top of page

De 10 beste zit sta bureaus voor een betere gezondheid - 2022


date

Wil jij ook een betere gezondheid? Dit is makkelijk te realiseren door een kleine aanpassing in je werkomgeving. Door elke dag meer te gaan staan kan je al veel gezondheidsvoordelen opleveren. Ik vertel je graag wat de voordelen zijn van een zit sta bureau en hoe je dit makkelijk kan realiseren.


Doordat onze gezondheid de laatste tijd centraal stond zijn veel mensen bewuster gaan nadenken over wat je zelf kunt doen om een betere gezondheid te krijgen en fitter te worden. Wil jij ook gezonder leven? Dan is het een goed idee om meer te gaan staan. Het klinkt heel simpel, maar in de praktijk is het toch vaak lastig. Wist je dat Nederlanders van 15 jaar en ouder, 85 procent van hun vrije tijd zittend doorbrengen?


Thuiswerken is voor veel mensen inmiddels al de standaard geworden. Nu de coronacrisis bijna voorbij is, gaan we ook weer vaker naar kantoor. Je standaard bureau omtoveren naar een zit sta bureau is maar een kleine moeite. Wanneer je werkgever bent wil je graag dat je werknemers gezond zijn. En wanneer je werknemer bent wil je natuurlijk zelf zo gezond mogelijk zijn.


Door een aantal kleine aanpassingen kan jij ervoor zorgen dat je fit blijft in je eigen huis of op kantoor en daarnaast gezonder en positiever in het leven staat. Er zijn zoveel gezondheidsvoordelen te noemen als je meer gaat staan. Wie wilt dat nou niet?


Ik vertel je graag wat de beste zit sta bureaus zijn, of kies voor een bureauverhoger. Deze zijn er al onder de € 100,-. Een kleine investering voor een betere gezondheid.


Inhoudsopgave:

 • De 8 voordelen van staan achter je bureau

 • Hoe hoog moet mijn zit sta bureau zijn?

 • 5 tips voordat je een (elektrische) zit sta bureau gaat kopen

 • Verschil tussen een zit sta bureau en zit sta bureauverhoger

 • De 5 beste zit sta elektrische zit sta bureau´s

 • De 5 beste verstelbare zit sta bureauverhogers

De 8 voordelen van staan achter je bureau

Er zijn zoveel voordelen te noemen om te staan achter je bureau, dat het eigenlijk vreemd is dat we bijna allemaal zitten. Ik heb de 8 voordelen voor je op een rij gezet.

 1. Minder last van rug- schouder- en nekklachten Doordat je een gevarieerde werkhouding aanleert resulteert dit in minder rug- schouder- en nekklachten. Doordat je aan wisselwerken doet (zittend werken combineren met staand werken) voorkom je deze klachten.

 2. Betere doorbloeding zorgt voor een betere concentratie Je merkt het vast wel eens dat je zo lang in een bepaalde houding zit dat je stijf wordt of dat je been of voet slaapt. Dit is echt een teken dat de doorbloeding niet goed door kan lopen. Door af en te staan wordt de doorbloeding in je lichaam beter, je hersenen krijgen een betere doorbloeding en dit merk je dus meteen in je concentratie.

 3. Meer creativiteit Het schijnt dat je lichaam bij beweging een creatieve boost krijgt. Het zou dus een positief effect hebben wanneer je een staande en zittende houding met elkaar afgewisseld. Je kunt dus ook voor een dynamische kruk kiezen. Hierbij kan je zitten en staan nog makkelijker combineren. Verder is het makkelijker om jezelf te bewegen en van houding te veranderen op deze speciale kruk dan op een gewone stoel.

 4. Hogere productiviteit Doordat je fitter en alerter wordt, zorg dit voor een hogere productiviteit. (welke werkgever wilt dit nou niet?😉)

 5. Je verbrand meer calorieën Als je een zittend beroep hebt dan verbrand je minder calorieën dan als je een beroep hebt waarbij je veel loopt of actief bent. Het is maar een kleine moeite, maar wanneer je afwisselend staand en zittend werkt verbrand je veel meer calorieën dan wanneer je alleen maar zit.

