top of page

Top 10 slaaptrainers voor kinderen op een rij! (2023)


Een slaaptrainer voor kinderen kan een goede oplossing zijn wanneer je baby of kind niet goed slaapt. Als je baby of kind niet goed slaapt geeft dit vaak veel onrust in het hele gezin. Om je baby te helpen goed te slapen dan is rust en regelmaat van belang. Heb jij van alles geprobeerd maar blijft het slapen of doorslapen een probleem? Dan kan een slaaptrainer voor kinderen een mooie aanvulling zijn op jullie nachtrust. Want wie wilt er nou niet uitgerust en fit wakker worden?


Heeft je baby vaak last van huilbuien? Of wordt je baby snel wakker? Zelfs als hij goed gevoed is, heeft geboert en een schone luier heeft? Schroom dan niet om hulp in te schakelen! Er zijn verschillende slaaptrainers op de markt. Ik heb voor jou de beste slaaptrainers op een rij gezet.


Kijk wat er bij jou en je baby past. Voor een paar tientjes kan ook jullie nachtrust snel goed verbeterd worden!


Inhoudsopgave:

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een hulpmiddel waarmee je je kind beter kan leren slapen. Sommige kinderen vinden het lastig om in slaap te komen en andere kinderen zijn onrustige slapers. Ze worden soms juist te vaak of juist te vroeg wakker.


Er zijn verschillende soorten slaaptrainers op de markt en voor verschillende leeftijden. Er zijn slaaptrainers voor baby's en voor een ouder kind beschikbaar. Je hebt bijvoorbeeld een slaaptrainer schaap, slaaptrainer wekker, slaaptrainer pinguïn of een slaaptrainer dino.


Bedlampje voor kinderen

De verschillende slaaptrainers hebben verschillende functies. Je hebt bijvoorbeeld een slaaptrainer met een nachtlampje. Het lampje kan je langzaam uit laten gaan in de avond met een dimmer. Of kies voor een timerfunctie. Maar misschien is het voor je kind veel fijner om het lampje aan te laten staan.


Kinderwekker

Ook zijn er verschillende mogelijkheden om je kind te leren wanneer hij of zij uit bed mag met de hulp van een kinderwekker. Een kinderwekker is er in verschillende uitvoeringen. Mijn favoriet is de Zazu slaaptrainer pinquin. Je kunt met behulp van de kleuren van het lampje instellen wanneer het kind uit bed mag, bijvoorbeeld oranje als het kind bijna uit bed mag en groen als je kind uit bed mag. Ook zijn er apparaten met een White Noise functie. White Noise houdt in het kort gezegd in dat het geluiden filtert zodat je kindje hier geen last van heeft en rustig kan doorslapen.


Een slaaptrainer voor kinderen heeft verschillende functies. Om de beste slaaptrainer voor jouw kindje te kunnen kiezen is het van belang om te weten wat je ermee wilt bereiken. Als je juist wilt dat je kind goed in slaap komt, of doorslaapt of langer slaapt dan moet je je daar op richten bij de aankoop. Zelf heb ik goede ervaringen met de slaaptrainers van Numsy. Deze slaaptrainers staat ook zeer hoog aangeschreven. De slaaptrainers van Numsy zijn gericht op de verschillende aspecten. Het is een apparaat met verschillende functies. Dit zie je natuurlijk terug in het prijsverschil in vergelijking met andere merken. De slaaptrainers van Numsy hebben ook een white noise functie, ik vertel je hier verderop meer over.

 

Vanaf welke leeftijd kan je een slaaptrainer gebruiken?.

Vanaf dat je kindje geboren is kan je een slaaptrainer gebruiken. Dus eigenlijk is het geschikt voor elke leeftijd. Wel is het slim om een goed apparaat te kiezen. Een slaaptrainer die je meerder jaren kan gebruiken kan een mooie oplossing zijn voor je baby en vervolgens later om je kind te leren om niet te vroeg uit bed te komen. Vaak zijn deze lampjes geschikt vanaf 2 jaar. Een white noise machine kan ook de perfecte aanvulling zijn om je kindje de rust te geven die het nodig heeft om in slaap te vallen en door te kunnen slapen.

 

Welke verschillende slaaptrainers zijn er op dit moment?

Op dit moment zijn er verschillende slaaptrainers om je baby/kind beter te leren slapen. Je hebt slaaptrainers op basis van een lampje en geluid. Je kunt kiezen voor een slaaptrainer die het geluid van de baarmoeder nabootst. Daarnaast kan je kiezen voor een slaaptrainer die het omgevingsgeluid filtert door het gebruiken van white noise.


