top of page

Gebruik en voordelen van een infrarood deken

Bijgewerkt op: 3 mrt. 2023


Een infrarood deken wordt gebruikt als een behandeling voor verschillende aandoeningen met als hoofdoel om de gewrichten en spieren beter te laten ontspannen. Dit kan helpen tegen bijvoorbeeld artritis, rugpijn en fibromyalgie. Daarnaast helpen de infrarood dekens ook bij het afvallen door het metabolisme te verhogen en calorieën te helpen verbranden. Maar dit zijn nog niet alle voordelen. Ik vertel je graag meer over de voordelen van een infrarood deken, lees maar mee!


Waarom naar de sauna gaan als je ook de sauna in je huis kunt halen? Met een infrarood deken (ook wel saunadeken genoemd) geniet je van de weldadige warmte van de infraroodstraling in je eigen huis. Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk is een dagje sauna altijd een goed idee! Maar met een infrarood deken kan je nu ook net makkelijk thuis beschikken van de voordelen van de infrarood straling. Of je nu kiest voor een infrarood deken of een infrarood warmtelamp. De mogelijkheden om infrarood in huis te halen, zijn makkelijker dan je denkt.

 

Wat is een infrarood deken?

Voordat we inzoomen op de verschillende soorten infrarood dekens, eerst wat meer achtergrondinformatie. Ik leg je graag uit wat een infrarood deken precies is:

Een infrarood deken is ontworpen om een rustgevende, therapeutische ervaring te bieden aan mensen die verlichting zoeken van pijn, stress en ziekte. Ook is het een fijne manier om te genieten en tot rust te komen van de infrarood warmte.


Een infrarood deken bestaat uit verschillende modellen. Je hebt de soort slaapzakken of onderdekens waar je op kunt liggen. Het is in principe een deken die infrarood straling afgeeft. Meestal denk je aan straling dat dit negatief is, dus dat je hier ver van weg moet blijven. Maar als we het over infrarood hebben dan is het een ander geval. De infrarood straling biedt vele voordelen en verminderd vele klachten. Als de infrarood deken dan ook nog eens heerlijk is om onder te liggen, dan zijn dit wat mij betreft al goede redenen om hier serieus naar te kijken. Het is ook niet voor niets dat de infrarood sauna één van de lekkerste sauna's is voor veel mensen.


 

Hoe werkt een infrarood deken?


Wanneer we iets technischer naar de infrarood deken kijken dan zorgt deze deken voor een diepwerkende ontspanning voor de spieren, door de directe warmte op de huid. Doordat de infrarood stralingswarmte diep in het lichaam doordringt, zorgt dit voor een therapeutische warmte.


De bloedcirculatie wordt hierbij verbetert en je spieren worden soepel. Het kan ook verlichting bieden bij mensen met reuma klachten, fybromyalgie en gewrichtspijnen. Het zorgt voor ontspanning en stimuleert een goede nachtrust.


Infrarood (sauna) dekens zijn een effectieve vorm van ontspanning waarbij warmte wordt gebruikt om spierspanning te verminderen en genezing te bevorderen. Het geeft een diepe ontspanning aan je spieren, het bevordert de afvoer van afvalstoffen en het verstrekt zelfs je immuunsysteem!


In het algemeen bestaat een infrarood deken sessie uit een sessie van circa 60 minuten, waarbij je tot wel 600 calorieën verbrandt. Na een sessie is je lichaam weer in balans, ontspannen en met nieuwe energie. Neem een douche en vertrek naar dromenland of start je dag vol energie. 

Verschillende soorten infrarood dekens

Er zijn verschillende soorten infrarood dekens op de markt.


Infrarood deken "slaapzak"

Zoals genoemd zijn er de slaapzakken waar je helemaal in kunt liggen. Bijvoorbeeld de Easy-Home Infrarood Sauna Deken, Nolad Infrarood Sauna Deken of de Calementa infrarood saunadeken. Dit zijn stuk voor stuk goed aangeschreven dekens welke goed zijn aangeschreven. Hieronder heb ik deze dekens verder toegelicht.


Infrarood deken voor op een stoel

Wanneer je in een stoel de infrarood straling wilt ontvangen, dan s de Anpan Infrarood Stoeldeken een uitkomst. Doordat je deze ook perfect in een stoel of op de bank kunt gebruiken, biedt dit voor sommige mensen de juiste uitkomst.

 

De beste 5 infrarood dekens op een rij (2022):

 

#1 Beste infrarood sauna deken: Easy-Home® Infrarood Sauna Deken


Elektrische deken LifeGoods

De infrarood sauna deken van Easy-Home is een deken welke met behulp van verschillende fysiotherapeuten is ontwikkeld.