 6. Meer energie Wanneer je alleen maar zit of alleen maar staat krijg je sneller een futloos gevoel. Dit effect versterkt naarmate de dag vordert en heeft een negatieve invloed op de effectiviteit van je inzet. Daarom is wisselwerken erg belangrijk.

 7. Reduceert ziekteverzuim Ziek worden is natuurlijk voor niemand leuk. Voor de werknemer niet en de werkgever niet. Wanneer je gezonder en fitter wordt heb je minder kans op ziekte. Doordat je actiever wordt kan dit ziekteverzuim voorkomen.

 8. Goede gezondheid Wanneer je al deze genoemde voordelen bij elkaar optelt dan is er eigenlijk geen reden meer om geen bureauverhoger of een zit sta bureau aan te schaffen. Op je werk je gezondheid verbeteren is natuurlijk een zeer goede basis. Vergeet dit ook niet door te voeren in je vrije tijd.


Hoe hoog moet mijn sta bureau zijn?

Bij een zit sta bureau moet het bureau op de zitstand en de sta-stand de ideale hoogte hebben. De ideale hoogte voor een zitbureaus is dat het bureau minimaal moet kunnen zakken tot ellebooghoogte als je zit. En als je staat geldt dezelfde regel, het bureau moet zo hoog kunnen als je ellebooghoogte als je staat.


Tips voordat je een elektrische zit sta bureau gaat kopen

Voordat je een zit sta bureau gaat kopen is het goed om te bepalen wat je belangrijk vindt.


Hoe moet je staan achter je bureau?

Zorg voor de juiste houding. Nadat je een tijdje hebt gestaan gaan de meeste mensen leunen of hun lichaam op slot zetten. Ook kunnen gewrichtsklachten sneller opspelen zowel bij zittende als staande werkhoudingen. De richtlijn is om niet langer dan één uur achtereen en niet meer dan vier uur per werkdag staand te werken. Zorg dat je rechtop staat met je buik- en bilspieren lichtjes aangespannen. Laat je armen langs je lichaam hangen en rol je schouders op een natuurlijke manier naar achter. Deze houding is niet alleen geschikt als je staand werkt, maar ook als je op een bureaustoel zit.


De 5 Beste Bureauverhogers

Ik geef je een overzicht van de beste bureauverhogers van dit moment. Een bureauverhoger is een goede aanvulling van je werkplek. Als je al een goed bureau hebt dan kan je wellicht net zo goed kiezen voor een aanvulling van je werkplek dan een gehele nieuwe werkplek. Je kunt kiezen voor bureauverhogers voor een laptop, één monitor of meerdere monitoren. En dat al voor een bedrag onder de € 100,-.


Mijn favoriet zijn de bureauverhogers van Ed Works. Echt een mooie bureauverhoger met een luxe uitstraling. Start vandaag nog met je nieuwe leefstijl!

 

#1 Bureauverhoger (duurzaam) - bamboe - Ubambu

De Ubambu Stand is een slim design bamboeproduct dat van elk bureau of elke tafel simpel en effectief een ergonomisch sta bureau kan maken. De Ubambu Stand zal ervoor zorgen dat je energieniveau merkbaar zal stijgen! Het thuiswerken zal nooit meer hetzelfde zijn met de Ubambu Stand. Sta op en ervaar zelf de voordelen van staand werken.

De Ubambu Stand wordt verkocht in een generieke maat. Het onderste deel van de Ubambu Stand is door ons groter gemaakt zodat deze precies groot genoeg is voor ieder type toetsenbord en muis! De Ubambu Stand is geschikt voor alle lichaamslengtes doordat het product makkelijk en snel verstelbaar is in verschillende hoogtes.


Vanaf € 124,95 

#2 Bureauverhoger - gelakt hout - By Ed Works


Thuis, op kantoor, je flexplek of op school… met de bureauverhoger Ed-works creëer je overal een staande werkplek! De standing desk is doormiddel van de verstelbare planken gemakkelijk in hoogte verstelbaar. Dit bureau is niet alleen zeer functioneel, maar heeft door het gelakte hout, ook een mooi uiterlijk.

Door het design van het bureau, en de verstelbare planken, heb je altijd de juiste werkhouding. Door gebruik te maken van dit stabureau voorkom je lichamelijke klachten.

Het stabureau is verkrijgbaar in Zwart, Wit, Hout (Gelakt) en Hout (Ongelakt). Zo past de standing desk overal!

