden. Hieronder vertellen we je wat je kunt verwachten van het 6 minuten dagboek en welke verschillende dagboeken er zijn.


3 dagboeken op een rij van het 6 minuten dagboek

Wat is het 6 minuten dagboek?

Het 6 minuten dagboek is een dagboek dat je helpt om je dag op een positieve manier te reflecteren en je gedachten te organiseren. Het dagboek is ontworpen om je te helpen goede gewoontes te ontwikkelen en minder positieve gewoontes af te leren. Het dagboek bevat vragen die je moet beantwoorden, en ruimte om je eigen gedachten en aantekeningen op te schrijven.

 

Welke verschillende dagboeken van het 6 minuten dagboek zijn er?

Je denkt wellicht dat er één 6 minuten dagboek is, maar vergis je niet er zijn 4 verschillende soorten. Je hebt het standaard 6 minuten dagboek, beschikbaar in 5 kleuren. Maar daarnaast heb je ook het 6 minuten dagboek Puur, het 6 minuten dagboek Succes en het 6 minuten dagboek voor kinderen. Ik vertel je wat de verschillen zijn, zodat je misschien wel 6, 12 of 18 minuten bespaard met het zelf uitvogelen welk dagboek geschikt is voor jou! Lees je mee?

 

De standaard versie: Het 6 minuten dagboek

Het 6 minuten dagboek is niets voor niets zo een succes. In et 6 minuten dagboek wordt stap voor stap uitgelegd wat de beste manier is om met het dagboek te werken. Het 6 minuten dagboek bevat verschillende secties, waaronder:


Een dagelijkse reflectie: Elke dag wordt gevraagd om drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, wat je zou kunnen verbeteren en wat je vandaag wilt bereiken.


Een wekelijkse reflectie: Aan het einde van elke week worden er vragen gesteld die je helpen om terug te kijken op de afgelopen week en te evalueren hoe je je voelt.


Een maandelijkse reflectie:

Aan het einde van elke maand worden er vragen gesteld om je te helpen bij het beoordelen van hoe je je voelt over verschillende aspecten van je leven, waaronder je gezondheid, stemming en relaties.


Een tracker: Er is ruimte om goede gewoonten bij te houden en minder goede gewoonten af te leren.


Ruimte voor aantekeningen, gedachten en meer: Er zijn extra pagina's die je kunt gebruiken voor elk doel dat je wilt.


 

Het 6 minuten dagboek Puur

Het 6 minuten dagboek Puur is ook een invulboek voor elke dag. Maar dan zónder de uitgebreide theorie voorin, en mét nieuwe en vertrouwde invuloefeningen. Voor iedereen die een of meerdere exemplaren van Het 6 minuten dagboek heeft gevuld en verder wil schrijven, en daarbij de theoretische uitleg niet meer nodig heeft.

  • Korte introductie over de psychologische achtergrond van het boek, enkele voorbeelden en hoe het jou kan helpen, waarna je snel zelf aan de slag kunt gaan

  • Nieuwe ontwikkelde routine voor je wekelijkse planning en reflectie

  • Dagelijks geselecteerde tips als stimulans voor je motivatie en inspiratie

  • Wekelijkse tips voor meer mindfulness en minder stress

  • Beschikbaar in een lichtroze editie en een lichtgroene editie


 

Het 6 minuten dagboek Succes

In dit nieuwe 6 minuten dagboek Succes combineert Spenst mindfulness met productiviteit.

Duizenden lezers gebruiken zijn theorie van focus en dankbaarheid voor een gelukkiger, verrijkt leven. Concentreer je op de echt belangrijke zaken, voor persoonlijk en professioneel succes. In combinatie met het bewezen principe van zes minuten schrijven per dag zorgt deze planner ervoor dat je jouw doelen – stap voor stap, gewoonte voor gewoonte – constant en op lange termijn nastreeft. Bereik jouw eigen succes op professioneel en persoonlijk gebied, in slechts zes minuten per dag! 

Het 6 minuten dagboek voor kinderen

Het 6 minuten dagboek voor kinderen is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ideaal voor kinderen om de dag positief af te sluiten. Ontdek jouw eigen kracht in 6 minuten per dag.

