top of page

Makkelijk afvallen? 5 tips om je eetgewoonten direct aan te passen.


Wil je ook makkelijk afvallen en graag nog die paar kilo er af? En graag blijvend? Ben je ook dieetmoe? Wil je trots zijn op je eigen lijf? Gewoon lekker genieten van het eten in plaats van balen dat je weer iets hebt gegeten wat je eigenlijk niet had moeten doen?


Als jij ook je dag wilt starten met een lach, stel het dan niet langer uit! Je hebt het zelf in de hand. Jij bent diegene die het verschil kan maken. Stop je ermee met eten in je mond te stoppen waar je lijf niets aan heeft? Als je mijn onderstaande tips in je eetgewoonten meeneemt dan ben ik ervan overtuigd dat als je eenmaal de juiste richting op gaat, je niet meer bent te stoppen. Het enige wat je moet doen is volhouden! Ik geef je graag mijn 5 tips om je eetgewoonten direct aan te passen, zodat ook JIJ je dag kan starten met een lach. :)Tip 1: begin de dag gezond met een gezonde smoothie

Wat mij heeft geholpen is de dag te starten met een gezonde smoothies. Eerlijk is eerlijk. Ik moest er eerst weinig van hebben hoor. Die groene smoothies... dat leek me niets. Totdat ik het echt ging proberen. Het blijkt dat het helemaal niet vies is, als je maar het juiste recept aanhoudt! Ik ben vooral fan van de combinatie van banaan en spinazie en daarbij nog verschillende groenten en fruit. Zelfs mijn partner neemt in de ochtend een lekkere smoothie. En bovenal onze twee kinderen van 3 en 4 vinden het ook echt lekker. Ze willen echt een paar slokjes van de smoothie. Dit betekent toch wel dat het echt goed smaakt! 🤣 Ik drink er nu dagelijks één. Dit doet mij echt goed. Je begint de dag gelijk goed en krijgt een goede vitamineboost! In deze groene smoothie zitten goede voedingsstoffen. Mijn lichaam houdt ervan. Natuurlijk is het geen wondermiddel en ga je er niet direct kilo's van afvallen. Maar het helpt écht om de dag goed te beginnen. Er wordt niet voor niets gezegd: een goed begin is het halve werk. Het is vooral je mindset die je moet omgooien. Je kent jezelf natuurlijk het beste. Maar als je er eenmaal mee start dan moet je het ook gewoon volhouden. Wat als je nu de komende 30 dagen elke dag een groene smoothie drinkt en je dan bekijkt of het echt iets voor jou is?


Tip 2: Geef je lichaam een aantal uren per dag rust en stop met eten

Ik heb verschillende boeken gelezen over vasten. Intermittent fasting om precies te zijn. Vasten klinkt misschien heftig maar zo heftig is het niet als je het in kleine stapjes doet. Wat je eigenlijk doet is je lichaam tijdelijk eten ontzeggen en daardoor heeft je lichaam ook tijd om alles goed te verteren en verwerken.


Iedereen heeft af en toe rust nodig. Je lichaam ook. Zelf houd ik mezelf aan om na 20.00 uur in de avond echt niets meer te eten en mijn ontbijt later op de ochtend te plannen. Het meest ideaal is om je lichaam 16 uur rust te geven en 8 uur op een dag te eten. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Als dit een stap te ver is, zou ik zeggen; begin ermee om in ieder geval na 20.00 uur in de avond niet meer te eten.


Er zijn zoveel gezondheidsvoordelen te noemen als je stopt met snaaien in de avond dan het gek is dat er nog zoveel mensen zijn die het wel doen . Het is ook niet gek natuurlijk, we worden allemaal zo verleid om al die lekkere producten te eten. Je ziet reclames, blije mensen die met elkaar eten, en het smaakt ook nog eens lekker. Wat is dan de reden om het niet te doen? Heel makkelijk; je hebt het niet nodig. Die reclame die je ziet heeft heel veel geld gekost zodat jij verleid wordt om het ook te kopen. Het is een commerciële business. Dit is natuurlijk prima, iedereen wilt geld verdienen. Maar wees hier ook bewust van je keuzes. Kies niet voor de korte termijn maar voor de lange termijn plezier. Als je lichaam er beter van wordt dan wordt jij er ook beter van. Kies liever voor een gezonde snack dan voorbewerkt voedsel.

Tip 3: eet geen voorbewerkt voedsel

Als je veel voorbewerkt eten (zoals friet, koek, snoep en gebak) eet, kun je in gewicht aankomen. Het beste is om eten te eten wat gewoon in de natuur voorkomt dus niet wat bewerkt is met E-nummers, poeders en suikers. Eet daarom voorbewerkt voedsel zo min mogelijk en kies liever voor verse producten als groente, fruit, volkorenproducten en peulvruchten. Eet dagelijks als tussendoortje een stuk fruit, neem een appel, banaan, mango, peer, aardbeien. Of iets anders wat gezond is, zoals een klein handje noten bijvoorbeeld. Er is vast wel iets wat je lekker vindt en geen snaaivoer is. Neem dit in plaats van dat koekje of liga of handje drop.


Gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven

Tip 4: eet kleinere porties volgens recepten

Wij eten al enige tijd volgens de recepten van FitChef. Elke week ontvangen wij een weekmenu. Dit is erg makkelijk en gezond. Het is fijn om niet elke dag te bedenken wat je moet eten. Wat mij enorm opvalt is de grote van de porties. Als je bijvoorbeeld een stukje kip of aardappels eet is dit veel minder dan wat ik gewend ben. Je leert hierdoor inzien wat een normale portie is. Als je dus gewoon normaal doet, 😋dan zal dit resulteren in een normaal gewicht. Als je dus onbewust altijd te grote porties eet. Dan is het natuurlijk logisch dat je teveel eet en iets te zwaar bent. Wellicht is dit een goede reden om eens te gaan eten volgens recepten.


Op de site van FitChef kan je vrijblijvend gezonde recepten raadplegen. Het is een erg fijne site waarbij je duidelijk kan zien wat je binnen krijgt.Tip 5: Beweeg elke dag 30 minuten extra

Als je elke dag 30 minuten extra beweegt dan zal je lichaam hier aan wennen. Op een gegeven moment kijk je hier zelf naar uit. Probeer het ook leuk te houden voor jezelf. Vind een leuke podcast of luister een luisterboek of lekker een muziekje. Zie het als een uitje en een momentje voor jezelf. Helemaal alleen voor jou, als beloning voor je lijf zodat de doorbloeding even goed op gang komt en je langzaam stap voor stap steeds fitter wordt. Als je lijf eenmaal fit is en gezonde voeding binnenkrijgt dan kan je lijf ook veel beter slecht voedsel afbreken en verteren. Maar daar heeft het wel even de tijd voor nodig. Je moet jelijf eerste even een goede upgrade geven. Je kan natuurlijk prima één dag in de week iets extra lekkers eten. Maar wees jezelf er bewust van dat jouw lichaam hier echt niet om staat te springen. Het is jouw mind die dit wilt. Het is natuurlijk erg lastig om een nieuwe levensstijl aan te gaan. Maar als je echt goed gemotiveerd bent zou het moeten lukken. Als je het vaker hebt geprobeerd maar als het tot op heden nog niet goed is gelukt, is het wellicht een idee om hulp in te schakelen? Wil je ook hulp en een voedingsschema op maat ontvangen? Hieronder kan je aangeven wat je doel is en dan krijg je een gratis weekmenu opgestuurd door onze partner FitChef.

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page