top of page

10x Beste elektrische deken


Wanneer het eerder donker wordt en de nachten weer kouder worden snakken veel mensen naar een oplossing om de koude winterdagen door te komen. Verschillende warmteproducten kunnen uitkomst bieden. Zelf ben ik fan van de elektrische deken. Deze komt bij mij altijd snel weer tevoorschijn.


Een elektrische deken kan echt helpen voor de mensen die slecht in slaap kunnen komen omdat ze het koud hebben. Wanneer je last hebt van koude voeten, koude handen of wanneer je een slechte bloedcirculatie hebt, artrose of dat je het gewoon snel koud hebt kan een elektrische deken uitkomst bieden. Zelf vind ik het namelijk wel prettig om een koude slaapkamer te hebben met een raam open zodat er wel frisse lucht in de slaapkamer komt. Maar een warm bed vind ik echt een must om goed in slaap te kunnen komen.


Door een elektrische deken in je bed te plaatsen. blijft de warmte hangen onder deken. De warmte voelt weldadig aan en is zo ook geschikt om gewoon heerlijk te ontspannen op de bank tijdens het kijken van je favoriete serie of het lezen van een mooi boek!

 

Wat is een elektrische deken?

First things first voordat we verder gaan met de verschillende soorten elektrische dekens is het wel fijn om te weten wat een elektrische deken eigenlijk precies is. Een elektrische deken is een deken met een stekker eraan. De stekker plug je in het stopcontact en dan wordt de deken door de elektrische bedrading in de deken langzaam warm. Hier heb je verschillende opties, verschillende standen, verschillende warmtes en evt een timer of niet. Zelf zou ik zeggen dat je in principe twee soorten elektrische dekens hebt. Je hebt een elektrische onderdeken en een elektrische bovendeken.


Beide dekens leg je in je bed, maar de dekens verschillen enorm, zowel in materiaal als hoe ze aanvoelen en eruit zien. Ik leg het je graag uit;


Elektrische bovendeken

De elektrische bovendeken vind ik ideaal. Het grote voordeel van de elektrische bovendeken is dat deze altijd heerlijk zacht aanvoelt. Het is namelijk de bedoeling dat je echt onder deze deken slaapt. Je kunt je bed voorverwarmen door de elektrische deken over je hoeslaken en onder je dekbed te leggen. De warmte blijft dan heerlijk onder de deken op jou wachten ;) na 20-30 minuten is je best heerlijk voorverwarmd. Je kunt er dan voor kiezen - net als ik - om lekker onder de warme deken te blijven liggen. Sommige mensen vinden een dubbele deken dan misschien net weer te warm. Maar ik vind het heerlijk om in een warm nestje te kruipen.


Elektrische onderdeken

Als je liever geen extra deken op je bed hebt liggen dan kan je ook voor een elektrische onderdeken kiezen. De elektrische onderdeken leg je onder je hoeslaken. Dus je ligt eigenlijk bijna op de onderdeken. Het voordeel is dat de deken wat dunner is. Het nadeel is dat het niet een echte zachte deken is, dus het is niet fijn om de deken om je heen te slaan. Maar eigenlijk is dat ook niet nodig als je deze alleen gebruikt om je bed voor te verwarmen.

 

Elektrisch deken met timer

Wanneer je een elektrische deken wilt aanschaffen is mijn advies om een elektrische deken met timer te kopen. Een elektrische deken met timer schakelt zich na verloop van tijd zelf uit. Er zijn elektrische dekens met verschillende timers die je zelf kunt instellen en er zijn elektrische dekens met een standaard timer. Bij veel dekens zit er ook een overhittingsbeveiliging op, dat geeft toch weer rust als je lekker in je bed gaat slapen.

 

Is een elektrische deken gevaarlijk?

Doordat de meeste elektrische dekens een timer hebben en een overhittingsbeveiliging kan je er met een gerust hart gebruik van maken. Mijn - en het algemene - advies is om deze niet bij kinderen te gebruiken maar alleen bij volwassenen.

 

Kan je een elektrische deken wassen?

Of je een elektrische deken kunt wassen zou je echt zorgvuldig moeten onderzoeken. Sommige elektrische dekens kunnen prima gewassen worden en bij andere wordt geadviseerd om alleen met de hand te wassen. Zelf ben ik er wel altijd voorzichtig mee, want elektriciteit en water gaan niet heel goed samen! Vaak kan een wasmachine, stoomreiniging of de droger kan schade veroorzaken aan de inwendige verwarmingsdraad en raden wij in de meeste gevallen daarom af.


