top of page

Alles over Palo Santo - Het magische hout van de Inca's


Heb je ooit van Palo Santo gehoord? Misschien heb je wel eens een Palo Santo houten armband of een pakje Palo Santo stokjes gezien. Maar wat is het en waarom lijkt het overal te zijn? Palo Santo is een mystiek hout dat al eeuwenlang door de Inca's wordt gebruikt voor spirituele genezing en reiniging.


Sinds jaren groeit Palo santo in populariteit in de westerse wereld als een manier om een gevoel van vrede en rust in ons leven te brengen. Ik neem je mee over alles wat je moet weten over dit magische hout, waaronder waar het vandaan komt, hoe je het moet gebruiken, wanneer je het moet verbranden, en waar je de mooiste Palo Santo armbanden kunt kopen.


Wat is Palo Santo?


Bursera Graveolens Boom - foto Wikepedia
Bursera Graveolens Boom - foto Wikepedia

First things first; Palo Santo ("heilig hout" in het Spaans) is een boom, de Bursera Graveolens boom, uit Zuid-Amerika waarvan gezegd wordt dat hij mystieke krachten bezit. Het wordt al lang gebruikt door sjamanen en genezers vanwege zijn helende eigenschappen.


Van de aromatische rook die ontstaat bij het verbranden van het gedroogde hout wordt al lang aangenomen dat het emotionele en fysieke helende eigenschappen heeft. Palo Santo heeft een zoet en aards aroma met hints van dennen en munt. Bij verbranding ontstaat een aangename rook die negatieve energie kan helpen opruimen, creativiteit kan bevorderen en geluk kan brengen. Het kan worden gebruikt als wierook of direct worden verbrand. Het kan ook gebruikt worden in aromatherapie-oliën, parfums en lotions.


Waar komt Palo Santo vandaan?

Palo Santo bomen worden gevonden in Peru, Ecuador, Bolivia en vele andere delen van Zuid-Amerika. De dode takken en hout die van de boom zijn gevallen of door ouderdom of stormen van de boom zijn gevallen op natuurlijke wijze, worden op duurzame en verantwoorde wijze geoogst . Zo is de impact van het verzamelen van het hout op het milieu minimaal, omdat er snel genoeg weer nieuwe bomen voor in de plaats zullen groeien. Mocht je interesse hebben om Palo Santo te kopen, zorg dan dat je voor een gerenommeerde (web)winkel kiest.


Hoe gebruik je Palo Santo?


De meest gebruikelijke manier waarop mensen Palo Santo hout gebruiken is door het te verbranden als wierookstokjes of kegels boven houtskooltabletten of vuurvaste schotels. Je kunt ook stukjes van het hout in je home diffuser doen voor aromatherapie of er je eigen essentiële oliemengsels mee maken. Als je Palo Santo houten stokjes of kegels brandt, zorg er dan voor dat je ze uit de buurt houdt van brandbare materialen zoals gordijnen en tapijten.Je kunt ook palo santo sticks of chips branden (die je online kunt kopen) of ze gewoon rond je huis of kantoorruimte bewaren voor hun opbeurende geur! Hier volgen enkele tips voor het gebruik van palo santo:


- Steek een uiteinde van je stokje aan met een aansteker of lucifer; laat het smeulen/branden als wierook voordat je de vlam uitblaast.

- Plaats het brandende stokje in een vuurvaste houder of bord/schaal gevuld met zand/zout/vuil etc. zodat er tijdens het branden geen sintels wegvliegen

- Concentreer je op je intentie terwijl je je palo santo met de klok mee door de kamer beweegt

- Herhaal dit naar wens (je kunt dit ook dagelijks doen!)

Wanneer Palo Santo hout verbranden?

Het beste is om Palo Santo alleen te branden tijdens speciale gelegenheden zoals religieuze ceremonies, genezingssessies, zuiveringsrituelen, meditaties en andere spirituele activiteiten waarbij het aroma ervan kan helpen om positieve energie en sfeer om je heen te creëren. Te veel van dit heilige hout in één keer verbranden kan je overweldigen met zijn sterke geur, dus het is het beste om je alleen te beperken als het nodig is voor de hierboven genoemde specifieke doeleinden.


Te vaak palo santo branden kan leiden tot een overload aan positieve energie in je omgeving, wat onvoorziene gevolgen kan hebben - volgers de kenners! Dat gezegd hebbende, zou één keer in de paar dagen palo santo branden voldoende moeten zijn voor de meeste mensen!Palo Santo armband kopen?


Wil jij een palo santo armband kopen? Ik zou zeggen: Ja! Een van de populairste manieren waarop mensen tegenwoordig toegang krijgen tot de kracht van deze heilige boom is door het dragen van een armband gemaakt van zijn gedroogde stengels/takken! Deze armbanden zijn prachtige sieraden in verschillende maten, afhankelijk van je voorkeur en behoeften! Ze kunnen helpen om wat goede vibraties te dragen, waar je ook gaat, terwijl ze altijd bescherming bieden tegen negatieve energieën!


Je kunt authentieke palo santo armbanden online kopen bij verschillende online winkels. Armbanden gemaakt van deze stukken heilig hout zijn steeds populairder geworden omdat ze zowel esthetische schoonheid als spirituele helende eigenschappen bieden - perfect voor iedereen die op zoek is naar een extra oppepper in zijn leven! Zoals de oude wijsheid ons al eeuwenlang leert - er gaat niets boven het benutten van wat natuurlijke energie van Moeder Aarde zelf!


Palo santo hout kopen?

Wil je ook Palo santo kopen? Groot gelijk! Er is een ongelooflijk veelzijdig hout met vele toepassingen, variërend van spirituele genezingspraktijken tot eenvoudige decoratiedoeleinden. Met zijn uitgesproken geur en kalmerende effecten is het geen wonder dat zoveel mensen zich aangetrokken voelen tot dit mystieke hout! Van hoe het duurzaam wordt geoogst in Zuid-Amerikaanse bossen tot hoe mensen het tegenwoordig gebruiken - nu weet je alles over dit geweldige hout!


Er zijn tegenwoordig zoveel manieren beschikbaar om de kracht van deze magische boom te gebruiken - waarom probeer je het zelf niet eens en kijk welke wonderen je te wachten staan? Ga je gang - pak wat palo santo stokjes, steek ze aan en geniet vandaag nog van de kalmerende effecten!


 
Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page