Vanaf € 139,-
 

#3 Bureauverhoger XS - gelakt hout - By Ed Works

Heb jij minder plek op jouw keukentafel of bureau? Of werk je misschien op een zolder met een schuin dak? Dan is de bureauverhoger van Ed-Works XS de oplossing voor jou! Thuis, op kantoor, je flexplek of op school… met het stabureau Ed-works creëer je overal een comfortabele werkplek! De standing desk is doormiddel van de verstelbare planken gemakkelijk in hoogte verstelbaar. Dit bureau is niet alleen zeer functioneel, maar heeft door het gelakte hout, ook een mooi uiterlijk.

Door het design van het bureau, en de verstelbare planken, heb je altijd de juiste werkhouding. Door gebruik te maken van dit stabureau voorkom je lichamelijke klachten.

Vanaf € 95,- 

#4 Bureauverhoger Best Office (FDW-JY-45)

Wil jij ook jouw bureau makkelijk omtoveren tot een bureau waarachter je kunt staan? Kies dan voor de ergonomisch ontworpen staande bureauverhoger van Best Office. Deze bureauverhoger is met name geschikt voor de werkplekken met twee monitoren. Je kan je zitbureau makkelijk omtoveren naar een stabureau en andersom op elk gewenst moment. Het is geen elektrische verhoger dus je moet er wel even handigheid in krijgen. Ook is er weinig plek voor je muis, maar je heb wel een mooie stabiele brueauverhoger voor een goedkope prijs.


Als je eenmaal doorhebt hoe het werk, kan je door deze snelle transformatie snel de focus en de samenwerking verbeteren, de productiviteit verhogen en de calorieverbranding kunt stimuleren. Beschikbaar in zwart en wit.


Prijs vanaf € 169,- 

#5 Bureauverhoger - Staal - S-NOS®

De in hoogte verstelbare bureauverhoger van S-NOS® is een perfecte bureauverhoger voor als je een ruime werkruimte hebt. Deze verhoger is geschikt voor 2 monitoren of een monitor en een laptop. Een geïntegreerd toetsenbord en muis op ware grootte.

 • Verhoog je bureau met maximaal 43 cm.

 • Minimale montage (geen schroeven nodig).

 • Stabiel design belastbaar tot 14,5 KG.

Met de hoogwaardige gasveren kan je de tafel voorzichtig omhoog of omlaag brengen, de hoogtes variëren van 14 cm tot en met 43 cm. Geen geluid en zeer stabiel bij het omhoog en omlaag brengen van het bureau.


De tafel heeft een gat en een groef voor het begeleiden van de kabels. Zo kunnen ze netjes weggewerkt worden en zijn ze minder in het zicht. Vanaf € 324,99 

De 5 beste Zit Sta Bureaus

Wanneer je een zit sta bureau wilt aanschaffen is het verstandig om je in te lezen. Je wilt natuurlijk wel één van de beste bureaus aanschaffen.


Elektrische zit sta bureau

Heb je voldoende ruimte voor je stabureau? Dan is een grote werkruimte voor bijvoorbeeld twee monitoren aan te raden. Wel is het dan vaak handig om te kiezen voor een zit sta bureau met een elektrische hoogteverstelling. Met twee monitoren is het omhoog en omlaag verzetten van je bureau vaak wat zwaarder. En als je met collega's samen in een ruimte zit, is het misschien ook wel handig dat dit niet heel veel geluid maakt. 😉


Zit sta bureau met een slinger

Een bureau met een slinger is natuurlijk ook een goede degelijke optie. Het verstellen is hoogte kost je iets meer moeite maar dat zie je dan vaak ook terug in de prijs.


Is het bureau bestemd voor je thuiswerkplek waarbij je in je vrije tijd ook houdt van gamen? Dan kan je natuurlijk ook direct kiezen voor een speciaal gamebureau, welke van alle gemakken voorzien is.

 

#1 Zit Sta Bureau - verstelbaar - FDW SD-A5280

Het in hoogte verstelbare zit sta bureau (FDW SDA5280) biedt een grote werkruimte voor 2 monitoren in een comfortabele positie. Het is verstelbaar van 71.12 tot 109.22 centimeter. Deze sta bureau gaat met minimale inspanning naar de perfecte hoogte. Verbeter je werkervaring, je houding, verhoog de productiviteit en verhoog je energieniveau met de verstelbare sta bureau.