De meeste elektrische dekens zijn geschikt voor de handwas. De kabel van het bedieningspaneel koppel je makkelijk los van de deken. Je kunt de deken zonder problemen met water (30℃ maximum) en wasmiddel handwassen. Wel zo fijn al je het vaak gebruikt! Lees de handleiding alvorens de elektrische deken te reinigen.

 

Elektrische deken als warmtedeken voor op de bank

Ook kan je een elektrische bovendeken prima gebruiken voor een avondje op de bank! Het is een fijne warmtedeken voor op de bank. De deken is vaak van fleecemateriaal gemaakt, dus het is al fijn om onder deze deken te liggen. Ale je dan ook nog een optie hebt om de deken te verwarmen dan heb je het helemaal goed voor elkaar. Een warmtedeken voor op de bank geeft je echt een moment van ontspanning om tot rust te komen na een lange werkdag. Of dag met kinderen, heel fijn om dan even me-time te hebben. De elektrische deken XXL Navaris is echt een aanrader!


 

Eenpersoons elektrische deken

Zelf ben ik fan van de eenpersoons elektrische bovendeken. Ook als je samenwoont en samen in één bed slaapt, is het gewoon heel fijn als jij zelf je eigen bed op de gewenst temperatuur kan maken. Of je de elektrische deken nu aan- of uitzet, jij bepaalt! Je wilt geen gedoe hebben als je gaat slapen, tenminste dat is mijn mening ;) Ook verschillen partners vaak van de gewenste temperatuur voor in bed. Houdt de een van een koud bed, dan kan de ander van een voorverwarmd bed houden. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur. Je kunt beter twee eenpersoons dekens aanschaffen dan één tweepersoons elektrische deken.

 

Tweepersoons elektrische deken

Natuurlijk zijn er uitzonderingen om juist wel voor een tweepersoons elektrische deken te kiezen. Wanneer je allebei een koukleum bent en vaak op dezelfde tijd naar bed gaat dan is een tweepersoonsdeken natuurlijk prima. Ook is een tweepersoons elektrische bovendeken ideaal voor een avondje knus op de bank. En als je alleen op de bank zit met een tweepersoonsdeken is dit ook zeker niet vervelend. Je kunt je dan helemaal omhullen met de deken. Ook niet verkeerd toch? ;)

 

Voordelen elektrische deken

Mocht je nog niet overtuigd zijn waarom een elektrische deken een goede investering is, hierbij de voordelen op een rij:

 • De verschillende warmteproducten, waaronder een elektrische deken, helpen je ontspannen en houden je warm. Denk aan kersenpitkussens en kruiken maar ook aan handwarmers en voetenwarmers. In bed of op de bank kruip je bijvoorbeeld lekker onder je elektrische deken. Een elektrische deken helpt je door de koude dagen heen.

 • Daarnaast kan een elektrische deken ook zorgen voor ontspanning van je spieren.

 • Een elektrische deken kan het een gevoel van stress verminderen.

 • Wanneer je last hebt van koude voeten, koude handen of wanneer je een slechte bloedcirculatie hebt, artrose of dat je het gewoon snel koud hebt kan een elektrische deken uitkomst bieden.

 • Een goede slaapomgeving zorgt voor een betere en diepere slaap

Niets is fijner als om ‘s avonds in een verwarmd bed te stappen. Kies jij voor een elektrische onderdeken of een elektrische bovendeken?

 

De 5 beste elektrische bovendekens

 

#1 Beste elektrische bovendeken: LifeGoods

1 Persoons - 3 Standen - Met Timer - 160 x 120 cm - Bruin


Elektrische deken LifeGoods

Wil jij onder een heerlijk zachte flanellen deken de koude dagen doorkomen? Dan is de elektrische deken van LifeGoods een hele fijn deken. Of je nu een avondje op de bank zit of lekker op tijd je bed in kruipt. Deze deken neem je met je mee!


De deken is uitgerust met drie warmtestanden en eenvoudig te bedienen. De deken schakelt na 180 min automatisch uit en is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Het extra zachte en ademende flanellen materiaal is geschikt voor handwas.


 • Efficient en snel warm: De elektrische deken van LifeGoods is met 120W vermogen zuinig maar snel op temperatuur om je op te warmen. Je kunt de deken meestal na ± 30 min uitzetten.

 • Drie warmtestanden: De elektrische deken is uitgerust met drie verschillende warmtestanden. Deze zijn eenvoudig in te stellen middels het bedieningspaneel. De warmtestanden zijn goed zichtbaar op het LED-verlichte scherm. Stel de temperatuur in van 53° C tot 65° C.

