top of page

Top 8 aromatherapie diffusers


Een aromatherapie diffuser brengt rust en ontspanning in je woon- en/of leefomgeving.

Je brengt de natuur in je huis. Daarnaast zorgt een diffuser voor een gezond binnenklimaat doordat de lucht bevochtigd wordt. Door een gezond binnenklimaat kan je klachten zoals geïrriteerde luchtwegen, droge ogen en sommige huidklachten voorkomen.


Voordat je een aromatherapie diffuser aanschaft is het goed je in te lezen. Want wat is aromatherapie precies en hoe werkt een diffuser? Ik leg het je graag uit! En ik geef je een top 8 van mijn favorieten van dit moment.


Inhoudsopgave:

 

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Heel simpel gezegd is het een therapiesoort op basis van geuren. Je kunt de aroma's door middel van een massage op je lichaam (laten) smeren of je kunt kaarsen branden met de geur of je kunt een aroma diffuser gebruiken om de geuren in je leefomgeving te brengen.


Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren zouden inwerken op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.

 

Wat is een etherische olie?

Etherische oliën vormen het hart van aromatherapie. Het zijn heerlijke ruikende geconcentreerde oliën die uit bloemen en planten worden gewonnen. Naarst de heerlijke geur zitten er ook natuurlijke stofjes in die door een plant worden aangemaakt wat de natuurlijke kracht van de plant bevat.


De etherische oliën kunnen gebruikt worden bij bijvoorbeeld een massage of je kunt ze oplossen in een diffuser. Het is niet de bedoeling dat je de olie onverdund aanbrengt op je huid. Dit kan onveilig zijn door de sterke concentratie. Wil je de olie voor je lichaam gebruiken dan moet je de olie vermengen met een basisolie. Er zijn vele kant-en-klare producten op de markt welke geschikt zijn voor je huid.


Er zijn vele planten en bloemen die geschikt zijn voor het maken van etherische olie. De meest bekende zijn vaak wel lavendel, eucalyptus, rozen of rozemarijn. En vele verschillende andere soorten bloemen, kruiden en bomen. Er zijn zoveel geuren beschikbaar met veel verschillende werkingen.

 

Wat is een aromatherapie diffuser

Een aromatherapie diffuser is een apparaat die ervoor zorgt dat etherische oliën verdampt worden in je leefomgeving. Het is een vorm van krachtige aromatherapie.


Momenteel zijn er veel verschillende aromatherapie diffusers op de markt. De kwaliteit van een diffuser wordt voornamelijk bepaald door de kwaliteit door de zogenoemde 'atomizer' (oftwel verstuiver). De atomizer is het hart van de diffuser die de etherische oliën afbreekt in microdeeltjes, waardoor de olie als een zeer fijne nevel, gemengd met stoom, in de lucht kan worden verspreid.

 

Hoe gebruik je een aromatherapie diffuser?

Een aromatherapie diffuser kan je op verschillende manieren gebruiken. De aromatische luchtbevochtiger helpt bij het zuiveren en bevochtigen van de lucht. De diffuser heeft vaak 3 functies:

 1. De belangrijkste functie is in eerste instantie het verspreiden van een heerlijk geur, het aroma.

 2. Daarnaast kan je de diffuser gebruiken zonder olie als een luchtbevochtiger.

 3. De diffuser kan tenslotte ook gebruikt worden als nachtlamp, dit komt door de ledverlichting wat zorgt voor een gezellige sfeer.

Zowel etherische- en parfum oliën kunnen gebruikt worden met de diffusers. Door een paar druppels van je favoriete olie toe te voegen breng je een heerlijke geur in huis, voor een verkwikkend of juist rustgevend effect. De werking van de diffuser is ontspannend, rustgevend en bovendien heeft het sterk helende eigenschappen. Geuren kunnen een grote invloed hebben op hoe wij ons voelen en de manier waarop wij denken. 

Hoeveel druppels etherische olie moeten er in een aroma diffuser?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoeveel druppels etherische olie gebuikt worden in een diffuser. Je kunt dit zelf uitproberen. De diffusers hebben ook een verschil in inhoud. Je hebt diffusers voor bijvoorbeeld 250 ml of 500 ml. Vaak is de richtlijn dat als je een milde geur wilt dan zijn 4 tot 5 druppels etherische olie per 100 ml water voldoende. Wil je liever toch een mildere geur dan kan je op eigen wens minder druppels in het water doen. Hou je juist van een wat sterkere geur, doe er dan wat extra druppeltjes bij. Het is juist leuk om voor jezelf uit te zoeken wat je prettig vindt, dit kan natuurlijk per geur ook weer verschillen.

