top of page

De 6 mooiste planten voor in je badkamer

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022


Je badkamer is een plek waar je vaak even tot rust komt. Je komt er in de ochtend als de dag gaat starten en vaak is het de laatste kamer die je ziet voordat je gaat slapen.


Hoe fijn is het als je badkamer ook een mooie plek is waar je tot rust kunt komen? Ik ben gek op planten in de badkamer. Om deze reden wil ik graag mijn tips en de mooiste planten met je delen zodat ook jij je badkamer kunt omtoveren tot een plek met een junglegevoel waar je heerlijk tot rust kunt komen.


Planten in de badkamer kunnen de ruimte echt een stralende jungle vibe afgeven. Meer groen in huis geeft je meer rust en het grote voordeel is van 'badkamerplanten' dat ze vaak minder verzorging nodig dan planten in andere ruimtes. De planten komen namelijk van oorsprong uit tropische oorden, dus ze zijn gewend een hoge luchtvochtigheid,

In de badkamer is het vaak wat donkerder dan in andere kamers, met minder daglicht. Doordat tropische planten van nature vaak in de schaduw van hoge bomen groeien. Het is wel belangrijk dat er een (klein) raam in jouw badkamer is, want zonder daglicht kan geen enkele plant overleven.


Planten voor in de badkamer zijn dus tropische types, met weinig behoefte aan daglicht. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid en hebben geen probleem met warme temperaturen. Aan welke planten kun je dan denken?


Populaire planten voor in de badkamer zijn varens. Varens hebben over het algemeen weinig direct licht en veel luchtvochtigheid nodig. Extra voordeel: deze badkamer planten zijn luchtzuiverend. Zo wordt jouw badkamer niet alleen gezelliger van varens, maar ook gezonder

Inhoudsopgave:

 

Welke planten zijn geschikt voor in je badkamer?

Planten die geschikt zijn voor in je badkamer kun je herkennen aan de planten die weinig behoefte hebben aan daglicht. Daarnaast hebben de planten juist wel veel behoefte aan een hoge luchtvochtigheid en warme temperaturen. Eigenlijk zijn het de tropische planten die je badkamer kunnen omtoveren tot een tropisch paradijs. De nummer één is eigenlijk wel de varen. De varen is een plant die houdt van een lichte plek maar niet houdt van direct zonlicht. Daarnaast is zijn ideale leefomgeving minimaal 18 graden. Het is een mooie groene plant en erg geschikt voor je badkamer.


Ik had zelf twee varens gekocht maar helaas deze ze het in de woonkamer echt niet goed. Ondanks dat ik verschillende plekken had uit geprobeerd. Nu ik ze samen in de badkamer heb staan zijn ze helemaal in hun element! Ze zijn nog nooit zo mooi geweest!


Een leuk voordeel van varens is dat het luchtzuiverende planten zijn. Dus je maakt je eigen leefomgeving ook gelijk een stuk gezonder.


Andere geschikte badkamer planten zijn Calathea’s en Maranta’s. Deze kleurrijke planten hebben geen moeite met een donker plekje in de halfschaduw, en houden van een hoge luchtvochtigheid.


 

Welke planten zijn niet geschikt voor in je badkamer?

Planten die veel licht of direct zonlicht nodig hebben zijn vaak niet geschikt voor in je badkamer. De meeste badkamers hebben een klein raam en er zijn zelfs ook badkamers zonder raam. Als je badkamer geen raam heeft, kan ik je van tevoren vertellen dat het niet gaat werken. Er is geen enkele plant die kan overleven zonder daglicht. Dus kies echt voor een plant die tegen een hoge luchtvochtigheid kan en weinig tot geen direct zonlicht nodig heeft.

 

De mooiste planten voor in je badkamer


 

#1 "The Green Lady" Krulvaren - Nephrolepis


In een notendop De Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’ is een prachtig geveerde kamervaren. Het heldergroene blad krijgt sierlijke krullen, waardoor deze plant ook wel krulvaren genoemd wordt.


