top of page

De 8 beste slaapmaskers voor een goede nachtrust


Wanneer je niet goed in slaap kunt komen of wanneer je te vroeg wakker wordt, dan kan dit komen doordat je last hebt van teveel licht. Te veel licht om je heen als je moet gaan slapen, kan je nachtrust erg verstoren. Een makkelijke en goed werkende oplossing kan een slaapmasker zijn.

Inhoudsopgave:

 

6 voordelen van een slaapmasker

Wanneer je overweegt om een slaapmasker aan te schaffen maar nog niet overtuigd bent, dan zullen de onderstaande voordelen je wellicht overhalen. 😉


1. Een slaapmasker zorgt voor een betere en diepere slaap

Als je beter en dieper kunt slapen door een donkere omgeving zonder afleidingen.

Teveel licht tijdens het slapen is een belangrijke verborgen oorzaak van slaapproblemen en vermoeidheidsklachten. Een makkelijke stap om te nemen is het aanschaffen van een slaapmasker. Als je een goed slaapmasker aanschaft zorgt dit voor 100% verduisterende omgeving. Dan wordt je niet afgeleid door lampjes, knipperende lichtjes of


2. Je wordt uitgerust wakker, doordat je een optimale slaapkwaliteit hebt

Wat is het jou waard om uitgerust wakker te worden? Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je niet goed kunt slapen. Wanneer je je slaapkwaliteit makkelijk kunt optimaliseren door het creëren van een donkere omgeving dan is een slaapmasker een zeer goede investering.


3. Een slaapmasker is ideaal om mee te nemen op reis en in een vliegtuig

Wanneer je naar een andere tijdszone gaat als je op reis gaat, is het ideaal als je een slaapmasker hebt om zo langzaam aan je nieuwe tijdszone te wennen. Als je last hebt van een jetlag kan het een fijn hulpmiddel zijn om toch nog wat extra uren slaap te pakken. Wanneer je gaat vliegen, heb je nooit een volledig verduisterende omgeving. Behalve met een slaapmasker. Creëer je eigen omgeving en geniet van een paar uren extra slaap.


4. Je kunt het slaapmasker ook gebruiken als je wilt mediteren, je kunt je dan makkelijker afsluiten voor je omgeving

Een slaapmasker hoeft eigenlijk niet alleen gebruikt te worden voor slaap, maar denk ook eens aan gebruik om te mediteren. Hierdoor sluit je jezelf volledig af voor invloeden van buitenaf. Mediteren maakt je een liefdevoller persoon, je ervaart minder stress en je kan er je frustraties mee loslaten. Je raakt dus eigenlijk in een staat van volledige rust, dit is natuurlijk ideaal voor een goede nachtrust en een gezonder leven in het algemeen!


5. Wanneer je kiest voor een slaapmasker met bluetooth functie, kan je rustig in slaap vallen met een muziekje of een slaapmeditatie

Zeker voor de moeilijke slapers onder ons kan een muziekje je goed helpen om in slaap te vallen. Naast de voordelen van gewone slaapmaskers zoals goede verduistering en een zacht comfortabel stofje biedt een bluetooth slaap masker ook ruisonderdrukking van omgevingsgeluiden zoals verkeer of je snurkende partner. Daarnaast kan het ook helpen om met rustgevende geluiden in slaap te vallen, denk bijvoorbeeld aan een zachte slaapmeditatie, je favoriete muziekje of een lekker luisterboek. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat audio helpt bij het ontspannen en het stressniveau vermindert.


6. Als je last hebt van migraine kan je het slaapmasker gebruiken voor een volledige verduisterende omgeving

Als je last hebt van migraine ben je vaak overgevoelig voor licht. Als je een migraineaanval hebt of voelt opkomen kan een slaapmasker helpen om je net iets comfortabeler te voelen doordat je snel een volledig verduisterende omgeving kunt creëeren.

 

Welke verschillende soorten slaapmaskers zijn er op dit moment?

Op dit moment zijn er verschillende soorten slaapmaskers om je nachtrust te verbeteren. Het grote verschil is of je kiest voor alleen een verduisterend slaapmasker of een verduisterend slaapmasker met bluetooth koptelefoon.