 

Top 8 aromatherapie diffusers

De aromatische diffusers zijn in vele maten en uitvoeringen beschikbaar. Ik heb een mooie top 8 voor je samengesteld. Deze aromatherapie diffusers hebben een zeer goede beoordeling. Dus als je er hier één van kiest weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Laat je inspireren door de verschillende modellen voor een mooie aanvulling in je interieur en leefomgeving.

 

Aromatherapie diffuser 550 ml met afstandsbediening - Zedar

De Zedar diffuser is één van de meest krachtige diffusers die beschikbaar is. Hij is geschikt voor alle kleine en grote woon- en werkruimtes tot 100 vierkante meter. Je stelt gemakkelijk de gewenste sterkte in met de mistknop en geniet de gehele dag van de heerlijke aroma's die je zelf kiest. Door het grote reservoir hoef je de aroma diffuser nauwelijks bij te vullen. Je kan ook eenvoudig met behulp van de afstandsbediening de aroma diffuser besturen.


Waarom zou je nog meer voor de Zedar aroma diffuser kiezen?

✔ Krachtige vernevelaar voor ruimtes tot 100m²

✔ 550ml reservoir voor urenlang zorgeloos genieten

✔ Automatische uitschakeling wanneer het water of de olie op is


Aroma diffuser Details:

 • Fluisterstil en veilig dankzij ultrasone koude technologie

 • 2 mist standen om te kiezen: rustig en sterk

 • 3 in 1: Luchtbevochtiger + Olie Diffuser + Nachtlamp

 • Met 7 MoodLights: kies zelf uw gewenste lichtkleur

 • Dim en helder licht in te stellen per kleur

 • De lamp kan ook altijd uit.

 • 4 timer standen: 1 uur, 3 uur, 6 uur of continu.

 • Brandveilig: auto-stop functie als water met olie op is.

 • Capaciteit van maar liefst 550 ml

 • 30 tot 60 ml p/u

 • Easy-push knoppen: Mist en Licht knop

 • Zeer gemakkelijk schoon te maken en uit elkaar te halen.

 • Maat: 145 x 145 x 165 mm, 12W, 24V Stekker

 • Anti corrosie materiaal: PP , PC, AS (BPA vrij!)

 • Veiligheid Certificaten: CE + RoHS

 • Inclusief: maatbeker, stekker, handleiding en afstandsbediening

Prijs indicatie vanaf € 34,99 

Aroma Diffuser Arizona - HappyHaves

De originele Aroma Olie Diffuser Arizona in wit met houtlook van HappyHaves. Deze unieke olie vernevelaar met verlichting is een echte aanwinst en eyecatcher voor uw interieur.

De diffuser van HappyHaves is een aroma diffuser dat essentiële en natuurlijke olie door uw woning verspreidt tot wel 25-30m² en zorgt voor de ultieme rustgevende sfeer.


Nu inclusief Aromatherapie Startersgids. Alle aromatherapie producten van Happyhaves zijn met liefde en aandacht gemaakt voor mens en vooral onze natuur. Wij van Happyhaves zetten ons in voor klimaatverandering en zijn bewust bezig met onze aarde. Door deze unieke en kwalitatief zeer sterke luchtreiniger heerst een kalm gevoel die zorgt voor gemoedsrust van je geest. Door een paar druppels etherische olie in het waterreservoir (500 ml) te doen geniet je van de werking van deze prachtige aromatherapie diffuser van Happyhaves. De mist wordt beschenen door de zachte LED verlichting. Dit alles maakt deze aroma vernevelaar niet alleen aantrekkelijk om te zien, maar de verstuiver heeft ook een aantal nuttige functies. Zo is deze in vergelijking met velen andere olie diffusers fluisterstil en past het binnen ieder interieur. Geniet ook van de fijne eigenschappen van aromatherapie, ideaal om bijvoorbeeld met uw favoriete etherische oliën of aroma's te relaxen, kalmeren, stimuleren of te rusten. ✓Fluisterstille mode: ideaal voor de slaapkamer. ✓Ook handig voor kinderen die bang zijn in het donker. ✓Schakelt automatisch uit wanneer het waterreservoir (500ml) leeg is. Het is makkelijk draagbaar en ideaal voor thuis, yoga, in de slaapkamer, spa, babykamer etc. ✓Ideaal als familiegeschenk voor mensen die van aroma olietherapie houden. ✓Helpt bij het zuiveren en bevochtigen van de lucht. Dit apparaat kan ook worden gebruikt als een niet-aromatherapie luchtbevochtiger. Biedt vocht voor droge hoest en droge huid. ✓ Bevochtigt de leefruimte: vermijdt droge lucht en voorkomt lucht bacteriën.

