top of page

De beste White Noise Machines voor kinderen en volwassenen(2023)

Bijgewerkt op: 20 feb. 2023


Een White Noise Machine kan een geweldig hulpmiddel zijn wanneer je last hebt van geluiden die je uit je slaap houden. Als je geen goede nachtrust hebt, kan dit erg vervelend zijn! Het kan zelfs leiden tot slaapproblemen. En wanneer je slaapproblemen hebt dan kan dit ook je dagelijkse leven negatief beïnvloeden. Goed uitgerust wakker worden is een luxe die helaas niet voor iedereen is weggelegd.


Herken je dat je bijvoorbeeld last hebt van auto's die langs je huis rijden, een brommer die 's-nachts voorbij rijdt, buren die luidruchtig zijn of een snurkende partner? Het kan helpen om een white noise (witte ruis) machine aan te schaffen. Een White Noise Machine kan gebruikt worden voor volwassenen voor kinderen van alle leeftijden. Iedereen die beter wilt slapen kan hier baat bij hebben.


Voordat ik je een top 5 geef van de beste white noise machines van 2022, first things first. Want wat is eigenlijk white noise? Hoe werkt een witte ruis apparaat? En misschien nog wel belangrijker hoe klinkt een white noise machine? Wat is het verschil tussen white noise, pink noise en brown noise? Kan je een white noise machine de hele nacht aan laten staan? Werkt het verslavend?


Wanneer je je verdiept in de wereld van white noise, dan komen er veel vragen op je pad.


Inhoudsopgave:

 

Wat is white noise?

White noise of witte ruis is eigenlijk niets meer en niets minder dan een constante ruis. Voor veel mensen klinkt het vreemd witte ruis. Want als je wilt slapen wil je toch juist geen ruis maar stilte om je heen? Ik leg het je uit!


Het is onderzocht en het blijkt dat de constante witte ruis een ontzettend kalmerend effect heeft. Het doet je waarschijnlijk denken aan de baarmoeder door het suizende geluid van het bloed wat heen en weer stroomt. Veel kinderen vallen ook snel in slaap tijdens een geluid zoals bijvoorbeeld het autorijden of stofzuigen. Dit komt door het kalmerende geluid, wat alle andere geluiden maskeert.


Als je niets anders meer hoort dan alleen een suizend geluid dan is dit zeer bevorderlijk om in snel in slaap te vallen.

 

Wat is een White Noise Machine?

Nu je weet wat white noise of witte ruis is, ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar de White Noise Machine. Want wat is een White Noise Machine precies? Ik leg het je uit, lees maar mee:


Allereerst een White Noise Machine of witte ruis machine is hetzelfde product. Omdat deze machines overgewaaid zijn uit de Verenigde Staten blijft de naam White Noise Machine hier nog steeds rondwaaien. Maar we hebben het dus gewoon over hetzelfde apparaat.


Een White Noise Machine is een apparaat die de witte ruis nabootst. Het is vaak een klein apparaat die je in de kamer kan zetten waar jij of je kind/baby slaapt. Er zijn vaak meerdere geluiden aanwezig op het apparaat die je kunt afspelen. Hierdoor biedt je een natuurlijke oplossing om in slaap te vallen. Je kunt het apparaat de hele nacht aan laten staan.


Een White Noise Machine zorgt voor een filter van de ruis van buitenaf waardoor jij beter leert doorslapen. Daarnaast zorg witte ruis zorgt ervoor dat de koppeling tussen de verschillende slaapfases verbetert wordt. Hierdoor kom je makkelijker in je REM-fase waardoor je een betere nachtrust hebt en je uitgerust wakker wordt.


Klinkt te mooi om waar te zijn denk je misschien? Het is natuurlijk geen oplossing als je lijdt aan insomnia of andere langdurige klachten bij slaapproblemen. Maar een White Noise Machine kan een goede oplossing zijn als je écht last hebt van geluid om je heen om in slaap te komen en goed door te kunnen slapen.

 

Hoe werkt een White Noise Machine?

Nu je weet wat een white noise machine is, wil je wellicht ook weten hoe een white noise machine werkt. Voordat je alle specificaties van de machines gaat lezen, is het belangrijk dat je sowieso niet alles hoeft te weten. Ik weet bijvoorbeeld hoe ik in een auto kan rijden, maar ik hoef niet perse te weten hoe de auto precies werkt. Hetzelfde geldt voor mijn telefoon, als het apparaat maar werkt, dan ben ik dik tevreden. ;) Maar ik zal het je toch uitleggen!


De white noise/ witte ruis methode is een andere methode dan de meeste slaapremedies. De meeste slaapremedies maken gebruik van medicatie, maar medicatie brengt naast (vaak) een kortdurige oplossing ook vele risico's met zich mee. En het is fijn als je zonder medicatie door het leven kan.