Daarnaast is er uiteraard veel verschil in kwaliteit. Door het kiezen van goede kwaliteit, kies je direct voor meer comfort. Wanneer je een slaapmasker kiest die 100% verduisterend is en dus geen licht doorlaat, is dat natuurlijk ideaal. Daarnaast is het van belang welk materiaal je kiest en of je geen druk voelt op je ogen.


Ik heb 8 verschillende slaapmaskers voor je op een rij gezet, zodat jij makkelijk de juiste keuze kunt maken voor een slaapmasker welke perfect bij je past.

 

De 8 beste slaapmaskers


 

Manta Sleep Mask


Het Manta Sleep Mask is bestempeld als het beste slaapmasker ter wereld:

  • 100% verduisterend en super comfortabel.

  • Diepere slaap door 100% verduistering

  • Volledig verstelbaar voor ultieme pasvorm

  • Zachte, ademende en duurzame materialen

  • Geen druk op de oogleden of wimpers

  • Exclusief verkooppunt Nederland en België

  • Niet goed, geld terug garantie

  • Inclusief: Manta Sleep Mask, premium oordopjes en waszakje. Geschikt voor de wasmachine.

Met het Manta Sleep Mask ben je verzekerd van 100% duisternis en dus een optimale slaapkwaliteit. Deze is speciaal ontworpen om perfect aan te sluiten op jouw gezicht. Je kunt de eye covers en de band zo ‘finetunen’ dat de pasvorm optimaal is en je nauwelijks doorhebt dat je een slaapmasker draagt. Het is ontworpen voor optimaal comfort en gemaakt van superzachte, ademende en duurzame materialen. Het betekent dat je in elke slaappositie heerlijk ontspannen kunt slapen, zonder druk op de ogen.

Prijsindicatie € 37,00 

SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker


Het Simia Premium Zijden Slaapmasker, heeft een verstelbaar oogmasker van zacht en ademend materiaal. Het is een wereldwijde bestseller en ideaal voor wanneer je rust wilt voor je ogen.


Verstorend licht wordt tegengehouden door SIMIA zijden slaapmasker. Slaap voortaan heerlijk met dit comfortabele slaapmasker, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het zijden materiaal is goed voor de tere huid rondom je ogen en werkt anti-aging. Door het handig opbergtasje is het slaapmasker makkelijk mee te nemen om op elk moment te gebruiken!

Voordelen

  • Licht van gewicht, waardoor je hem bijna niet voelt zitten

  • Comfortabele pasvorm

  • Ademend en zacht materiaal, van 100% (moerbei) zijde gemaakt

  • Eenvoudig te verstellen door de elastisch band

  • Zacht voor de huid

  • Hypoallergeen

  • Voor een betere en langere slaap

  • Met een mooi opbergzakje van zijde

Prijsindicatie € 13,99 

Medoes - Traagschuim Slaapmasker - 100% Verduisterend Nachtmasker

Geniet weer van een complete nachtrust met het traagschuim slaapmasker van Medoes. Maar deze is niet alleen ideaal voor de nacht! Sluit volledig aan op jouw gezicht met een brede band en klittenbandsluiting.

Comfortabel Handgemaakt van 100% natuurlijk katoen, ook de vulling. Een brede band die zorgt dat er geen irritaties ontstaan én van lichtgewicht materiaal. Inclusief een opbergtasje.


Verduisterend Bij de neus is het oogmasker op een speciale manier genaaid, hierdoor sluit hij perfect aan op jouw gezicht. Hij zal dan ook geen licht doorlaten. Het masker heeft een verstelbare klittenband sluiting zodat je geen last krijgt van een drukkend gevoel tijdens het slapen. Dus ook zeer geschikt voor mensen met migraine of andere hoofdpijnklachten.