 • Beveiligd tegen overhitting: De deken is tevens beveiligd tegen oververhitting en schakelt vanzelf uit na 180 minuten.

 • Zachte flanelle stof: Het extra zachte en ademende flanellen materiaal is werkelijk heerlijk voor de huid en voelt iedere keer weer fijn aan. De deken is two-tone gekleurd met een koffiebruine buitenkant en kakikleurige binnenkant. Perfect voor de meeste interieurs!

 • CE-markering: Kruip lekker weg onder de elektrische deken van LifeGoods. Het product heeft namelijk een CE-markering. Dit betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid en prestatie. Het product is dus helemaal veilig in gebruik.

Je koopt deze deken al voor € 49,95 

#2 Beste elektrische bovendeken: Inventum HB180G

Bovendeken/Omslagdeken 180x130 cm Grijs


Elektrische deken Inventum

De elektrische deken van Inventum (HB180G) was in januari 2022 ''Best Reviewed'' op Kieskeurig.nl. Dus als je twijfelt over welke elektrische bovendeken je wilt aanschaffen, dan is dit een zeer goed product.


Inventum HB180G elektrische omslagdeken

De extra grote Inventum HB180G bovendeken is superzacht en heerlijk warm. Comfortabel binnen op de bank of lekker buiten op het terras. De zachte omslagdeken heeft 9 warmtestanden. Na ongeveer 3 uur schakelt de verwarmingsdeken automatisch uit. De schakelaar is afneembaar, zodat je de deken kunt wassen in de wasmachine. Plug de zachte fleecedeken in het stopcontact, kies de gewenste warmtestand en voel het heerlijk warm worden. Sla hem om of drapeer hem over je benen om warm te blijven tijdens koude avonden. Ook een ideale deken om lekker (samen) onder te zitten terwijl je je favoriete serie kijkt.

 • Extra grote omslagdeken: Afmeting180 x 130 cm, met het groot formaat weet je zeker dat jij helemaal onder die deken kunt zitten of liggen. Van je hoofd en je benen, tot je voeten en je tenen! Maak het jezelf comfortabel

 • Luxe schakelaar met LCD-display: ook in het donker is de schakelaar makkelijk te bedienen

 • Afkoppelbaar snoer: De schakelaar is afneembaar, zodat je de deken kunt wassen in de wasmachine. De deken is wasbaar op 30°C.

 • 9 warmtestanden: door de vele opties zit er vast een stand bij die precies bij jou past

 • Schakelt automatisch uit: De elektrische deken schakelt zich na 3 uur automatisch uit.

Deze heerlijke deken koop je al voor € 49,99


 

#3 Beste elektrische bovendeken: DistinQ

Elektrische Bovendeken 160 Watt - 160x120 cm - Automatische Uitschakeling - Oververhittingsbescherming - 9 Standen - Warmtedeken Donker Grijs

Elektrische bovendeken Distinq

De elektrische bovendeken van DinstinQ heeft niet voor niets zoveel goede recensies. Dankzij het krachtige 160 Watt warmte-element is de DistinQ Elektrische deken binnen enkele tijd op temperatuur. Voorzien van 9 warmtestanden en smart-features voor gebruik naar behoeven.


Met een oppervlak van 160x120cm laat de deken zich makkelijk gebruiken als elektrische bovendeken, voetenwarmer of benenwarmer, maar kruip je er evengoed mee op de bank of warm je het bed alvast voor. Daarnaast val je tijdens gebruik gerust in slaap dankzij de smart-timer: zo slaat het warmte-element na 180 minuten óf bij oververhitting automatisch af.

 • 9 warmte standen - Binnen enkele minuten op temperatuur dankzij krachtig 160 Watt warmte-element, in te stellen naar behoeven.

 • Smart-timer - Slaat automatisch af na 180 minuten of bij oververhitting. Gerust in slaap vallen, of het bed voorverwarmen.

 • Wasbaar - Verwijder gemakkelijk de bedrading en verfris met een zacht handwasje.

 • Donker Grijs ultra-soft Fleece - Warm én zacht de koude maanden in, met een knuffelbare kleur.

