top of page

Nieuwe lunchbox nodig? 7x de beste (bento) lunchboxen op een rij!


Ben jij ook klaar met die saaie bruine boterhammen in een verkreukelde plastic zak? Of neem jij je lunch nog mee in een saaie broodtrommel? Dan is het tijd om te investeren in een mooie lunchbox! Met een nieuwe lunchbox kan jij jezelf motiveren om gezonde keuzes te maken, vooral als je kiest voor een bentobox.


Voordat je een nieuwe lunchbox aanschaft is hete goed om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Ik leg je graag uit wat een bento box precies is en hoe je deze het beste gebruikt. Ook zet ik voor jou de beste lunchboxen op een rij van 2023. Lees maar mee!

 

Waarom kiezen voor een mooie lunchbox?

Voordat we verder gaan met de verschillende lunchboxen, first things first. Want waarom zou je eigenlijk voor een lunchbox kiezen? Nou, ten eerste scheelt het bergen afval als je nu nog een boterhamzakje gebruikt en bespaar je dus een hoop geld op wegwerpmateriaal. Bovendien blijft je eten lekker vers in de juiste lunchbox en kan je veel gevarieerder lunchen. En als je dan toch voor een lunchbox gaat, waarom dan niet meteen voor een bento lunchbox? Deze Japanse uitvinding is niet alleen super praktisch, maar ziet er ook nog eens geweldig uit.


Wil jij ook weten wat de beste lunchboxen van dit jaar zijn? Ik neem je mee naar de favoriete lunchboxen van dit moment. Of je nu kiest voor Mepal, Brabantia of Bento-box? Er zit vast een favoriet voor je bij. Eerst vertel ik je welke verschillende soorten lunchboxen er zijn.


Waar moet een goede lunchbox aan voldoen?

Als eerste, waar moet een goede lunchbox aan voldoen? Allereerst moet hij groot genoeg zijn om al je favoriete lunchgerechten in op te bergen en te scheiden. Een goede lunchbox zou ook stevig genoeg moeten zijn om tegen een stootje te kunnen en zonder problemen in de vaatwasser te kunnen. Natuurlijk willen we ook dat de lunchbox er leuk uit ziet en een beetje eigenwijsheid uitstraalt.


De lunchbox anno 2023: een bento-box

Als er één ding is waar we allemaal van houden, dan is het wel lekker eten. Maar wat nu als je dat heerlijke eten ook nog eens op een Instagram-waardige manier kunt presenteren? Dan krijg je de bento box!


Wat is een bento box?

Maar wat is een bento box eigenlijk? Nou, het is eigenlijk gewoon een lunchtrommel, maar dan cooler. Een bento box komt oorspronkelijk uit Japan en bestaat uit verschillende vakjes waar je verschillende gerechten in kunt stoppen. Denk bijvoorbeeld aan sushi, groenten, rijst en fruit. Zo heb je een heerlijke en gezonde maaltijd die er ook nog eens prachtig uitziet!


De geschiedenis van de bento box

De geschiedenis van de bento box gaat terug tot de Kamakura-periode (1185-1333), toen krijgers hun lunches in lacquertrommels meenamen naar het slagveld. Later werd het dragen van bento boxen populair in Japanse treinen, waar mensen hun lunches konden eten terwijl ze onderweg waren.


Hoe gebruik je een bento box?

Maar hoe gebruik je nou eigenlijk een bento box? Nou, je kunt het zo simpel of zo creatief maken als je zelf wilt! Begin met het kiezen van verschillende soorten voedsel die je in de verschillende vakjes wilt plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rijst, vlees, groenten en fruit. Zorg ervoor dat je porties niet te groot zijn en dat je voedsel er mooi uitziet. Want laten we eerlijk zijn, als het er goed uitziet, smaakt het vaak ook beter!


Je kunt ook creatief zijn met het versieren van je bento box. Kies bijvoorbeeld voor schattige stukjes fruit in de vorm van hartjes of sterren, of maak kleine sushirolletjes in verschillende kleuren. Zo wordt je lunchtrommel niet alleen lekker, maar ook nog eens supercute!


Dus, als je op zoek bent naar een gezonde en leuke manier om je lunch mee te nemen, dan is de bento box echt iets voor jou. Het is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens supermooi uit! De bento box is de manier om te kiezen voor een gezonde lunch. Lees maar mee met de verschillende bento-boxen.


De beste lunchboxen van dit moment!

Benieuwd naar de favorieten lunchboxen van dit moment? Wij zetten de mooiste exemplaren voor je op een rijtje. Van trendy pastelkleuren tot stijlvolle houtlook, er is voor ieder wat wils. En als je dan toch aan het shoppen bent, waarom dan niet meteen voor een duurzame lunchbox kiezen? Er zijn genoeg opties gemaakt van eco-vriendelijke materialen zoals bamboe of roestvrij staal.


Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je gezond luncht. En laat dat nu net hetgeen zijn waar de bento-box bij uitstek geschikt voor is. Door de verschillende vakjes kan je makkelijk variëren met groenten, fruit, eiwitten en granen. Say goodbye tegen die middagdip en hello tegen een energieke middag! Dus waar wacht je nog op? Time to upgrade your lunch!