Voordelen ✔ Handgemaakt ✔ 100% natuurlijk traagschuim vulling ✔ Lichtgewicht materiaal ✔ Brede band met klittenbandsluiting ✔ Volledig aansluitend op de neus ✔ Ideaal bij migraine of andere hoofdpijnklachten ✔ Ook geschikt voor meditatie ✔ Inclusief gratis opbergtasje

Nu vanaf € 20,-


 

Trendfield slaapmasker katoen

Het verduisterende Trendfield katoenen slaapmasker, met zijden vulling is vriendelijk zacht voor de huid. Je voelt het amper zitten wanneer je het draagt. Door de verstelbare band aan de achterkant is het oogmasker zowel voor mannen, vrouwen als kinderen te gebruiken.

Binnen in het oogmasker zit een speciale verduisterende laag, waarmee al het zonlicht wordt tegengehouden. Ook heeft het slaapmasker een unieke vormgeving rond de neus, waardoor licht niet via de onderkant naar binnen kan sijpelen.

Zacht slaapmasker

Dit slaapmasker van Trendfield bestaat uit vier lagen. De buitenkant is gemaakt van katoen. Katoen is vriendelijk en zacht voor de huid, waardoor het slaapmasker niet gaat irriteren tijdens de slaap. De vulling van het masker bestaat uit zijde. Hierdoor voelt het masker zijdezacht aan. Daarnaast heeft het masker een verduisterende laag én een dunne schuimlaag, die ervoor zorgt dat het slaapmasker zijn vorm behoudt, ook na het wassen. Alles bij elkaar zorgen deze lagen voor een zacht, verduisterend oogmasker dat je amper voelt wanneer je het op hebt.


Extra groot oogmasker

Het ontwerp van het katoenen slaapmasker is bewust wat groter dan je gewend bent van traditionele oogmaskers. Waar het elastiek van traditionele reismaskers nog wel eens aan de oren wil trekken, of druk geeft op de ogen, merk je daar bij dit grote slaapmasker niets van. Het ontwerp in combinatie met het zachte materiaal, zorgt dat de druk optimaal wordt verdeeld. Hierdoor voel je het oogmasker bijna niet zitten wanneer je het op hebt.


Vanaf € 14,95


 

Luxe slaapmasker Tempur®


Dit luxe slaapmasker van TEMPUR® is gemaakt van drukverlagend TEMPUR® materiaal zodat uw ogen optimaal kunnen rusten en u ontspannen kunt slapen.

Dit slaapmasker biedt:


Totale verduistering, comfortabele pasvorm door het drukverlagend TEMPUR® materiaal


Je kunt de hoes van het slaapmasker niet verwijderen. Alleen borstelen met een zachte borstel of eventuele vlekken verwijderen met een vochtige doek. Niet wassen in de wasmachine of een bak met water. Het TEMPUR® materiaal kan beschadigd raken wanneer het in aanraking komt met veel water.

Vanaf € 23,99 

Vitamo ergonomisch 3D slaapmasker


VITAMO™ Ergonomische 3D Slaapmasker zorgt voor totale duisternis en heeft een comfortabele pasvorm. Het is ontwikkeld met zacht traagschuim, zodat wimpers en ogen niet worden platgedrukt. Je ogen krijgen genoeg rust en ruimte door de holle vormgeving. Het slaapmasker past elke volwassene, de banden zijn namelijk makkelijk te verstellen middels klittenband.

100% Verduistering. Verbeterd ontwerp met speciale afdekking bij de neus waardoor elke lichtstraal wordt geblokkeerd. Slaap nu overal en wanneer je wilt in totale duisternis.


Het 3D ontwerp is speciaal ontwikkeld voor comfort. De ruimte bij je ogen is breder en dieper dan het traditionele platte slaapmasker. Geen last meer van druk op je wimpers en oogleden. Ook smeert het geen make-up uit, handig voor vrouwen!


Het slaapmasker is makkelijk aan te passen naar elke hoofdgrootte door de zachte verstelbare band en is dus geschikt voor elke volwassene. Prijsindicatie vanaf € 18,95
 

Monx Slaapmasker met bluetooth


Het slaapmasker van Monx met bluetooth is ideaal om in slaap te vallen met je favoriete muziek, een podcast of luisterboek. Zeker voor de moeilijke slapers onder ons kan een muziekje je goed helpen om in slaap te vallen.