Voor hele jonge kindjes kan een slaapknuffel soms al voldoende zijn. Door het gebruik van een slaapknuffel met een geluidje, lampje en het nabootsen van de hartslag voelen kleine kinderen zich vaag al veilig en geborgen. Ook kan je een slaapknuffel kiezen die vanzelf aan gaat als het kindje gaat huilen. Kies zelf welke slaaptrainer bij jou en je kindje past. Want iedereen weet, geen kind is hetzelfde 😊 Vaak voel je als ouder goed aan wat er precies bij jou kindje past.

 

Hoe werkt een white noise machine?

White noise of witte ruis is eigenlijk niets meer en niets minder dan een constante ruis. Voor veel mensen klinkt het vreemd witte ruis. Want als je wilt slapen wil je toch juist geen ruis maar stilte om je heen? et is onderzocht en het blijkt dat de constante witte ruis een ontzettend kalmerend effect heeft. Het doet je waarschijnlijk denken aan de baarmoeder door het suizende geluid van het bloed wat heen en weer stroomt. Veel kinderen vallen ook snel in slaap tijdens een geluid zoals bijvoorbeeld het autorijden of stofzuigen. Dit komt door het kalmerende geluid, wat alle andere geluiden maskeert.


Als je niets anders meer hoort dan alleen een suizend geluid dan is dit zeer bevorderlijk om in snel in slaap te vallen. White noise geeft jouw kindje een veilig, geborgen gevoel. Dat komt omdat het precies klinkt als het suizen van bloed door de baarmoeder. Iets waar je baby na 9 maanden in de buik heel vertrouwd mee is geraakt. Was het je ooit opgevallen dat je kleine als een blok in slaap valt wanneer je gaat stofzuigen? Dat komt omdat het lijkt op witte ruis!


Dit vertrouwde gevoel, in combinatie met het aanhouden van een ritme van vaste bedtijden zorgt ervoor dat je kleine op de geschikte momenten momenten in slaap zal vallen. Daarnaast blokkeert white noise plotselinge geluiden die van buitenaf komen. Deze geluiden zorgen er vaak voor dat je kindje midden in de nacht wakker wordt. Door deze vervelende verstoringen te blokkeren leert je kleine steeds beter doorslapen!


Veel mensen denken niet te weten hoe white noise klinkt. Maar bijna iedereen heeft dit geluid wel eens gehoord. Je kan het vergeleken met een auto die rijdt of een föhn die aan staat. Het beste te omschrijven is misschien wel als je een radiozender niet kan vinden, deze 'ruis' wordt witte ruis of white noise genoemd. Je zou het ook kunnen vergelijken met een waterval waarbij de druppels water met verschillende snelheden op verschillende oppervlakken naar beneden valt.

 

5 voordelen van een slaaptrainer met white noise functie

Wanneer je overweegt om een slaaptrainer met white noise aan te schaffen maar nog niet overtuigd bent, dan zullen de onderstaande voordelen je wellicht overhalen. 😉

  1. De slaaptrainer leert je kindje op een natuurlijke manier slapen

  2. Een slaaptrainer met white noise kalmeert je kindje

  3. White noise heeft een zeer geruststellende werking

  4. De slaaptrainer zorgt ervoor dat je baby zich veilig en geborgen voelt.

  5. Een white noise machine is een mooie aanvulling op het bedritueel; als je baby het geluid hoort, weet hij dat het tijd is om (door) te slapen.

 

Is een white noise machine geschikt voor kinderen?

Een white noise machine is zeer geschikt voor kinderen. Een white noise machine zorgt voor een filter van de ruis van buitenaf waardoor je kindje beter leert doorslapen. Ook worden omgevingsgeluiden geminimaliseerd waardoor het kindje weinig tot geen afleidingsgeluiden heeft. Het kan een goede oplossing zijn als je kindje last heeft van geluid om zich heen, om in slaap te komen.


Witte ruis berust op het principe van geluidsmaskering. Het maskeren van geluiden komt voort uit de wetenschap en is sinds 60 jaar al een bewezen methode voor het verbeteren van slaap onder baby's, kinderen én volwassenen! De werking van witte ruis is uniek en heeft zowel op korte als lange termijn een positief effect.

 

De 4 beste slaaptrainer voor kinderen met white noise functie:

 


#1 White Noise Machine Numsy: Numsy Move - Nieuw!


De Move is het nieuwste white noise apparaat Van Numsy. Naast de moderne look komt het met vele praktische features en ruime keus aan geluiden.