De Happyhaves aroma diffuser heeft een warme rustgevende uitstraling door zijn witte design met hout look. Deze vernevelaar is stylish voor in het interieur en is ideaal als cadeau voor je vrienden, familie, geliefden of iedereen die van aroma therapie, yoga en meditatie houdt.

Prijs indicatie € 35,99
 

Seidon™ Aroma Diffuser - 200 ml

De Seidon Aroma Diffuser is een van de best verkochte diffusers wereldwijd! De Seidon geurverspreider is uiterst geschikt voor aromatherapie en voor een heerlijke geurbeleving in huis. Ook zeer geschikt voor droge huizen en ruimtes.


Met deze diffuser kunt u dus de hele dag door een heerlijk geur verspreiden en zo een gezonde leefomgeving creëren.


Bij Seidon diffusers worden hoogkwalitatieve atomizers en elektronische componenten gebruikt welke een krachtiger nevel produceren dan de meeste diffusers op de markt. U krijgt op deze elektronische componenten dan ook 1 jaar probleemloze fabrieksgarantie.


 • Ultrastil: Met de fluisterstille ultrasone technologie werkt deze geurverspreider zo stil dat u het amper opmerkt. Ideaal voor op kantoor, spa, salon, yogastudio of in de kinderkamer.

 • Diffuser en Luchtbevochtiger: U gebruikt maar enkele druppels van uw favoriete etherische olie in het waterreservoir en verspreidt zo via een ultrasone techniek een heerlijke geur in de ruimte. Hiermee kan je ook nare geuren maskeren. De aromatische luchtbevochtiger helpt bij het zuiveren en bevochtigen van de lucht. Dit apparaat kan ook worden gebruikt als een niet-aromatherapie luchtbevochtiger en biedt vocht voor droge hoest, sinus irritatie, droge huid en voorkomt luchtbacteriën.


Plus Punten :

✅ 4 in 1: Luchtbevochtiger + Olie Diffuser + Nachtlamp + Timer

✅ Premium design + kwaliteit

✅ 7 Rustgevende LED verlichtingen

✅ Ultrasonic technologie

✅ Super Stilte

✅ 6 tot 12 uur Werking

✅ Anti – Bacteriën

✅ Automatisch uitzettend zodra het leeg is

✅ 3 Verschillende Timers


Prijsindicatie vanaf € 39,95 

O´dor aroma diffuser met LED verlichting

De O’dor aroma diffuser met LED verlichting is een echte aanwinst voor uw interieur. Door zijn reservoir van 300 ml is hij eveneens geschikt voor grotere ruimtes. Met zijn strakke design en mystieke nevel bent je verzekerd van een ontspannen schouwspel met relaxeffect voor al uw zintuigen. De mist wordt namelijk beschenen door de zachte LED verlichting die zowel op een bepaalde kleur kan worden ingesteld als geleidelijk kan wisselen. Dit alles maakt deze aroma verdamper niet alleen aantrekkelijk om te zien, maar de vernevelaar heeft ook een aantal nuttige functies.


 • Rustgevende LED Verlichting: 7 rustgevende LED kleuren en elke kleur heeft 2 lichtopties (zwak en helder). Zo heb je 14 lichtstanden om in stellen op een kleur die past bij uw stemming. Ook instelbaar op geleidelijk wisselende gemoedsverlichting en handig voor kinderen die bang zijn in het donker. De kleuren bevatten groen, donkerblauw, rood, geel, roze, lichtblauw en wit. O’dor gebruikt zorgvuldig uitgekozen lichtdichte materialen zodat u ’s nachts enkel de strakke LED lijnen kan zien (anders dan de meeste andere diffusers met doorzichtig deksel).

 • Ultrastil: Met de fluisterstille ultrasone technologie werkt deze geurverspreider zo stil dat u het amper opmerkt. Ideaal voor op kantoor, spa, salon, yogastudio of in de kinderkamer.

 • Veilig met Auto-Off Functie: Met zijn watertankcapaciteit van 300 ml kan deze geurverspreider tot 10 uur werken met maar 1 hervulling van de aroma olie en verfrist ruimtes van 20-30㎡. Met zijn waterloze automatische uitschakelfunctie, schakelt deze etherische olie diffuser automatisch uit na 5 seconden wanneer het waterreservoir leeg is. De diffuser is makkelijk draagbaar en ideaal voor thuis, yoga, in de slaapkamer, spa, baby kamer etc.

