top of page

De 7 beste eetdagboeken om direct mee te starten

Bijgewerkt op: 5 jan. 2022


date

Wil je gezonder gaan leven? Maar vind je het lastig om de eerste stap te zetten? Wil je nog een paar kilo kwijt of ben je gewoon geïnteresseerd in wat je allemaal binnen krijgt op een dag?


Als je start met een eetdagboek kan dit je helpen met afvallen, een koolhydraatarm dieet te volgen, gezonde recepten bij te houden, calorieën bij te houden en gezonde voeding tot je te nemen. Met een eetdagboek houdt je een volledig overzicht.


Inhoudsopgave;


Wat is een eetdagboek?

Een eetdagboek is een dagboek waarin je kan bijhouden wat je eet. Daarnaast kan je vaak bijhouden hoeveel je beweegt, hoeveel calorieën je binnenkrijgt en veel tips om een gezonde leefstijl aan te leren.


Je kunt een eetdagboek online bijhouden of lekker old-school op papier. We zijn allemaal al zoveel digitaal bezig op onze telefoons, laptops en IPads, dat veel mensen het fijn vinden om op papier bij te houden wat je eet.


10 voordelen om een eetdagboek bij te houden

Wanneer je van start gaat met het bijhouden van een eetdagboek ontdek je al snel de voordelen ervan. Het kan een effectieve manier zijn om je overtollige kilo's snel en blijvend kwijt te raken. Ik heb 10 voordelen voor je op een rij gezet:

  1. Je wordt je meer bewust, van wat je in je mond stopt

  2. Je wordt je bewust, hoe vaak je iets in je mond stopt

  3. Voordat je iets (ongezonds) gaat eten heb je eerst nog een drempel omdat je het moet gaan opschrijven

  4. Je krijgt inzicht in je eetgewoontes

  5. Doordat je dagelijks bijhoudt wat je eet, kan je zien wat je valkuil is of valkuilen zijn

  6. Je kunt bijhouden hoeveel je beweegt (of hoe weinig)

  7. Je krijg overzicht van wat je eet

  8. Je stimuleert jezelf om gezonder te gaan eten

  9. Je streeft naar een doel; doordat je opschrijft wat je dagelijks eet en wat je wilt bereiken heb je een grotere kans op succes

  10. Je stimuleert jezelf om de beste versie van jezelf te worden

You don't have to be great to start, but you have to start to be great

Van start met het bijhouden van een eetdagboek

Als je wilt gaan starten met het bijhouden van een eetdagboek, dan is vaak de eerste stap het moeilijkst. Om echt de stap te zetten om je eetgewoontes aan te passen heb je een goede motivatie nodig. Vaak wil je hiermee starten omdat je wilt afvallen of fitter wilt worden. Door inzicht te krijgen over je eetgewoontes kan je al veel leren.


Als je een emotionele eter bent of een stiekeme eter dan kan je ervoor zorgen dat je dit gedrag stap voor stap aanpakt. Ben je een onverzadigde eter of een snelle eter dan kan je je gedrag aanpassen bij de start. Krijg inzicht in je eetgedrag om vervolgens aanpassingen door te voeren.


Als je van start wilt met het bijhouden van een eetdagboek, begin dan vandaag nog. Bestel een eetdagboek en breng je eetgewoontes in kaart. Hoe eerder je begint, hoe eerder resultaat!


De 7 beste eetdagboeken van dit moment

Ik geef je een overzicht van de beste eetdagboeken van dit moment. Start vandaag nog met je nieuwe leefstijl!

 

Eetdagboek - Deltas

Je hebt besloten om gezonder te gaan leven en iets aan je gewicht te doen. Gebruik dit handige eetdagboek om precies bij te houden wat je wanneer eet, hoeveel je beweegt en of je voldoende water drinkt. Op die manier krijg je een realistisch beeld van je levensstijl en kun je waar nodig bijsturen. Bovendien kun je elke week doelstellingen formuleren en een weekplanning maken om je te helpen de focus te behouden en je doel te bereiken.