De Numsy Move beschikt over 40 geluiden waaronder de favoriete hartslag en baarmoeder geluiden. Ook voor volwassenen zitten er voldoende natuurlijke geluiden op! Naast het ademend licht is de Move draadloos te gebruiken dankzij de krachtige batterij, beschikt het over speakers van hoogwaardige kwaliteit en heeft maar liefst 20 geluidslevels!


Als klap op de vuurpijl heeft het 7 kleuren ademend licht die in elkaar kunnen overgaan, 4 dimbaarheidslevels en 5 timers met continue afspelen! Ervaar deze nieuwste topper zelf!

Nu tijdelijk extra scherp geprijsd: € 35,-


 

#2 White Noise Machine Numsy: Numsy Touch

De Numsy Touch staat echt op nummer in mijn top 5 beste white noise machines. De reden hiervan is dat dit het meest luxe en verfijnde white noise apparaat is van Numsy. Naast het moderne jasje komt het met vele praktische features. Het is het meest dure apparaat van Numsy, maar voor dit geld heb je ook zeker een geweldig apparaat.


De Numsy Touch is draadloos te gebruiken dankzij de krachtige batterij, beschikt het over speakers van hoogwaardige kwaliteit en heeft maar liefst 20 geluidslevels!


Als je de Numsy Touch gebruikt voor je baby of kind dan heeft het als grote voordeel dat de Numsy Touch makkelijk mee op reis door het ophangkoordje. Naast de 25 natuurlijke geluiden met white noise, pink noise en brown noise zitten er ook 3 yoga en 3 alpha music geluiden erbij. Zo ga jij ook ontspannen de nacht in! De Touch is geschikt voor baby's maar ook voor volwassenen. Je kunt er heerlijk bij wegdromen maar je kan er ook nog een sproductiever door werken. Win-win dus voor kind en volwassenen. Want deze White Noise Machine is perfect te gebruiken als achtergrondgeluid tijdens het werken. Zo zit je niet in stilte, maar word je ook niet afgeleid.

Als klap op de vuurpijl heeft het 7 kleuren ademend licht die in elkaar kunnen overgaan, 3 dimbaarheids levels en 6 timers! En dat allemaal met een simpele en zachte touch.


Binnenkort geef ik je mijn volledige review van dit mooie apparaat.

Prijs indicatie: € 52,- 

#3 White Noise Machine Numsy: Numsy Original 2.0


Wanneer je voor een basic apparaat wilt gaan dan is de Numsy Original 2.0 een mooi instapmodel. Voor deze kleine prijs creëert de Numsy Original 2.0 dé perfecte omgeving door natuurlijke geluiden uit te zenden die een ontspannen werking op het lichaam hebben.


De Numsy Original 2.0 is de verbeterde versie van zijn voorganger, de Original. Er zijn een aantal interne verbeteringen doorgevoerd waaronder een amber gekleurd ademend licht lampje voor een nóg meer rustgevend effect voor de ogen. Daarnaast zijn er nu niet 9 maar 20 verschillende natuurlijke geluiden met meerdere witte ruis geluiden! De hersenen nemen de positieve geluiden op waardoor factoren van buitenaf moeilijk op te vangen zijn. Zo komen jouw hersenen uiteindelijk tot rust en worden jij of je kindje heerlijk ontspannen.


Als laatste is de afspeeltijd van de continue timer aangepast van 12 naar 14 uur! Hiermee kan jouw kleintje nóg langer genieten van zijn/haar slaapje!


Prijs indicatie: € 22,95


 

#4 White Noise Machine Numsy: Numsy Calm

De Numsy Calm heeft meer features dan de Numsy Original 2.0. Iedereen is gebaat met een White Noise apparaat en als je er één wilt waar zowel heel jong als oud van kan dromen, dan is Numsy Calm je antwoord!


De Calm is nét wat geavanceerd dan de Original. Zo heeft het maar liefst 29 natuurlijke geluiden en 7 kleuren ademend licht. Daarnaast is deze ook makkelijk mee te nemen met het handig ophangkoordje.


Prijs indicatie: € 39,95


 

De 5 beste slaaptrainers voor kinderen op een rij:


 

#1 Slaaptrainer: Zazu

De schattige bluetooth pinguïn slaaptrainer Zazu is niet alleen super leuk voor je kindje, hij is ook erg handig voor de nachtrust van mama en papa. Met zijn 3 functies is hij een absolute musthave voor in de kinderkamer.


Eerst en vooral kan de lieve pinguïn gebruikt worden als nachtlampje. Laat PAM de hele nacht zachtjes oplichten of kies voor de timerfunctie. Zo gaat hij na een half uurtje automatisch uit. Je kleintje kan zelf de kleur van het nachtlampje kiezen: blauw, roze, wit of rood.