Mepal Lunchbox

Allereerst wil ik graag de lunchboxen van Mepal onder je aandacht brengen. De reden hiervoor is, dat dit stuk voor stuk hoogstaande fijne lunchboxen zijn en voor de meeste mensen geschikt. Wil je weten welke verschillende lunchboxen er zijn? Ik heb de favorieten van de mepal Lunchbox op een rij gezet. Lees maar mee!


Ten eerste hebben we de Mepal Lunchbox Take a Break midi - deze is perfect voor wie geen gigantische lunch hoeft mee te nemen. Met het bento boxje en zijn twee aparte vakken blijft je lunch heerlijk vers!


Dan hebben we de Mepal Lunchbox Take a Break large - deze is voor wie graag nog een extra hapje wil meenemen. Met de extra box en het verdeelschotje blijft de lunch goed georganiseerd.


Als laatste is er de Mepal Lunchbox Take a Break XL - deze is perfect voor grote eters of als je gezellig wat wilt delen. Met maar liefst 12 boterhammen aan ruimte is deze perfect voor een gezellige picknick met vrienden en familie.


Waarom zijn de lunchboxen van Mepal zo fijn?

Vraag jij je ook af waarom de lunchbox Mepal zo fijn is?Ten eerste is de Mepal Lunchbox robuust en duurzaam, hij kan tegen een stootje en blijft er altijd goed uitzien. Ook is hij voorzien van een afdichtring die de inhoud lekker vers houdt en verdeelschotjes zodat verschillende etenswaren van elkaar gescheiden kunnen blijven. Natuurlijk zijn de Mepal Lunchboxen uitgerust met de handige bento boxjes om jouw sushirollen, dumplings, fruit of gekookt eitje, lekker vers te houden. De bentobakjes kunnen zelf gewoon -lekker makkelijk - in de magnetron. Wel zo handig!


Met de Mepal Lunchboxen neem jij jouw eigen lunch mee en vul jij je maag met lekkere, gezonde en verse gerechten. En wat beter dan dat? De broodtrommels zijn eigenwijs van vorm en beschikbaar in verschillende kleuren - zo kan jij er een vinden die perfect bij jouw stijl past!

 

Mepal Lunchbox Take a Break midi


Lunchbox Take a Break midi in de kleur Nordic denim. Deze handige donker blauwe broodtrommel van Mepal is geschikt voor maximaal 4 boterhammen en voorzien van een afdichtring die de inhoud altijd lekker vers houdt. Het eten kan goed gescheiden worden door middel van een verdeelshotje. Neem vanaf nu dus uw eigen lunch mee in de Take a Break lunchbox van Mepal. Dat is niet alleen goedkoop, maar ook lekker en super gezond! Het is een lunchbox voor volwassenen, maar kan ook gebruikt worden als lunchbox of broodtrommel voor kinderen. De brooddoos voor volwassenen is beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

Prijs indicatie vanaf € 9,95


 

Mepal Lunchbox Take a Break large


Lunchbox Take a Break large in de kleur Nordic green. Deze grote groene broodtrommel van Mepal is geschikt voor maximaal 8 boterhammen. Hij is voorzien van een afdichtring die de inhoud altijd lekker vers houdt en een verdeelschotje, waarmee etenswaren eenvoudig van elkaar kunnen worden gescheiden. Neem vanaf nu dus uw eigen lunch mee in de Lunchbox van Mepal. Dat is niet alleen goedkoop, maar ook lekker en gezond! Het is een lunchbox voor volwassenen, maar kan ook gebruikt worden als lunchbox of broodtrommel voor kinderen. De brooddoos voor volwassenen is beschikbaar in verschillende kleuren en maten.


Prijs indicatie vanaf € 12,95


 

Mepal Lunchbox Take a Break XL


Lunchbox Take a Break XL van Mepal is geschikt voor maximaal 12 boterhammen. Hij is voorzien van een afdichtring die de inhoud altijd lekker vers houdt en een verdeelschotje, waarmee etenswaren eenvoudig van elkaar kunnen worden gescheiden. Neem vanaf nu dus uw eigen lunch mee in de Lunchbox van Mepal. Dat is niet alleen goedkoop, maar ook lekker en gezond! Het is een lunchbox voor volwassenen, maar kan ook gebruikt worden als lunchbox of broodtrommel voor kinderen. De brooddoos voor volwassenen is beschikbaar in verschillende kleuren en maten.


Prijs indicatie vanaf € 14,49



 

Brabantia lunchbox

Als je op zoek bent naar een goede lunchbox, dan ben je bij Brabantia aan het juiste adres. Zij hebben een hele collectie lunchboxen genaamd Make & Take, die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. In vertel je graag meer over de verschillende varianten en waarom ze zo fijn zijn.

