top of page

Top 4 Elektrische deken voor op de bank - Laat de winter maar komen!


Vrouw op de bank met deken om zich heen, rillend van de kou

Wanneer de koudere maanden er weer aankomen is het altijd weer de vraag: wanneer zet je de verwarming aan. Heb jij het ook altijd zo koud op de bank? Dan is een elektrische deken voor op de bank dé oplossing voor jou! Zo kan de verwarming iets lager en zit je toch lekker warm je favoriete Netflix-serie te kijken.


Ook handig als jij een koukleum bent en je partner bijvoorbeeld niet. Dan zit jij lekker onder je elektrische deken op de bank en de verwarming hoeft niet hoger. Of als jullie allebei een koukleum zijn, dan kruipen jullie gezellig samen onder de elektrische deken voor op de bank. Laat die koude wintermaanden maar komen! :)


Maar welke elektrische deken voor op de bank moet je dan kiezen? Wij hebben de 3 beste elektrische deken voor op de bank gevonden en voor je op een rij gezet. Lees je mee?


Waar moet je rekening mee houden wanneer je een elektrische deken voor op de bank wilt kopen?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je voor een elektrische bovendeken moet gaan als je lekker warm op de bank wilt zitten. En de beste bovendeken is er één die super zacht en knuffelbaar is. Als een warme teddybeer die je vast kunt houden ;). Er zijn verschillende elektrische dekens die goed zijn, en goede reviews hebben.


Materiaal van de elektrische deken

Hoe groot de elektrische deken voor op de bank is, dat is natuurlijk belangrijk. Wil jij er helemaal alleen langui onder kunnen liggen? Of wil jij met je partner of kinderen gezellig onder de deken kruipen. Er zijn verschillende groottes beschikbaar.

De standaard grootte van een elektrische bovendeken is vaak 160x120cm. Perfect om er alleen onder te zitten. Wil je liever een iets grotere deken? Dan zijn er ook opties van 180x 130 cm en zelfs 180x160 cm.


Materiaal van de elektrische deken

Wanneer je kiest voor een elektrische deken voor op de bank, dan wil je natuurlijk een deken die heerlijk zacht is, waar je echt van geniet als je eronder ligt. Kies een deken gemaakt van zacht en comfortabel materiaal dat prettig aanvoelt op je huid.Ook is het fijn als je de deken kan wassen, want als je de deken vaak gebruikt dan is het natuurlijk fijn als deze ook schoon is.


Automatische uitschakeling van de elektrische deken voor op de bank

De meeste elektrische dekens hebben een automatische uitschakeltimer, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het per ongeluk aan laten staan van de deken. Dat is wel zo veilig. Maar let hier dus op bij de overweging voor het kopen van een elektrische deken.


Warmte-instellingen van de elektrische deken voor op de bank

Kies een deken met meerdere warmte-instellingen, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan je voorkeur.


Hoe werken elektrische dekens?

Elektrische dekens werken door middel van een elektrisch verwarmingselement dat is ingebed in de stof van de deken. Dit element wordt gevoed door een stroombron, meestal een stopcontact. De meeste elektrische dekens hebben meerdere warmte-instellingen, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan je voorkeur.


Het is belangrijk om te onthouden dat elektrische dekens veilig zijn om te gebruiken, zolang je de instructies van de fabrikant opvolgt. Zorg ervoor dat je deken geen scheuren of gaten heeft en vermijd het vouwen of oprollen van de deken terwijl deze is ingeschakeld. Het is ook belangrijk om de deken niet te gebruiken in combinatie met andere verwarmingsapparaten, zoals een kruik of een verwarmingskussen.


Soorten elektrische dekens

Er zijn verschillende soorten elektrische dekens waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren.


Elektrische Onderdeken

Een onderdeken wordt onder het hoeslaken op je matras gelegd en houdt je warm van onderaf.


Elektrische Bovendeken

Er wordt vaak aangeraden om de bovendeken over je lakens te leggen zodat deze je lekker warm houdt van bovenaf. Zelf kies ik er vaak voor om de deken in bed te leggen en als ik ga slapen, zet ik deze uit. Dan heb je echt een voorverwarmd bedje.