De slaaptrainer functie zorgt ervoor dat je kindje weet wanneer het tijd is om op te staan. Heeft PAM de pinguïn een oranje kleur, dan is het nog iets te vroeg om uit bed te komen (max. 30 minuutjes). Licht het diertje groen op dan is het tijd om op te staan.


Als derde is PAM een leuke bluetooth speaker. Koppel de pinguïn aan je telefoon of tablet en laat je kindje genieten van leuke vertelverhaaltjes, vrolijke liedjes of lieve slaap deuntjes.


PAM de pinguïn is draadloos en kan makkelijk worden opgeladen met de bijgeleverde USB kabel. Doordat hij over een LED-lampjebeschikt en dus niet warm wordt, is hij veilig en geschikt voor elke kinderkamer.

Vanaf € 39,95 

#2 Slaaptrainer: Alecto

Slaaptrainer Alecto

Soms vinden kinderen het lastig om het ritme van dag en nacht goed in te schatten. Ze worden wakker en denken dat het tijd is om op te staan, terwijl ze eigenlijk nog een paar uurtjes langer in bed zouden moeten liggen. Dit probleem wordt vaak nog groter als de dagen langer en korter worden of als de zomer- en wintertijd ingaan.

De BC-100 is een slaaptrainer die kindjes helpt met het ontwikkelen van een besef van tijd.

Hoe werkt zo’n slaaptrainer precies?

Als papa of mama stel je op de BC-100 slaaptrainer een tijd in, die je geschikt vindt om op te staan. Je zet de slaaptrainer in de slaapkamer van je kind op een plek waar hij of zij hem goed kan zien. Het display heeft 's nachts een blauwe kleur en laat tevens een maantje zien. Dit is voor je kind een teken dat hij nog in bed moet blijven liggen. Is de tijd bereikt die je hebt ingesteld? Dan springt de BC-100 slaaptrainer naar een oranje scherm waarin een zonnetje te zien is. Tijd om op te staan! Op deze manier kun je elk kind - zelfs als het nog niet kan klokkijken - trainen om langer in bed te blijven liggen en jullie meer nachtrust te gunnen.

De slaaptrainer is draadloos en oplaadbaar. We leveren een micro-USB kabel mee waarmee je hem op kunt laden. De helderheid van het scherm is in 7 standen in te stellen. Je gebruikt hem dus ook als een nachtlampje mocht je dat willen. Tenslotte is de BC-100 ook nog eens een wekker met alarm.

We zetten nog even kort de veelzijdige mogelijkheden van de BC-100 slaaptrainer op een rij.

  • Slaaptrainer, helpt kinderen met het krijgen van tijdsbesef

  • Ook te gebruiken als klok met wekker

  • Maantje in beeld / blauw scherm: het tijd is om op te slapen

  • Zonnetje in beeld / oranje scherm: het is tijd om op te staan

  • Draadloos en oplaadbaar

Een slaaptrainer om op te vertrouwen

De BC-100 slaaptrainer is een product van Alecto Babycare. Vele jonge ouders vertrouwen op onze producten om hun dagelijkse leven en de zorg voor hun kindje(s) beter en gemakkelijker te maken. Onze producten komen in tests vaak als beste uit de bus en in babyfoons zijn we marktleider.

Met Alecto kies je voor een doordacht en gebruiksvriendelijk product van hoge kwaliteit. Vanaf € 28,99


 

#3 Slaaptrainer: Luvion Pinquin

Met de Luvion Pinguïn Slaaptrainer leert je kindje wanneer het tijd is om uit bed te komen. Wil je ook weer eens lekker wat langer doorslapen in het weekend? We beloven geen wonderen maar met een slaaptrainer leer je je kindje wanneer het tijd is uit bed te komen! Vooral in de eerste periode wanneer ze nog geen klok kunnen kijken is tijdsbesef erg ingewikkeld. Bij de eerste zonnestralen staat de kleine vrolijk naast je bed en zijn papa en mama en misschien ook de andere kinderen in huis wakker.


Hoe kan de pinguïn slaaptrainer je hierbij helpen?

De slaapwekker in de pinguïn stel je in op de tijd dat de kleine zijn bed uit mag komen. Vervolgens is het aan jou om uit te leggen dat de pinguïn zegt wanneer het tijd is om op te staan. Zo is het ook voor de kleintjes, die niet op een andere manier kunnen herkennen hoe laat het is, duidelijk wanneer het tijd is om op te staan.

Hoe geeft de pinguïn aan wanneer het tijd is?