Nu tijdelijk € 39,95


 

#4 Beste elektrische bovendeken: Carmen CEB1801P

Elektrische bovendeken - Fleece - 180 x 130 cm - Roze

Kruip lekker op de bank onder de superzachte elektrische omslagdeken van Carmen. Uniek in de kleurencombinatie roze met wit. Dankzij de verlichte schakelaar kan je zelfs in het donker een van de 9 warmtestanden aanzetten. Deze elektrische deken heeft een oververhittingsbeveiliging en is hierdoor veilig in gebruik. Hij heeft extra snelle opwarming en heeft een instelbare automatische uitschakeling tot 180 minuten. Het snoer is eenvoudig te verwijderen, zodat je de deken ook in de wasmachine kunt wassen. Sla de deken om je heen of drapeer hem over je benen om warm te blijven tijdens koude avonden.

Vanaf € 49,95 

#5 Beste elektrische bovendeken: Navaris XXL

Warmtedeken voor 2 personen - Elektrische deken met 3 standen en timer - Bovendeken - 180 x 130 cm - Fluweelzacht - Wasbaar


Wordt de Elektrische bovendeken Navaris XXL ook jouw lievelingsdeken? Met deze elektrische deken kun je lekker ontspannen op de bank of in bed. Op regenachtige of koude avonden lees je een spannend boek of kijk je je favoriete serie.

 • Pluizig zacht: De verwarmingsdeken is gemaakt van ontzettend zacht pluche dat ontzettend fijn aanvoelt. Met de 3 warmtestanden bepaal je zelf de ideale temperatuur van de verwarmde deken.

 • Schakelt automatisch uit: Dankzij de handige timer schakelt de deken na 3 uur automatisch uit. Zo kun je zorgeloos in slaap vallen en hoef je niet bang te zijn dat de deken de hele nacht aan staat.

 • Wasmachinebestendig: In tegenstelling tot de andere elektrische dekens is deze elektrische dekens wasbaar in de wasmachine. De kabel van het bedieningspaneel koppel je makkelijk los van de deken voordat je hem in de wasmachine wast.

 • XXL-formaat: Dankzij het formaat van 180 x 130 cm houdt je niet alleen jezelf maar ook gezellig je partner of je kind warm. Hoe knus is dat.

 • Opbergen makkelijk gemaakt: Je ontvangt bij de elektrische deken een handige opbergtas. Zorg dat de deken goed is afgekoeld voordat je hem opvouwt. Met de opbergtas zet je de deken zo in de kast.

Deze deken is beschikbaar vanaf € 47,99


 

De 5 beste elektrische onderdekens

 

#1 Beste elektrische onderdeken: Inventum HN135

Elektrische deken- 150x80


Elektrische deken LifeGoods

Deze elektrische onderdeken van Inventum (HN135) was in oktober 2021 ''Best Reviewed'' op Kieskeurig.nl


De Inventum HN135 is een eenpersoons elektrische onderdeken. Met zijn afmeting van 150 x 80 cm ideaal om in je bed te leggen zodat je slaapplek volledig warm wordt.

Door de verlichten 3 standenregelaar kan je de deken makkelijk bedienen in het donker.

 • Materiaal: volledig fleece; heerlijk zacht voor onder je hoeslaken

 • Afneembare schakelaar: door de afneembare schakelaar kan je de deken ook in de wasmachine wassen op 30°C

 • Temperatuurbeveiliging: Ga met een gerust hart slapen doordat er een beveiligign op de deken zit tegen oververhitting.

 • Öko-Tex 100: textiel is vrij van schadelijke stoffen

Je koopt deze deken al voor € 36,99 

#2 Beste elektrische onderdeken: Inventum HN136I

Elektrische onderdeken met extra warm voetengedeelte

Elektrische deken Inventum

Wil je een goede eenpersoons elektrische onderdeken met een extra warm voetengedeelte? Kies dan voor de Inventum HN126I.


Er zijn zilver ionen voor extra hygiëne en frisheid toegevoegd in het materiaal. Reduceert bacterieontwikkeling.


 • Materiaal: volledig fleece; heerlijk zacht voor onder je hoeslaken

 • Afneembare schakelaar: door de afneembare schakelaar kan je de deken ook in de wasmachine wassen op 30°C

 • Temperatuurbeveiliging: Ga met een gerust hart slapen doordat er een beveiliging op de deken zit tegen oververhitting.

 • Intensive heat: extra warme voetenzone

Deze elektrische onderdeken koop je al vanaf € 42,99


 

#3 Beste elektrische onderdeken: Medisana HU A63

Elektrische Deken 150x80cm

Elektrische bovendeken Distinq

De Medisana HU A63 warmteonderdeken is een mooi model voor een zeer scherpe prijs.