 • Verschillende Werkingsmodi: 4 tijd instellingsmodi: 1 uur, 3 uur, 6 uur en continu. Er zijn 2 mistopties waaruit u kunt kiezen: krachtige en standaard mist. Selecteer een geschikte tijdsmodus & mist-optie en creëer een rustgevende en ontspannen omgeving.

Het perfecte cadeau

De O’dor aroma diffuser heeft een moderne zen uitstraling door zijn op maat gemaakte houtnerf structuur met echte hout look. Deze diffuser staat prachtig in het interieur en is ideaal als geschenk voor je vrienden, familie, geliefden of iedereen die van aroma olie therapie houdt. Verder kan deze ook gecombineerd worden met de O'dor® Etherische Olie Aromatherapie Cadeau Set (te koop op bol.com)


Specificaties

√ Materiaal: ABS en Polypropyleen met Hout Look

√ BPA vrije materialen (hetzelfde als babyflessen)

√ Capaciteit: 300 ml

√ Maatbeker inbegrepen

√ Autostopfunctie

√ Geluid: 21-24 DB

√ Inbegrepen: Aroma Olie Diffuser, CE gecertificeerde adapter, maatbeker, Nederlandstalige handleiding, 1 10ml fles Lemongrass etherische olie


Prijsindicatie € 34,95 

Gadgy Aroma diffuser 250ML - met Sfeer en nachtlampje


Een prachtige aroma verdamper & luchtbevochtiger in Arabische stijl. Het unieke design en de 7 verschillende kleuren licht maken deze vernevelaar de perfecte sfeerverlichting in huis!


 • Fluisterstil: Deze ultrasoon verdamper doet z’n werk bijzonder stil en is dus zeer geschikt voor gebruik in de slaapkamer, tijdens werk of bij een Yoga sessie. Creëer je favoriete sfeer, verkwikkend op kantoor en bijvoorbeeld rustgevend thuis in de avond.

 • Sfeerverlichting: De mystieke oriëntaalse uitstraling van deze aroma verstuiver maakt het de perfecte sfeerlamp of nachtlampje. Kies uit 1 van de 7 verschillende kleuren passend bij jouw stemming.

 • Timer & Auto Off: Deze verdamper heeft een capaciteit van 250 ml., goed voor 6-8 uur. Je kan de timer instellen op 1,3 of 5 uur of laat het apparaat gewoon aan. Dat is volkomen veilig, het apparaat schakelt zichzelf uit indien het waterreservoir leeg is.

Inbegrepen;

1 Aroma Diffuser voorzien van CE-keur inclusief adapter. Nederlands- en Franstalige handleiding en maatbeker.

Prijsindicatie € 31,40 

SensaHome Glazen 3D Aroma Diffuser

Deze galaxy 2 glazen 3D aroma diffuser van SensaHome verspreidt een ontspannende en frisse geur door je woning. Door de 7 verschillende kleuren LED-verlichting zorgt dit galaxy 2 design ook voor de nodige sfeer. Met slechts een paar druppels geurolie in het waterreservoir geniet je al een paar uur van deze sfeervolle luchtbevochtiger van SensaHome.

Deze glazen luchtbevochtiger brengt een kalm gevoel die zorgt voor de gemoedsrust van je geest. Geniet van je favoriete etherische oliën en ontspan optimaal met deze geluidsarme geur verspreider van SensaHome. Buiten het feit dat het bedoeld is om je huis een frisse en aangename lucht te geven is de galaxy 2 glazen aroma vernevelaar ook een moderne toevoeging aan je interieur door het 3D effect.


Voordelen

✔ Timer

✔ 3-in-1: Aroma diffuser, luchtbevochtiger en nachtlamp

✔ Sfeerverlichting

✔ 3D effect

✔ Verschillende kleuren

✔ Bij een leeg waterreservoir valt de diffuser automatisch uit


LED-sfeerverlichting: De diffuser zijn voorzien van sfeerverlichting. Je kunt zelf de gewenste kleur uitkiezen of het automatisch laten afwisselen. De verlichting kan ook uitgezet worden mocht je liever geen licht willen tijdens gebruik van de aroma diffuser. De Ledverlichting werkt bovendien ook als de stoomfunctie uitstaat, om te functioneren als nachtlamp.