Door deze samenwerking is de perfecte sauna dekengemaakt die niet alleen goed is om thuis je eigen sauna te creëren, ook behaal je een beter herstel met deze deken. Als sporter zijn de ken je het wel de bekende spierpijn of blesures, Easy-Home geeft aan dat je met deze deken in no time bent hersteld. Dat niet alleen ook zal het voor reuma patienten de pijn verlichten door de verbeterde infrarood warmte verdeling met een hogere tempratuur, om zo de gewrichten en spieren beter te laten ontspannen.


De sauna deken zelf is van een speciale stof gemaakt die geurloos is en makkelijk schoon te maken. De deken is voorzien van een hands-free featuring om zo alle bewegingsvrijheid te behouden om bijvoorbeeld een boek te lezen. Een ultiem rustmoment voor jezelf.


Voordelen van EasyHome® Infrarood sauna deken

 • tot 85°C nog hogere tempratuur

 • verbrand veel calorieën

 • Verlicht spier- en gewrichtspijn, zeer geschikt voor reuma patienten

 • 360° verwarmd door vernieuwde bedrading

 • Gewichtsverlies en bevordert de afvoer van afvalstoffen

 • Verlicht stress

 • Verbetert het immuunsysteem

 • Bevordert nier en huidfunctie

 • Detoxen / ontgiftiging 

#2 Beste infrarooddeken: CALMENTA Infrarood Sauna Deken voor Pijnverlichting


Elektrische deken Inventum

Haal het beste uit jouw lichaam met de draagbare Infrarooddeken van Calmenta. Alle voordelen van een infraroodsauna verpakt in een compact en gemakkelijk te gebruiken deken. Vergeleken andere infrarood sauna dekens bevat het 7 lagen voor het beste resultaat. Daarnaast kan je de warmte wijzigen tot wel 75 graden, bevat het een timer en is makkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

Voordelen

 • Ontspan en kom tot rust aan het eind van de dag

 • Detoxen door het lichaam te ontgiften

 • Verbeterde slaapkwaliteit

 • Ontstekingsremmend effect

 • Verhoogde calorieverbranding

 • Sneller herstel na de training

 • Versterking van het immuunsysteem

Getest door specialisten De apparaten van Calmenta® zijn uitgebreid getest en geselecteerd door specialisten en huisartsen! De werking van onze producten is wetenschappelijk bewezen en 100% veilig voor de huid.


 

 

#3 Beste infrarooddeken: Anpan Infrarood deken / infrarood mat


Elektrische deken Inventum

De Infrarood deken van Anpan is een handige infrarood deken voor pijnverlichting en ontspanning. Voor zowel op een stoel, bank, bed of massagetafel.


Er wordt gebruik gemaakt van het superieure Ver-Infrarode straling. Deze dringt diep door en heeft een natuurlijke en betere wisselwerking met de lichaamscellen dan gewoon infrarood straling.


Ver-Infrarode stralingswarmte geeft pijnverlichting en meer soepelheid bij mensen met artrose, reumatische pijnen, fybromyalgie, gewrichtspijnen, bechterew etc. Ook fijn na het sporten.


Veilig en gemakkelijk in gebruik, wordt nooit te warm door de instelbare temperatuurregelaar tot 50 C. en met timer tot 90 minuten. Infrarode straling werkt diep door, veel dieper dan de bekende rode lamp.


De temperatuur is maar één aspect van FIR ver-infrarood straling.

De ver infrarood functie werkt ook al zet je hem op 35 graden.

Het dringt even ver door en heeft nog steeds de microfunctie.


Positieve effecten op het lichaam:

 1. pijnverlichting

 2. bevordert soepele spieren en gewrichten

 3. bevordert de afvoer van afvalstoffen

 4. ondersteunt het herstel van lichaamscellen

 5. zorgt voor ontspanning

 6. bevordert een goede nachtrust

 7. goede doorbloeding


 

#4 Beste infrarooddeken: Nolad® | Infrarood Sauna Deken


Elektrische deken Inventum

Met de infrarood deken van Nolad® kom je én tot ontspanning en werkt het lichaam hard aan herstel en vetverbranding. Dat zijn meerdere vliegen in één klap. Daarnaast heeft de elektrische deken nog meer positieve punten.


Voordelen van Nolad® Infrarood deken

 • Verlicht spier- en gewrichtspijn

 • Geschikt voor sporters bij het opwarmen of afkoelen

 • Gewichtsverlies en bevordert de afvoer van afvalstoffen

 • Ontgiftiging

 • Verlicht stress

 • Verbetert het immuunsysteem

 • Voorkomt droge brandwonden

 • Bevordert een goede nier- en huidfunctie

Tussen de 35 en 75 graden met 2 warmtezones De warmte is in te stellen tussen de 35°C en 75°C. Er zijn twee warmtezones die apart te bedienen zijn. Je kunt de voor- en achterkant van de deken aan zetten voor vetverbranding en/of ontgifting. Het bevat vier veiligheidsthermostaten om de voeding te verbreken in geval van oververhitting.