Het sta-bureau houdt je armen in een hoek van 90 graden tijdens het typen en je computerschermen op ooghoogte; Het in hoogte verstelbare bureau helpt de houding te verbeteren en ongemak te minimaliseren. Zo kan het sta bureau de werkefficiëntie verbeteren. Het is waterdicht en krasbestendig. Het vrijstaande bureau geeft je veel werkruimte zonder je nek te belasten.


Met een volledig stalen frame en een stevig spaanplaatblad. De moderne zwarte kleur geeft een nieuwe look aan jouw werkruimte. Voor een mooie prijs; vanaf € 275,-
 

#2 Elektrisch Zit Sta Bureau - Industriële stijl - Your Home

De elektrische Zit Sta Bureau van Your Home is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het bureau heeft een industriële stijl en is zeer makkelijk in hoogte met behulp van een afstandsbediening te verstellen. De hoogteverstelling werkt geruisloos.


Het tafelframe is gemaakt van stevig staal en kan tot 100 kg dragen; het MDF-tafelblad heeft gladde randen om krassen te voorkomen. Vanwege de melamine coating is een vochtige doek voldoende voor het schoonmaken.

Dankzij de 2 in hoogte verstelbare poten staat de tafel stabiel. Het vak tussen de middelste staven helpt u om kabelwarboel op te ruimen. Beschikbaar in zwart, wit, zwart/bruin (foto) Vanaf € 389,95 

#3 Zit sta gamebureau - VDD Gaming


Dit kwalitatief zeer stevige en hoogwaardige in hoogte verstelbare zit sta gamebureau van VDD Gaming, is een perfecte aanvulling op je werkplek als je ook een gameliefhebber bent.


Door het formaat van het bureau blad 160 cm breed en 80 cm diep heb je veel ruimte voor het plaatsen van al je game-accessoires en voldoende ruimte voor 3 monitoren.


Dit gamebureau heeft een stevig stalen frame dat handmatig in hoogte verstelbaar is van 75 cm tot 125 cm zodat u naar eigen wens de hoogte kunt instellen en zelf staand aan het bureau uw games kunt spelen of kunt werken aan uw computer.


Het kabelbeheersysteem zorgt ervoor dat je de kabels mooi en veilig weg kunt opbergen en organiseren en je bureau een mooie en nette look blijft houden. Formaat van dit bureau is 160 cm breed, 80 cm diep en in hoogte verstelbaar van 75 cm tot 125 cm hoog. Kleur, zwart frame met zwart bureaublad en zwarte muismat afgewerkt met een rode rand over het gehele bureau. Vanaf € 289,95 

#4 Verstelbaar Zit Sta Bureau - SUDS

De verstelbare Zit Sta Bureau van SUDS is een bureau van topkwaliteit. Het helpt de focus te verbeteren, de samenwerking te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de calorieverbranding te stimuleren.


Het is een tweedelig ontwerp, hierdoor plaats je je toetsenbord op ideale hoogte voor comfortabel typen en je monitoren voor perfecte kijk positie.


Met het bureaumechanisme kun je soepel schakelen tussen een breed scala aan hoogtes met een moeiteloze draai aan een slinger.

Dit in hoogte verstelbare bureau biedt onze premium functies in een meer ergonomische bureauconfiguratie.

Vanaf € 299,- 

#5 Zit sta bureau elektrisch - OrangeLabel Desk

De elektrische zit sta bureau van OrangeLabel is beschikbaar in 2 kleuren. Volledig wit of met een kunststof eikenhouten blad (zie foto).


Het bureau is ideaal voor een thuiswerkplek doordat het een mooi (niet te) klein formaat heeft. Het bureau heeft een persoonlijke lade, - 2 USB-poorten, - Elektrische hoogteverstelling (490mm), 1 motor, LED-display met 4 geheugens, Geluidloze hoogteverstelling (<50db) het maximale gewicht is 50kg. Hoogteverstelling: 720 - 1210mm en bladmaat: 602 x 1202mm Het product wordt ongemonteerd geleverd, maar is erg eenvoudig in elkaar te zetten.

Vanaf € 399,-
 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page