Elektrische Deken voor op de bank

Een elektrische deken voor op de bank kan je ook gebruiken als bovendeken voor je bed. Vaak lijkt het alsof het hier om een andere deken gaat, maar eigenlijk hebben we het over hetzelfde. Sommige elektrische dekens zijn iets kleiner, waardoor je deze eerder voor de bank gebruikt. Maar zoals ik al zei, het kan prima allebei.


In dit artikel richt ik mij vooral op de elektrische deken voor op de bank. Wanneer je meer informatie wilt over de andere mogelijkheen, kijk dan eens op:


Voordelen elektrische deken voor op de bank

Er zijn genoeg voordelen te benoemen voor het gebruik van een elektrische deken voor op de bank. Mocht je nog twijfelen om een elektrische deken te kopen dan kan ik je vast overtuigen met de onderstaande voordelen.


Therapeutische voordelen

Elektrische dekens kunnen ook therapeutische voordelen bieden voor mensen met aandoeningen zoals artritis of chronische pijn. De warmte van een elektrische deken kan de bloedstroom naar de spieren en gewrichten verhogen, waardoor stijfheid en pijn worden verminderd. Dit kan vooral nuttig zijn tijdens de wintermaanden, wanneer de kou de symptomen van deze aandoeningen kan verergeren.


Kostenbesparend

Een elektrische deken kan ook een kosteneffectieve manier zijn om je huis warm te houden tijdens de wintermaanden. In plaats van de thermostaat te verhogen en je energierekening te verhogen, kun je een elektrische deken gebruiken om jezelf warm te houden wanneer je geniet van een lekker avondje op de bank.


Goed voor je relatie

Een elektrische deken goed voor je relatie? Ja zeker wel, tenminste in mijn situatie wel ;) Mijn partner houdt niet van warmte, hij heeft het liever iets koeler. Dus wij hebben nu geen gedoe meer over de verwarming. Eerder zette ik de verwarming in de avond graag wat hoger omdat je dan vaak stil zit. Nu zet ik gewoon mijn elektrische deken aan voor op de bank. :)

 

Alternatieven voor het gebruik van een elektrische deken

Hoewel elektrische dekens veel voordelen bieden, zijn er ook enkele alternatieven om warm te blijven tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Ik heb een lijst voor je gemaakt met makkelijke alternatieven.

Warme kruiken

Een warme kruik kan je warm houden zonder elektriciteit te gebruiken. Vul een kruik met warm water en plaats deze in bed om je voeten warm te houden.

Warme sokken

Draag dikke, warme sokken om je voeten warm te houden terwijl je slaapt.

Dikke dekens

Gebruik extra dikke dekens om je warm te houden terwijl je slaapt.

 

Top 4 elektrische deken voor op de bank

 

#1 elektrische deken voor op de bank: Auronic Elektrische Warmtedeken

Maat: 120 x 160 cm


Auronic Elektrische Warmtedeken

De Auronic Elektrische Warmtedeken heeft drie verschillende warmtestanden zodat je zelf kan bepalen hoe warm je het hebt. En wil je even snel opwarmen? Dan kan dat dankzij het snelle vermogen van 120W. Na +/- 30 minuutjes kan je de deken zelfs uitdoen en blijft de warmte nog steeds hangen. Ideaal!


En wat dacht je van het zachte flanellen materiaal? Dat voelt niet alleen heerlijk aan op je huid, maar het ziet er ook nog eens prachtig uit. De deken is two-tone gekleurd met een chique koffiebruine binnenkant en een stoere antraciete buitenkant die perfect past bij de meeste interieurs.