Hwet 6 minuten dagboek voor kinderen staat bomvol leuke opdrachten, vragen en korte verhalen waar je sterker en zelfverzekerder van wordt. Je kunt het er elke dag even bij pakken. Je leert te focussen op de leuke dingen in het leven, dat het oké is om fouten te maken en wat je kunt doen als iets niet meteen lukt. Ontdek jouw kracht en ontwikkel je talenten!


 

Voordelen gebruik 6 minuten dagboek

Wil je ook starten met het 6 minuten dagboek? Of twijfel je nog? Ik heb voor jou de voordelen nog op een rij gezet:


✅Het helpt je om positiever te denken en je gelukkiger te voelen.


✅Het helpt je om dagelijkse reflectie een gewoonte te maken.


✅Het helpt je om goede gewoonten op te bouwen en minder goede gewoonten af te leren.


✅Het helpt je om je emoties te begrijpen en te beheersen.


✅Het helpt je om je doelen te bereiken.


✅Het helpt je om je leven en relaties te evalueren en te verbeteren.


Het 6 minuten dagboek kopen?

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je leven te verbeteren en gelukkiger te worden, dan is het 6 minuten dagboek iets voor jou. Het zal je helpen om dagelijks positiever te denken, goede gewoontes op te bouwen en minder goede gewoontes af te leren. Het dagboek is beschikbaar in verschillende kleuren en is ontworpen om te worden gebruikt gedurende 182 dagen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf jezelf in 6 minuten per dag gelukkig!

 

Meest gestelde vragen over het 6 minuten dagboek

Heb jij ook een vraag over het 6 minuten dagboek waar je graag een antwoord op zou willen? Ik heb de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet. Lees maar mee!


"Waarom zou ik 6 minuten per dag besteden aan het schrijven van een dagboek?"


Het schrijven van een dagboek heeft tal van voordelen voor je mentale gezondheid. Het 6 minuten dagboek is gebaseerd op positieve psychologie, wat betekent dat het zich richt op de positieve aspecten van je leven en hoe je deze kunt versterken. Door dagelijks 6 minuten te besteden aan het schrijven over je dag en jezelf, ontwikkel je een gewoonte van reflectie en dankbaarheid. Dit kan leiden tot een toename van positieve emoties, een betere stemming en zelfs een verhoogde weerstand tegen stress.


"Is het 6 minuten dagboek geschikt voor iedereen?"


Het 6 minuten dagboek is geschikt voor iedereen die een positieve verandering in zijn leven wil brengen. Of je nu worstelt met stress, depressie, of gewoon op zoek bent naar een manier om je gelukkiger te voelen, het dagboek kan je helpen om je doelen te bereiken. Het is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn, met dagelijkse en maandelijkse vragen en trackers om je voortgang bij te houden.


"Is het 6 minuten dagboek alleen maar weer een hype?"


Nee hoor, het 6 minuten dagboek is geen hype! Het is gebaseerd op wetenschappelijke theorieën over positieve psychologie en mindfulness, en er zijn tal van studies die de voordelen van het schrijven van dagboeken hebben aangetoond. Het dagboek is inmiddels in 10 landen verkocht en heeft vele positieve recensies ontvangen. Dus of je het nu als een hype beschouwt of niet, het kan zeker een nuttig hulpmiddel zijn om je gelukkiger te voelen en meer mindful in het leven te staan. En het kost je maar 6 minuten per dag!


Hoeveel dagen heeft het 6 minuten dagboek?


Het 6 minuten dagboek is ontworpen om 182 dagen mee te gaan, wat neerkomt op ongeveer zes maanden. Dit is genoeg tijd om de gewoonte van dagelijkse schrijven te ontwikkelen en te zien hoe het je leven ten goede kan veranderen.


In welke kleuren is 6 minuten dagboek beschikbaar?


Het standaard 6 minuten dagboek is beschikbaar in vijf verschillende kleuren: lichtblauw, zwart, roze, paars en geel. Het is nu ook verkrijgbaar in regenboogkleur, waardoor er nog meer kleurrijke opties zijn.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page