Net als licht bestaat ook geluid uit golven. Bij deze golven hoort een bepaalde frequentie (snelheid waarmee de golf trilt) en een bepaalde geluidssterkte. Voor bepaalde golven zijn we gevoeliger dan andere. Zo zijn we bijvoorbeeld heel gevoelig voor golven met hogere frequenties (tussen de 1000 en 4000 Hz). Dit is te vergelijken met het geluid van een huilend kind.


Net zoals wit licht, is white noise een combinatie van alle verschillende golflengtes die mensen kunnen waarnemen. White noise gaat over alle klanken die met onze oren waarneembaar zijn. Voor mensen ligt het bereik van ons gehoor tussen de 20 Hz en 20.000 Hz. De geluidssterkte is gelijk over deze verschillende frequenties verdeeld. Hierdoor klinkt het alsof 20.000 tonen allemaal tegelijk gemixt worden in een geluid-stoofpotje.


Witte ruis berust op het principe van geluidsmaskering. Het maskeren van geluiden komt voort uit de wetenschap en is sinds 60 jaar al een bewezen methode voor het verbeteren van slaap onder baby's, kinderen en volwassenen! De werking van witte ruis is uniek en heeft zowel op korte als lange termijn een positief effect.

 

Hoe klinkt white noise?

Veel mensen denken niet te weten hoe white noise klinkt. Maar bijna iedereen heeft dit geluid wel eens gehoord. Je kan het vergeleken met een auto die rijdt een föhn die aan staat. Het beste te omschrijven is misschien wel als je een radiozender niet kan vinden, deze 'ruis' wordt witte ruis of white noise genoemd. Je zou het ook kunnen vergelijken met een waterval waarbij de druppels water met verschillende snelheden op verschillende oppervlakken naar beneden valt.

 

Wat is pink noise?

Sinds kort kom je naast white noise nu ook pink noise tegen. Pink noise is bijna hetzelfde als white noise. Het verschil is dat roze ruis minder hard klinkt dan witte ruis. Net als bij de witte ruis, zitten bij roze ruis ook alle frequenties uit ons hoorbaar spectrum erin verwerkt maar met een (veel) lagere sterkte. Omdat de geluidssterkte afneemt klinkt het voor het oor vaak prettiger wanneer roze ruis wordt afgespeeld.


Er is nog geen wetenschappelijk bewijs of roze of witte ruis beter is. Het ligt er vooral aan wat je zelf prettig vindt. Mijn advies; probeer het uit en ervaar het zelf.

 

Hoe klinkt pink noise?

Het geluid van pink noise valt te vergelijken met een continue regenval of wind. Dit wordt in sommige gevallen rustgevender gevonden dan witte ruis. Naast white noise stijgt ook pink noise in populariteit, vooral in zakelijke omgevingen. Waarschijnlijk omdat het voor een verhoging van productiviteit, concentratie en creativiteit kan zorgen.

 

Ervaringen white noise apparaat?

Er zijn veel ervaringen van mensen die een white noise apparaat hebben. Uit de honderden reviews die je online kunt vinden, kan je hieruit afleiden dat het wel degelijk werkt. En het fijne is dat mocht het niet werken, je een niet goed, geld terug garantie hebt van 30 dagen. Bij de best beoordeelde apparaten heb je deze garantie. Dus je hebt sowieso weinig risico.


Ik heb een aantal reviews voor je onder elkaar gezet:

"Dit spectaculaire doosje zorgt ervoor dat ik niet meer met mijn gsm en box hoef te koppelen terwijl de krijsende baby de vloer tegemoet wil springen. Een druk op de knop en de witte ruis galmt door de kamer. Extra plusje omdat ik aan mijn moeder uitgelegd kreeg hoe het werkt, zo simpel is het."


"Als aanrader gekocht vanuit de live Q&A sessie van slaaptipsvoorbabys en nu al 2weken in gebruik met heeel veel succes. Ongelofelijk zeg. dit moest ik eens hebben geweten bij mijn vorige twee kids. Ik ga dit aan een vriendin geven als cadeau. Want je je baby slaapt niet alleen sneller maar ook beter en langer. Gebruiken hem zelfs in de auto."


"Artikel gekocht voor mijn achtjarige dochter als alternatief voor ventilator. Zonder geluid lukt slapen niet. Met Numsy kan ze zelf makkelijk bepalen welk geluid, welke volume en voor hoe lang. Eenvoudig in gebruik, maar doeltreffend. Zij kan rustig slapen en wij ouders gelukkig ook."


 

De 5 beste White Noise Machines van 2022 op een rij:


#1 Beste White Noise Machine: Numsy Move - Nieuw!


De Move is het nieuwste white noise apparaat Van Numsy. Naast de moderne look komt het met vele praktische features en ruime keus aan geluiden.