De elektrische onderdeken is gemaakt van aangenaam zacht materiaal. Het vermogen van 60 Watt en een temperatuurregelaar met twee standen, zorgen er voor dat de juiste temperatuur instelbaar is voor elke situatie of persoon. De HU A63 warmteonderdeken is op de hand wasbaar dankzij het afneembare bedieningselement. De deken is voorzien van een veiligheidssysteem met oververhittingsbeveiliging en is praktisch te bedienen. Afmeting 150 x 80 cm. Kleur: wit.


Plus- en minpunten

 • De Medisana deken is veilig te gebruiken danzij de oververhittingsbeveiliging

 • Met een vermogen van 60 watt en keuze uit twee warmtestanden

 • De elektrische deken is niet automatisch uit te schakelen; maar als je je bed voorverwarmt en de deken dan uitzet dan heb je dit minpunt al opgelost.

Nu tijdelijk € 17,99


 

#4 Beste elektrische onderdeken: Esperanza EHB002

Warmtedeken - Elektrische Onderdeken

Deze Esperanza EHB002 Elektrische 1-persoons Warmtedeken zorgt ervoor dat je binnen no-time opgewarmd bent, en werkt ook tegen reumatische pijn. De warmtedeken is daarom een ideale toevoeging aan ieder huishouden.


Vooral voor de koude winterdagen en – nachten is een elektrische warmtedeken een must have. Deze warmtedeken warmt enorm snel op, waardoor je deze snel kunt gebruiken. Met een elektriciteitssnoer van 160 cm kun je deze gemakkelijk in je bed aansluiten op een stopcontact. Daarnaast is de deken heerlijk zacht en daarom comfortabel in gebruik.

 • Verschillende temperatuurstanden: Drie verschillende temperatuurstanden van de deken zorgen ervoor dat je de temperatuur perfect kunt aanpassen aan je omgeving en hoe koud je het hebt. De temperatuur kan ingesteld worden op 32°C-37°C, 40°C-45°C of 50°C-60°C. Wanneer de deken te warm wordt, schakelt deze door de oververhittingsbeveiliging automatisch uit. Zo kun je de deken op de meest veilige manier gebruiken.

 • Pijn verlichtend: Behalve opwarmen zorgt de warmtedeken ervoor dat reumatische en andere pijn verlicht wordt, en stijve spieren gekalmeerd worden. Bovendien heeft de warmte van de deken een goede invloed op je bloedcirculatie. Hierdoor maakt de warmtedeken je dagelijkse leven niet alleen comfortabeler, maar is deze ook goed voor je gezondheid.

 • Wasmachinebestendig: Na het losmaken van het elektrische compartiment kan de deken eenvoudig in de wasmachine gewassen worden.

Plus- en minpunten
 • Drie verschillende temperatuurstanden

 • Kan reumatische en andere pijn verlichten

 • Mag gewassen worden in de wasmachine

 • Alleen geschikt voor 1 persoon

 • Om snel op te warmen wanneer je het koud hebt, is een warmtedeken de ideale oplossing.

Vanaf € 29,99 

#5 Beste elektrische onderdeken: Tomado


Lig er warmpjes bij met deze elektrische 1-persoons onderdeken van Tomado. De deken is in bed te gebruiken en geeft een aangename warmte af zodat je tijdens de koudere dagen heerlijk in slaap valt. Met de verlichte schakelaar kan je zelfs in het donker een van de 3 warmtestanden aanzetten. De elektrische deken heeft een oververhittingsbeveiliging en is veilig in gebruik. Hij heeft extra snelle opwarming en schakelt zichzelf automatisch uit na 180 minuten. Hij is voorzien van elastieken om de deken aan de matras te bevestigen waardoor deze perfect op zijn plek blijft liggen. De comfortabele ademende stof zorgt voor optimaal gebruikersgemak en het snoer is eenvoudig te verwijderen, zodat je de deken ook in de wasmachine kunt wassen.

 • geschikt voor 1 persoon

 • schakelaar met 3 warmtestanden

 • afmeting 150 x 80 cm

Vanaf € 29,99


 

Elektrische deken kopen?

Of je nu kiest voor een elektrische bovendeken of elektrische onderdeken, het geeft allebei het gewenste resultaat; een verwarmd bed. Wat wil je nog meer als je in de winter lekker wilt gaan slapen. Naast een elektrische deken zijn er nog meer hulpmiddelen om het jezelf lekker comfortabel te maken tijdens de donkere dagen. Bekijk bijvoorbeeld de infrarood dekens, elektrische kussens, handverwarmers, voetverwarmers of rug/nekverwarmers. Ik wens je een goede nachtrust!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page