Nolad® infrarood deken

 • Zacht en comfortabel

 • Timer

 • Duurzaam

 • Makkelijk te dragen

 • Infrarood warmte stralen

 • Korte opwarmtijd

 • Geschikt voor lange mensen

 • Ontspannend door de liggende houding

Getest door specialisten De apparaten van Nolad® zijn uitgebreid getest en geselecteerd door specialisten en huisartsen! De werking van onze producten is wetenschappelijk bewezen en 100% veilig voor de huid.


 

#5 Beste infrarooddeken: Soft & Silky infrarood deken


Elektrische deken Inventum

Verlicht direct spier- en gewrichtspijn met de Soft&Silky infrarood warmte deken! Een draagbare sauna die jij gemakkelijk mee kan nemen en kan gebruiken op verschillende plaatsen.


De vele voordelen van de infrarood deken zijn onder anderen de stress verlichtende factoren en het ontgiftten van het lichaam. Gewichtsverlies wordt bevorderd door de afvoer van de afvalstoffen en verbeterd ook het immuunsysteem. De nier—en huidfunctie worden verbeterd en jij kan genieten van alle luxe! Uitstekend geschikt voor sporters voor een soepeler herstel, mensen met gewrichts- en pijnklachten en natuurlijk puur voor de eigen ontspanning!


Voordelen van de Soft & Silky infrarood warmte deken

 • Verlicht spier- en gewrichtspijn

 • Gewichtsverlies

 • Bevorderd de afvoer van afvalstoffen

 • Ontgiften

 • Verbetert het immuunsysteem

 • Bevordert een goede nier- en huidfunctie

 • Infrarood

 • Draagbaar

 • Afstandsbediening

 • Veiligheidssysteem ingebouwd

 • Timer

 • Inclusief 200 mg magnesium

Temperatuur en warmtezone

Breng het lichaam in balans door ontspanning aan jouzelf te gunnen. De infrarood deken biedt een comfortabele warmte aan die ligt tussen de 35° en 75°. Met de 2 warmtezones bedien jij de temperatuur waarbij de beide zones apart te bedienen zijn. Daarnaast is er een extra veiligheidssysteem ingebouwd tegen oververhitting. De verbinding wordt automatisch verbroken wanneer een probleem wordt gedetecteerd.


 

Voordelen infrarood deken

Mocht je nog niet overtuigd zijn van een infrarood deken? Dan heb ik hieronder alle voordelen ook nog even op een rij gezet voor je. Verbeterde circulatie Infraroodsauna's werken door de lucht in de kamer op te warmen, die vervolgens het lichaam opwarmt. Dit helpt de spieren te ontspannen en gifstoffen vrij te maken. Het helpt ook om stress te verminderen en een betere nachtrust te bevorderen. Verhoogd energieniveau Er zijn twee hoofdtypen infraroodsauna's: convectie- en stralingssauna's. Convectiesauna's gebruiken ventilatoren om hete lucht door de kamer te laten circuleren, terwijl stralingsauna's warmtelampen gebruiken om infrarode stralen uit te stralen. Beide soorten sauna's zijn effectief in het verlichten van stress en het bevorderen van ontspanning. Sommige mensen vinden convectiesauna's echter te lawaaierig, dus stralende sauna's hebben vaak de voorkeur. Dit is dan ook de reden dat een infrarood sauna deken dezelfde eigenschappen heeft als de stralende sauna's. Verminderde pijn Een stralende infrarood saunadeken is een uitstekende keuze voor iedereen die wil ontspannen en tot rust wil komen. Deze dekens bieden een rustgevende omgeving die diepe ontspanning en gewichtsverlies bevordert. Ze helpen ook om beter te slapen en een beter humeur te krijgen. Ontspanning Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een infrarood saunadeken. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen ze gebruiken, is omdat ze een ontspannende omgeving bieden. Dit type deken helpt angst- en stressniveaus te verminderen. Het geeft ook een warm, geruststellend gevoel waardoor gebruikers zich ontspannen en comfortabel voelen.

 

Infrarood deken kopen?

Of je nu kiest voor een infrarood onderdeken of een infrarood slaapzak te kopen. Het geeft beiden het gewenste resultaat; een verwarmd en ontspannen lichaam. De meeste infrarood dekens bieden ook een niet-goed-geld-terug garantie. Ben je niet tevreden en zorgt het niet voor de gewenste resultaten? Dan kan je vaak binnen 30 dagen na aankoop het product gratis retourneren. Laat je goed informeren en lees vooraf de voorwaarden van de leverancier. Niet elke leverancier biedt deze garantie.


Naast de infrarood deken zijn er nog meer hulpmiddelen om het jezelf comfortabel te maken, bijvoorbeeld de infrarood lamp. Liever alleen verwarmen zonder infrarood? Dan heb je ook genoeg opties om de donkere maanden warm door te komen, bijvoorbeeld een elektrische deken, elektrische kussens, handverwarmers, voetverwarmers of rug/nekverwarmers.

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page