Het lampje in de pinguïn schakelt een half uur voor de door jou ingestelde tijd in en wordt geel. De kleine weet nu dat het bijna tijd is om op te staan. Deze tijd kun je bijvoorbeeld bij oudere kindjes gebruiken om af te spreken dat het OK is om op de kamer te spelen maar dat papa en mama nog even willen slapen. Na een half uur wordt het lampje vervolgens groen om aan te geven dat de dag echt begonnen is.

Eco mode

Na 2 minuten inactiviteit wordt de eco-mode geactiveerd en valt de pinguïn in slaap. Om energie te besparen gaat het display uit maar de slaaptrainer blijft wel gewoon actief tijdens de eco-mode. Door geluid of door de pinguïn te bewegen wordt de pinguïn wakker en wordt het beeldscherm weer geactiveerd.


Vanaf € 35,95


 

#4 Slaaptrainer: Kidsleep Classic


De KidSleep slaaptrainer biedt uitkomst als je kind te vroeg wakker wordt. De vrolijke KidSleep kinderwekker/kleuterklok geeft met een verlicht plaatje aan of het al tijd is om op te staan.


Hoe werkt de Kidsleep Classic – Slaaptrainer

Met de KidSleep kinderwekker leert je kind spelenderwijs zelfstandig op de juiste tijd uit bed te komen. Het werkt heel eenvoudig: het klokje heeft 2 plaatjes, één van een figuurtje dat buiten met zijn tas wandelt en één van het figuurtje dat lekker in zijn bedje ligt te slapen. Afhankelijk van de instellingen brandt er een lampje achter één van de plaatjes. Als je kind wakker wordt hoeft hij/zij alleen maar naar de vrolijke wekker te kijken om te kijken welk plaatje verlicht is. Zo weet je kind meteen of het al tijd is om uit bed te komen. De KidSleep wekker wordt geleverd met extra decoplaatjes voor de wekkerfunctie. Het lampje van de KidSleep kinderwekker blijft de hele nacht aan, zodat het tevens dienst doet als nachtlampje. Aan het lampje zit een digitaal klokje wat ingesteld kan worden als de “uitbed-tijd”.


De KidSleep kan ook als wekker worden gebruikt, met of zonder geluid. Deze functie is leuk voor schoolgaande kinderen zodat ze spelenderwijs leren omgaan met de wekker. De wekker kan neergezet worden of aan de wand gehangen worden. Wordt geleverd met adapter. Wekker moet aangesloten worden op het stopcontact.


Vanaf € 47,55 

#5 Slaaptrainer: schaap - Zazu Sam

De slaaptrainer schaap van Zazu helpt je kind door middel van verschillende kleuren in het display. Wanneer het tijd is om te slapen voor het kind sluit de Sam slaaptrainer zijn ogen en zal het beeldscherm donkerblauw kleuren.


Wanneer je kind een vroege vogel is en wakker wordt voordat de wekker gaat heeft Sam de slaaptrainer een handige funtie. De slaaptrainer laat namelijk precies zien hoe lang het nog duurt voordat 'Sam de slaaptrainer' wakker wordt. Een half uur voordat Sam wakker wordt verkleurd de displey naar een groene kleur. De groene kleur geeft dus aan dat je kind nog in bed moet blijven liggen en moet wachten totdat Sam de slaaptrainer zijn ogen open doet. Om aan te geven hoe lang je kind nog moet wachten, zijn er 12 sterretjes te zien die 1 voor 1 verdwijnen en zo de 30 minuten aftellen.


Zodra je kind op mag staan opent Sam zijn ogen, het scherm kleurt wit en er verschijnt een zon op het scherm. Het tijdstip waarop dit gebeurd kun je natuurlijk zelf instellen. Slaaptrainer Sam doet dit geruisloos, zodat je kind niet wakker wordt als hij/zij nog slaapt. Het is natuurlijk zonde als je kind door de slaaptrainer gewekt wordt, waardoor u die ene keer extra lang uitslapen mist!

Normaal vanaf €42,50 Nu met korting vanaf € 34,- 

Slaaptrainer kopen?

Ben jij na het lezen van dit artikel helemaal enthousiast geworden over het kopen van een slaaptrainer? Logisch! Want wat zou het heerlijk zijn als je kind goed slaapt. Dat zorgt voor het hele gezin voor meer rust en daardoor worden jullie allemaal uitgeruster en fitter wakker. Mocht je nog twijfelen, bedenk dan dat je bijna altijd een niet goed, geld terug garantie hebt van 30 dagen. Check de voorwaarden van het product. Dus wat is het risico? Gun jezelf en je gezin een goede nachtrust.☺️☺Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page