✅Grootte; 120 x 160 cm

✅Materiaal: zacht flanellen

✅ 3 warmtestanden

✅Automatische overhittingsbeveiliging: 180 minuten

✅Met de hand te wassen

❌Niet in de wasmachine


Dus waar wacht je nog op? Haal nu de Auronic Elektrische Warmtedeken in huis en trek je lekker knus op de bank met je favoriete serie of boek. En last but not least: vergeet niet je koude voetjes te bedekken ;)



 

#2 Elektrische deken voor op de bank: Inventum HB180G - Elektrische omslagdeken

Maat: 130 x 180 cm


Auronic Elektrische Warmtedeken

Zie jij op tegen de wintermaanden waarin je het liefste de hele dag onder een dekentje op de bank wil liggen? Zoek dan niet verder, want de Inventum HB180G is één van de beste elektrische dekens voor op de bank!


Deze extra grote omslagdeken is gemaakt van superzachte fleece en heeft maar liefst 9 warmtestanden. En als je na 3 uur nog geen genoeg hebt gekregen van de warmte, dan schakelt de deken vanzelf uit. No more overheating, just pure comfort.


De Inventum HB180G is niet alleen ideaal voor binnen op de bank, maar ook perfect voor buiten op het terras. Zoals we allemaal weten, koelt het in Nederland 's avonds flink af. Maar met deze warmtedeken blijf je lekker warm terwijl je onder de sterrenhemel geniet van een goede borrel.


✅Grootte; 130 x 180 cm

✅Materiaal: zacht fleece

✅ 9 warmtestanden

✅Automatische overhittingsbeveiliging: 180 minuten

✅Mag in de wasmachine op 30 graden

✅Öko-Tex 100 keurmerk

✅ 5 jaar garantie


Dus trek je comfy kleding aan, pak een kop warme chocolademelk en geniet van een heerlijke avond onder jouw nieuwe favoriete deken.



 

#3 Elektrische deken voor op de bank: ForDig Elektrische Bovendeken

Maat: 120 x 160 cm

ForDig Elektrische Bovendeken

Wat is dit een perfect knuffelmaatje voor de wintermaanden! De volledig gewatteerde stof bestaat uit het stevigste 220GSM flanel, en zorgt dat jij lekker warm blijft en de hitte goed vasthoudt. Met maar liefst 6 warmtestanden en een timer van 1 tot 8 uur is er geen enkel excuus meer om geen perfect avondje op de bank te hebben.


Maar deze ForDig deken biedt nog zoveel meer voordelen dan enkel warmte: het is namelijk 20% dikker dan de gemiddelde elektrische deken, waardoor die bedrading goed verborgen blijft en de warmte over het 160x120cm oppervlak gelijkmatig verdeeld blijft. En wist je dat het gewicht van de deken helpt bij pijnklachten of angstig gevoel? Je kan het dus zelfs gebruiken als een milde versie van een verzwaringsdeken!


✅Grootte; 120 x 160 cm

✅Materiaal: flanel, luxe gewatteerde stof

✅ 6 warmtestanden

✅Automatische overhittingsbeveiliging: 180 minuten

✅Timer

✅Kan in de wasmachine

✅Wordt geleverd met handige PVC draagtas


Dus, waar wacht je nog op? Bestel nu jouw perfecte winterknuffelmaatje en geniet van de perfecte schoonheidsslaapjes en datenights!



 

#4 Elektrische deken voor op de bank: Nuvoo Elektrische Bovendeken

Maat: 160 x 180 cm

Auronic Elektrische Warmtedeken

De flanellen elektrische deken van Nuvoo is jouw beste vriend tijdens de herfst en winter. Of je nu in bed ligt of op de bank hangt, de deken zorgt ervoor dat jij warm en ontspannen blijft.


En geeft toe: wie houdt er nou niet van warmte? Met een vermogen van 120W is deze deken zuinig, maar tegelijkertijd razendsnel op temperatuur. Binnen slechts een half uurtje gaat jouw lichaam op in een heerlijk warm bad onder de deken. Een betere manier om te ontspannen is er niet!


De elektrische deken is uitgerust met drie verschillende warmtestanden, zodat jij altijd de juiste temperatuur hebt. Bovendien is de deken beveiligd tegen oververhitting voor jouw veiligheid. En dat niet alleen; de deken schakelt zichzelf na 180 minuten automatisch uit. Want we willen natuurlijk niet dat je oververhit raakt!