 

Brabantia Make & Take Lunchbox - Plat

Dan hebben we nog de platte Make & Take Lunchbox. Deze past makkelijk in het vak van je tas of rugzak. Er passen vier boterhammen in en ook deze lunchbox is goed af te sluiten. Het platte ontwerp zorgt ervoor dat je lunchbox niet teveel ruimte in beslag neemt en je meer ruimte overhoudt voor andere dingen. Daarnaast is ook deze lunchbox weer vaatwasmachinebestendig en BPA-vrij.


Prijs indicatie vanaf € 13,99



 

Medium Brabantia Make & Take Lunchbox


Een goedkopere optie is de medium Make & Take Lunchbox. Hier passen vier boterhammen in en ook deze lunchbox is vaatwasmachinebestendig en BPA-vrij. De deksel sluit goed af, dus je kunt de box zonder zorgen meenemen. Een duurzamere keuze dan een plastic zakje of voorverpakt broodje.


Prijs indicatie vanaf € 13,95





 

Brabantia Make & Take Bentobox - Large


Deze Bentobox is perfect voor de mensen die van variatie houden. Er is genoeg ruimte om 8 boterhammen mee te nemen én je kunt zoet en hartig makkelijk uit elkaar houden met de slimme verdeler die tevens dient als liftje. Daarnaast zijn er ook nog twee aparte bakjes waarin je fruit, noten of groenten kunt doen. Alles kan na gebruik in de vaatwasser en de lunchbox is BPA-vrij. Wat wil je nog meer?


Prijs indicatie vanaf € 14,95






 

Waarom zijn de lunchboxen van Brabantia zo fijn?

Nou, dat zal ik je vertellen. Ten eerste zijn ze allemaal vaatwasmachinebestendig en BPA-vrij. Je kunt ze dus makkelijk en snel schoonmaken en ze zijn veilig in gebruik. Daarnaast zijn het herbruikbare lunchverpakkingen, wat betekent dat je minder afval produceert. En last but not least, ze zijn gewoon hartstikke handig! Je kunt alles wat je nodig hebt meenemen en ze zijn makkelijk mee te nemen.


 

Bento Box van BentoBros

Ben je op zoek naar een lunchbox die niet alleen handig is, maar ook milieuvriendelijk? Dan is de Bento Box van BentoBros® je nieuwe must-have! Deze lunchbox is niet alleen duurzaam, maar ook super stijlvol. Maar wat maakt de Bento Box van BentoBros® zo uniek? Ik vertel het je! Lees maar mee!

 

Wat maakt de Bento Box van BentoBros® zo uniek?

Ten eerste is de Bento Box van BentoBros® stapelbaar. Dit betekent dat je meerdere lagen kunt stapelen en zo een compacte lunchbox hebt die gemakkelijk mee te nemen en op te bergen is. Ideaal als je je lunch wilt meenemen naar school of werk.


Daarnaast is deze lunchbox gemaakt van bamboehout, een duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat en geen schadelijke stoffen bevat zoals Bisfenol A. Bovendien is de lunchbox BPA-vrij en luchtdicht, zodat je lunch altijd vers blijft, zelfs als je hem al een paar uur geleden hebt klaargemaakt.


Maar wat deze lunchbox echt uniek maakt, zijn de meegeleverde stokjes en lepel. Hiermee biedt BentoBros® een combinatie van originele bento-tradities en moderne gemakken. En als je klaar bent met eten, kun je de lunchbox eenvoudig schoonmaken als je klaar bent met eten, want hij is vaatwasser-, magnetron- en vriezerbestendig.


Prijs indicatie vanaf € 19,99,-




 

Wat maakt de Bento Box van BentoBros zo uniek?

En vergeet niet dat de Bento Box van BentoBros® niet alleen functioneel is, maar ook een mooie uitstraling heeft. Het gebruik van bamboehout geeft elke lunchbox een luxe uitstraling, waardoor je indruk kunt maken op je collega's of klasgenoten en laten zien dat jij een milieuvriendelijke keuze hebt gemaakt.


Kortom, de Bento Box van BentoBros® is meer dan alleen een lunchbox. Het is een milieuvriendelijke en duurzame manier om je lunch mee te nemen en er ook nog eens goed uit te zien. Bestel vandaag nog bij BentoBros® en geniet van gratis verzending en een geld-terug-garantie binnen 30 dagen. Smakelijk eten!

 

Lunchbox kopen?

En? Ben je er al uit in welke lunchbox jij je lunch gaat meenemen? Vaak is het zo vandaag besteld en morgen in huis! Dus ik zou zeggen wacht niet langer en kies voor jezelf, maak van je lunch een feestje. Haal nu jouw favoriete lunchbox of drankbeker en maak van lunchen een feestje! Want met een leuke lunchbox wordt zelfs een boterham eten onderweg net wat leuker. Dus pak die broodtrommel in en vul hem met heerlijke gerechten. Lunchtime!


Wil je nog meer inspiratie voor het meenemen van je lunch? Kijk dan ook eens naar yoghurtbekers, soepbekers en isoleerbekers om je drankjes of soep warm te houden. Zo kun je ook onderweg genieten van een warme maaltijd. Kortom, met Mepel of Brabantia zit je altijd goed!

 


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page