De Numsy Move beschikt over 40 geluiden waaronder de favoriete hartslag en baarmoeder geluiden. Ook voor volwassenen zitten er voldoende natuurlijke geluiden op! Naast het ademend licht is de Move draadloos te gebruiken dankzij de krachtige batterij, beschikt het over speakers van hoogwaardige kwaliteit en heeft maar liefst 20 geluidslevels!


Als klap op de vuurpijl heeft het 7 kleuren ademend licht die in elkaar kunnen overgaan, 4 dimbaarheidslevels en 5 timers met continue afspelen! Ervaar deze nieuwste topper zelf!

Nu tijdelijk extra scherp geprijsd!


 

#2 Beste White Noise Machine: Numsy Touch

De Numsy Touch staat op nummer 2 in mijn top 5 beste white noise machines. De reden hiervan is dat dit het nieuwste en meest luxe en verfijnde white noise apparaat is van Numsy. Naast het moderne jasje komt het met vele praktische features. Het is het meest dure apparaat van Numsy, maar voor dit geld heb je ook zeker een geweldig apparaat.


De Numsy Touch is draadloos te gebruiken dankzij de krachtige batterij, beschikt het over speakers van hoogwaardige kwaliteit en heeft maar liefst 20 geluidslevels!


Als je de Numsy Touch gebruikt voor je baby of kind dan heeft het als grote voordeel dat de Numsy Touch makkelijk mee op reis door het ophangkoordje. Naast de 25 natuurlijke geluiden met white noise, pink noise en brown noise zitten er ook 3 yoga en 3 alpha music geluiden erbij. Zo ga jij ook ontspannen de nacht in! De Touch is geschikt voor baby's maar ook voor volwassenen. Je kunt er heerlijk bij wegdromen maar je kan er ook nog een sproductiever door werken. Win-win dus voor kind en volwassenen. Want deze White Noise Machine is perfect te gebruiken als achtergrondgeluid tijdens het werken. Zo zit je niet in stilte, maar word je ook niet afgeleid.

Als klap op de vuurpijl heeft het 7 kleuren ademend licht die in elkaar kunnen overgaan, 3 dimbaarheids levels en 6 timers! En dat allemaal met een simpele en zachte touch.


Binnenkort geef ik je mijn volledige review van dit mooie apparaat.

Prijs indicatie: € 49,-- 

#3 Beste White Noise Machine: Numsy Original 2.0


Wanneer je voor een basic apparaat wilt gaan dan is de Numsy Original 2.0 een mooi instapmodel. Voor deze kleine prijs creëert de Numsy Original 2.0 dé perfecte omgeving door natuurlijke geluiden uit te zenden die een ontspannen werking op het lichaam hebben.


De Numsy Original 2.0 is de verbeterde versie van zijn voorganger, de Original. Er zijn een aantal interne verbeteringen doorgevoerd waaronder een amber gekleurd ademend licht lampje voor een nóg meer rustgevend effect voor de ogen. Daarnaast zijn er nu niet 9 maar 20 verschillende natuurlijke geluiden met meerdere witte ruis geluiden! De hersenen nemen de positieve geluiden op waardoor factoren van buitenaf moeilijk op te vangen zijn. Zo komen jouw hersenen uiteindelijk tot rust en worden jij of je kindje heerlijk ontspannen.


Als laatste is de afspeeltijd van de continue timer aangepast van 12 naar 14 uur! Hiermee kan jouw kleintje nóg langer genieten van zijn/haar slaapje!


Prijs indicatie: € 21,95


 

#4 Beste White Noise Machine: Numsy Calm


De Numsy Calm heeft meer features dan de Numsy Original 2.0. Iedereen is gebaat met een White Noise apparaat en als je er één wilt waar zowel heel jong als oud van kan dromen, dan is Numsy Calm je antwoord!


De Calm is nét wat geavanceerd dan de Original. Zo heeft het maar liefst 29 natuurlijke geluiden en 7 kleuren ademend licht. Daarnaast is deze ook makkelijk mee te nemen met het handig ophangkoordje.


Prijs indicatie: € 39,95 

White Noise Machine kopen?

Ben jij al overtuigd van een voordelen van een white noise machine? Wil je meer ervaringen lezen van gebruikers lees dan hier verder. Een goede nachtrust is de beste start van de dag. Wanneer jij de keuze maakt om een white noise machine aan te schaffen dan hoor je vast bij de vele mensen die er baat bij hebben. Zeg maar dag tegen slapeloze nachten en Goodmorning Sunshine!

 

Numsy Kortingscode (2023)

Ontzettend leuk dat ik je een kortingscode mag aanbieden. Wanneer je op één van de links klikt in dit artikel en de volgende kortingscode gebruikt: lach5 dan krijg je extra korting bij het bestellen van een apparaat bij Numsy.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page