Prijsindicatie € 44,99 

Desse Aroma diffuser

De Desse® aroma diffuser is een apparaat dat water omzet in damp, waardoor je geuren in het huis kunt verspreiden. Een voordeel van een diffuser is dat de geuren niet verwarmd worden. Voornamelijk bij etherische olie is dat belangrijk, omdat de werking anders vermindert en de goede eigenschappen verloren gaan. Een diffuser is dus de beste manier om etherische oliën te verspreiden in de lucht. Deze Desse® aroma diffuser heeft een waterinhoud van maar liefst 400ml!
 • Een lekkere geur: Door de druppels etherische olie die je in de verstuiver doet, komt er een lekkere geur in de lucht. Deze oliën zijn natuurlijk beschikbaar in verschillende geuren en kleuren. Zo heeft Eucalyptus en pepermunt bijvoorbeeld het effect een verstopte neus tegen te gaan door de lucht te desinfecteren, terwijl citroen juist je energie verhoogt. Er zijn zelfs allerlei ‘olie-recepten’ te vinden voor bijvoorbeeld een betere slaap.

 • Tal van gezonde effecten: Je vult het bakje met water en voegt daar enkele druppels etherische olie aan toe. Etherische oliën hebben zoals net al aangegeven, allerlei positieve effecten op je gezondheid. Zo is den bijvoorbeeld ideaal om de lucht te zuiveren en werkt tea tree anti-bacterieel. Handig bij een verkoudheid dus! Door de verdamping van water verhoogt ook het vocht in je huis en dat is gezonder. Zeker nu de verwarming overal aanstaat, kan je wel wat meer vocht in de lucht gebruiken.

 • Multifunctionaliteit: Naast de lekkere geuren en de positieve effecten op de gezondheid dat deze verstuiver met zich mee brengt, heeft deze verstuiver ook nog een ingebouwde timer. Zo kan je hem bijvoorbeeld aanzetten gedurende 2 uur waarna hij vanzelf uitschakelt. Deze aroma diffuser heeft ook een LED-strip, die bevat gekleurd licht dat je kan aanzetten op 1 gekozen kleur of steeds wisselende kleuren. Handig als een lichtje tijdens de nacht dus!


Prijsindicatie € 49,95 

Yono Aroma Diffuser Luchtbevochtiger 500ml


Deze fijn vormgegeven aroma diffuser 500 ml van Yono is ideaal voor aromatherapie en geeft een heerlijke ontspanning in huis. Door het unieke 1001 nacht design en sfeervolle LED licht zorgt de vernevelaar voor een warme en moderne aankleding van uw huis. Deze luchtverfrisser bevat een interval stand, waardoor u kunt kiezen tussen 1, 3 of 5 uur verspreiding van frissen lucht door de omgeving. Ook is het mogelijk om deze luchtverspreiding continu door te laten gaan zolang het reservoir voldoende gevuld is.

Aroma Diffuser Brons 500ml De aroma diffuser maakt geen geluid, dit maakt de vernevelaar compleet. De aroma diffuser is voorzien van ledverlichting in 7 verschillende kleuren. De timer kent een 1, 3 en 5 uur modus, het systeem schakelt zich vanzelf uit. Met de diffuser verdampen de oliën op een milieuvriendelijke manier. De aroma diffuser brengt niet alleen meer vocht en een lekkere geur in huis, maar is ook een mooi stuk woondecoratie. Dankzij de verschillende functies kan je de YONO-aroma diffuser geheel naar wens instellen. De pluspunten van deze Aroma Diffuser ✔ Zeven verschillende Mood Lights ✔ 3 in 1 functionaliteit ✔ Auto-stop functie ✔ Bevordert de gezondheid door Aromatherapie ✔ Te combineren met de Etherische Oliën set van YONO ✔ 2 jaar garantie op alle YONO producten

3 in 1 functionaliteit De Aroma diffuser kun je op drie verschillende manieren gebruiken, zo kun je natuurlijk gebruik maken van de aroma diffuser zonder oliën. Als je geen gebruik wilt maken van oliën kun je de diffuser gebruiken als luchtbevochtiger (met water). De ledlights zorgen ervoor dat je de diffuser ook als nachtlampje kunt gebruiken voor eventueel op het nachtkastje.

Auto-stop functie Maakt u zich vooral geen zorgen als het gaat om het uitschakelen van de aroma diffuser. De ingebouwde slimme sensoren schakelen het toestel automatisch uit wanneer het reservoir leeg is. Daarnaast beschikt de diffuser over een interval stand, waardoor u kunt kiezen tussen 1, 3 of 5 uur verspreiding van frissen lucht door de omgeving. Ook is het mogelijk om deze luchtverspreiding continu door te laten gaan zolang het reservoir voldoende gevuld is.

Prijsindicatie € 44,95 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page