Vanaf € 14,95


 

Voedingsdagboek - Bonnie Marcus

Dit uitgebreide voedingsdagboek bevat niet alleen ruimte voor het bijhouden van je maaltijden, maar staat ook nog eens boordevol overheerlijke recepten en handige tips. Dus of het nu je doel is om af te vallen, aan te komen of gewoon gezonder te gaan eten, met het Voedingsdagboek van Bonnie Marcus zet je een grote stap in de juiste richting.

Vanaf € 11,99 

Food Journal - Fitly

Streven naar je doelen en het verbeteren van je voedingspatronen zal een stuk makkelijker worden met behulp van deze food journal van Fitly! Deze foodplanner is er voornamelijk op gericht om meer grip te krijgen. Niet alleen op je voedingspatroon maar ook doelen stellen en sneller fit worden. Daarnaast is er een goede trackingsmogelijkheid om je gewicht en je eetpatronen bij te houden.


Doordat het eetdagboek voorzien is van minimaal 12 weken aan pagina’s waarmee je jouw voedingspatronen kan bijhouden om zo jouw doelen te behalen. Door middel een voedingsdagboek ben je bewuster bezig met het behalen van je doelen.

Bestel nu dit product en ga zo snel mogelijk met jouw doelen aan de slag!

Vanaf € 17,95 

Wat eet ik morgen? - Nancy Heidema

Er zijn heel veel mensen die kampen met overgewicht of vinden zich gewoon een paar kilo te zwaar. Ze gaan regelmatig op dieet en vaak ontbreekt het aan doorzettingsvermogen.

"Plan je maaltijden in", is een veel geroepen kreet in dieetwereld. Met deze planner/agenda/dagboek is dit nu mogelijk! En dat 20 weken lang!

Plan nu dagelijks je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes in de ``Wat eet ik morgen?"-planner. Tevens de mogelijkheid om de voedingswaarden per gerecht te noteren.


Daarnaast is er veel ruimte om bijvoorbeeld je favoriete recepten op te schrijven en elke week je gewicht, omvang en sporten bij te houden. Ben je niet op dieet dan is de "Wat eet ik morgen?"-planner superhandig om gewoon je maaltijden te plannen. Je zult het gemak ervan merken en niet onbelangrijk, het scheelt vaak ook nog in je portemonnee.

Vanaf € 12,79 

Eetschrift - Happybook

Met dit eetschrift van Happybook houd je 12 weken je voeding elke dag bij. Ook schrijf je je begingewicht en elke week sta je op de weegschaal. Dit eetschrift motiveert je om gezond te gaan eten. Het is heel fijn om elke dag je voeding op te schrijven. Schrijven maakt je bewuster.


Ook is er ruimte voor notities en voor jouw favoriete recepten. Een heerlijk boek om je goede voornemens mee te beginnen. Vanaf € 17,95


 

DCN Voedingsdagboek

Hét boek dat je leert om kritisch naar voeding te kijken. Een gezonde leefstijl levert veel gezondheidswinst op. Maar hoe blijf je gemotiveerd? Door discussies in de media is er veel verwarring over voeding.


Het DCN Voedingsdagboek geeft duidelijkheid en heeft al veel mensen geholpen naar een gezondere leefstijl. Het boek is geschreven door ervaren diëtisten, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, al meer dan 120.000 keer verkocht, zorgt voor bewustwording, geeft goede uitleg en praktische tips, leert mensen om zelf keuzes te maken, ondersteunt door zelfmanagement, helpt op weg naar duurzame gedragsverandering, richt zich op gezonde leefstijl en afvallen, inzetbaar bij hoog cholesterol, diabetes en hoge bloeddruk.

Vanaf € 15,49


 

Eetdagboek / Motivatie Dagboek - Eline van Olderen

Wil jij ook mee structuur in je eetpatroon brengen en misschien ook wel een paar kilo afvallen? Met dit eetdagboek houd je 12 weken je voeding elke dag bij. Het is heel fijn om elke dag je voeding op te schrijven. Schrijven maakt je bewuster.


Ook is er ruimte voor notities en voor favoriete recepten. Een heerlijk boek om je goede voornemens mee te beginnen.

Vanaf € 17,95


 


Heel veel succes om je eetpatroon op orde te brengen :)

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page