De naam ‘Green Lady’ komt van de zuivere kleur groen, die deze plant het hele jaar door blijft behouden. De krulvaren is uitermate geschikt voor je badkamer doordat ze houdt van een tropisch klimaat met een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast heeft ze geen direct zonlicht nodig om blij te worden. De krulvaren is ook nog een luchtzuiverende plant die vervuilde luchtdeeltjes opneemt via de bladeren en ze vervolgens afbreekt in de wortels. Je krijgt er frisse zuurstof voor terug. Zo wordt het binnenklimaat van je badkamer een stuk aangenamer!

,Prijsindicatie vanaf € 17,95 

#2 Nestvaren incl sierpot


De naam Crispy Wave is kenmerkend voor de opvallend harde, golfachtige bladeren. Ze zijn sterk glanzend en fris groen van kleur, lichter dan de meeste varens. Vanuit het hart van de plant worden nieuwe bladeren aangemaakt. De Asplenium Crispy Wave komt zelf uit Japan en Taiwan, waar de plant zelf op boomtakken en op rotsen groeit, als het vochtig genoeg is. Een fris ogend plantje met luchtzuiverende kwaliteiten.


Zet de plant op een matig zonnige plek. Niet in de felle zon, maar wat verder van het raam af. Zet de plant niet op een tochtige plaats.Op droge plekken kan deze plant goed overleven, bijvoorbeeld boven een verwarming. Houdt de grond licht vochtig; laat de grond niet uitdrogen. Geef liever regelmatig kleine beetjes water dan veel per keer. Geef de Crispy Wave maandelijks een beetje voeding.


Prijsindicatie € 33,95 

#3 Kangoeroevaren – Microsorum Diversifolium

De diversifolium, ook wel bekend als de kangoeroe Fern, haar bijnaam dankt de plaats van herkomst, te weten Australië en Nieuw-Zeeland. Een spannende en uitzonderlijk lage onderhoudskosten varen. De plant groeit met spruiten waarop de nieuwe bladeren groeien. De bladeren hebben robuuste, zwarte stijlen.

Plantenverzorging

De plant staat het liefst op een standplaats in de halfschaduw. Geef de plant water als het grondoppervlak is opgedroogd. We raden aan om de plant om de twee maanden te bemesten.


Losse deken indicatie prijs € 34,95 

#4 Monstera Deliciosa

De Monstera deliciosa, ook bekend onder de naam gatenplant of philodendron pertusem, is een bijzondere bladplant. De Monstera is een goede keuze voor de badkamer. Als tropische bodemkruiper is deze plant helemaal gewend aan een vochtige, schaduwrijke omgeving.

Een must-have voor elke plantenliefhebber.


De frisgroene bladeren hebben gaten en maken de plant speciaal en deze is perfect voor je eigen urban jungle. Doordat deze plant gekweekt is onder het label ‘Decorum’ is deze van de zwaarste kwaliteit. Zet de plant op een lichte standplaats maar pas op voor direct zonlicht. Wekelijks water geven is aan te raden maar dit is afhankelijk van de standplaats, temperatuur en tijd van het jaar.


Vanaf € 23,95 
 

#5 Hedera Helix WonderKlimop|


Hangplanten geven de badkamer een ontspannen, natuurlijke vibe. De Hedera Helix ‘Wonder’ is een prachtige groene kamerplant van de beste en zwaarste kwaliteit. De klimop is een bovengemiddelde luchtzuiverende kamerplant wat betekent dat deze plant CO2 effectiever omzet in zuurstof dan andere planten dit kunnen. Zet of hang de plant op een lichte plaats. Een wat donkerdere plaats is eventueel ook geschikt.


Prijsindicatie vanaf € 25,95 

#6 Graslelie - Chlorophytum comosum

De Chlorophytum comosum, beter bekend als de Graslelie, is een zeer populaire luchtzuiverende kamerplant. De Chlorophytum graslelie is onderdeel van het ‘Air so pure’ label. Een makkelijk te verzorgen plant die graag op een lichte standplaats staat en niet van direct zonlicht houdt. Ook dus ideaal voor je badkamer


Prijsindicatie vanaf € 23,95 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page