Naast de voordelen van gewone slaapmaskers zoals goede verduistering en een zacht comfortabel stofje biedt een bluetooth slaap masker ook ruisonderdrukking van omgevingsgeluiden zoals verkeer of je snurkende partner. Daarnaast kan het ook helpen om met rustgevende geluiden in slaap te vallen, denk bijvoorbeeld aan een zachte slaapmeditatie, je favoriete muziekje of een lekker luisterboek.


Monx Bluetooth Slaapmasker: ✅ Verduisterend - sluit licht goed buiten ✅ Comfortabel slaap masker met verstelbaar klitteband ✅ Ingebouwde koptelefoon met ruisonderdrukking tegen omgevingsgeluiden ✅ Eenvoudig verbinden met al je bluetooth apparaten ✅ Bluetooth bereik van 10 meter ✅ Actief gebruik van 10 uur ✅ Opladen binnen 2 uur ✅ Inclusief oplaadkabel én beschermhoesje


Comfort en rust van een gewoon slaapmasker Bij een oogmasker is het belangrijk dat die lekker zit zodat je gerust in slaap kan vallen. Met een zachte stof en een en verstelbaar klitteband pas je de Monx bluetooth slaapmasker eenvoudig aan naar jouw maat en hoe jij hem het lekkerste vindt zitten.


Lekker lang luisteren Droom zacht weg terwijl je naar een muziekje luistert. De batterij van de Monx bluetooth slaapmasker gaat wel zo’n 10 uur mee, meer dan voldoende tijd om rustig in slaap te vallen. De volgende ochtend laadt je de batterij eenvoudig op via de bijbehorende USB kabel en binnen 2 uurtjes kun jij weer een hele nacht door. Ook ideaal voor tijdens je lange vliegreis, waar je even je ogen dicht wilt doen, of juist naar een podcast wilt luisteren.


Goed om te weten!

  • Ben jij een fanatieke zijslaper? Dan kan dit masker misschien niet de beste keuze zijn voor jou. De speakers van het masker worden door zijslapers nog wel eens als vervelend aanschouwen doordat deze op de oren drukken

  • Wil je het masker schoon maken? Vergeet dan niet de speakers uit het masker te halen. Het masker bevat ritssluitingen zodat je hem eenvoudig kunt wassen, doe dit altijd met voorzorg.

  • Het slaapmasker is compatibel met al je bluetooth apparaten op een bereik van 10 meter. Je kunt dus verbinden met je laptop, tablet, smartphone, mp3 speler of zelfs tv.

Vanaf € 39,99 

SleepiezZ Slaapmasker - Bluetooth 5.0 Speakers

Het Slaapmasker van Sleepiezz met bluetooth speakers zorgt ervoor dat je gemakkelijk in slaap kunt vallen. Sleepiezz Slaapmasker vormt zich perfect om je gezicht, hierdoor wordt 100% van het licht geblokkeerd. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat audio helpt bij het ontspannen en het stressniveau vermindert. Sleepiezz is de perfecte remedie tegen slapeloze nachten.

Voordelen

✔Geen druk op de ogen

✔Een totale verduistering

✔Bluetooth 5.0 functionaliteit

✔Ultra dunne speakers

✔Gemakkelijk te verstellen

✔Gemaakt van zachte & duurzame materialen

✔Makkelijk wasbaar


Het slaapmasker wordt gemaakt van zachte en duurzame materialen om de meest comfortabele pasvorm te garanderen. Deze materialen zorgen ervoor dat je nauwelijks druk op de ogen en wimpers voelt tijdens het slapen. Door de verstelbare band kan je gemakkelijk het slaapmasker naar je pasvorm verstellen. Het ontwerp van het slaapmasker zorgt voor een totale verduistering, waardoor je dagelijks een diepe en gezonde slaap kunt ervaren.

Met bluetooth 5.0 kan je het slaapmasker eenvoudig aansluiten op alle bluetooth ondersteunende apparaten. Het slaapmasker is voorzien van ultra dunne HD HIFI-speakers, waardoor je in elke positie kunt slapen. De batterij laadt in 2,5 uur volledig op en hiermee heb je 8 uur aan speeltijd. Vanaf € 24,99


 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page