✅Grootte; 160 x 180 cm

✅Materiaal: flanellen

✅ 3 warmtestanden

✅Automatische overhittingsbeveiliging: 180 minuten

✅kan met de hand gewassen worden

❌Niet in de wasmachine


Dus waar wacht je nog op? Warm jezelf lekker op met de Nuvoo elektrische deken!



 

Elektrische deken voor op de bank kopen?

Een elektrische deken kan een geweldige manier zijn om warm te blijven tijdens de herst-en wintermaanden. Of je nu op zoek bent naar een betere slaapkwaliteit, therapeutische voordelen of gewoon een kosteneffectieve manier om jezelf warm te houden, er zijn veel voordelen aan het gebruik van een elektrische deken.


Zorg er wel voor dat je veiligheidsrichtlijnen volgt en zorgvuldig overweegt welke functies en opties het beste zijn voor jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Met de juiste elektrische deken kun je genieten van een gezellig avondje op de bank en een comfortabele nachtrust, zelfs als het buiten ijskoud is.

 

Meest gestelde vragen over elektrische deken voor op de bank

Elektrische dekens zijn super handig om je warm te houden tijdens de koude wintermaanden. Maar voordat je er één gaat kopen, zijn er wel een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Wij hebben hieronder de meest gestelde vragen op een rijtje gezet, zodat jij optimaal kan genieten van je elektrische deken!


Zijn elektrische dekens veilig om te gebruiken?

Ja, elektrische dekens zijn over het algemeen veilig om te gebruiken. Het is echter wel belangrijk om regelmatig te controleren op slijtage en beschadigingen. Gebruik geen oude dekens die niet voldoen aan de nieuwste veiligheidsvoorschriften en schakel de deken uit wanneer je deze niet gebruikt.


Kan ik een oude elektrische deken gebruiken?

Nee, het wordt afgeraden om oude elektrische dekens te gebruiken, omdat deze mogelijk niet voldoen aan de nieuwste veiligheidsvoorschriften. Het is beter om een nieuwe deken te kopen die veilig is om te gebruiken.


Moet ik mijn elektrische deken plat houden?

Ja, het is belangrijk om je elektrische deken plat te houden en te vermijden deze op te rollen of te vouwen terwijl deze is ingeschakeld. Dit kan leiden tot oververhitting of brand.


Hoe moet ik mijn elektrische deken onderhouden?

Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het wassen en drogen van je elektrische deken. Was de deken regelmatig om deze fris en schoon te houden. Bewaar de deken op een koele, droge plaats en vouw of rol de deken niet op terwijl deze is ingeschakeld.


Welke soorten elektrische dekens zijn er?

Er zijn verschillende soorten elektrische dekens, waaronder onderdekens, bovendekens en dekens voor op de bank. Kies de deken die het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren.


Zijn er therapeutische voordelen aan het gebruik van een elektrische deken?

Ja, elektrische dekens kunnen therapeutische voordelen bieden voor mensen met aandoeningen zoals artritis of chronische pijn. De warmte kan helpen om de bloedstroom naar de spieren en gewrichten te verhogen, waardoor stijfheid en pijn worden verminderd.


Is een elektrische deken kosteneffectief?

Ja, een elektrische deken kan een kosteneffectieve manier zijn om jezelf warm te houden tijdens de wintermaanden, en kan je energierekening helpen besparen.


Welke grootte moet ik kiezen voor een elektrische deken voor op de bank?

Dat hangt af van jouw voorkeur en behoeften. Er zijn verschillende groottes beschikbaar, van een standaardmaat van 160x120 cm tot grotere maten van 180x130 cm en 180x160 cm. Kies wat voor jou het beste werkt.


Moet ik een elektrische deken kiezen met automatische uitschakeling en warmte-instellingen?

Ja, het is belangrijk om een elektrische deken te kiezen met automatische uitschakeling en meerdere warmte-instellingen, zodat je deze veilig en comfortabel kunt gebruiken.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page