top of page

De beste spijkermat kopen? Alles over de Voordelen & Ervaringen!


Flowee spijkermat
Flowee spijkermat

Heb jij al ervaring met een spijkermat? Wanneer je toe bent aan rust en ontspanning, is dit een geweldig hulpmiddel. Het ziet er misschien in eerste instantie niet heel comfortabel uit, maar als je het een paar keer hebt gebruikt denk je daar wel anders over.


De spijkermat voordelen zijn namelijk heel groot. Wat die voordelen precies zijn en hoe anderen spreken over hun spijkermat ervaringen? Dat lees je in dit artikel!


Ga er lekker voor zitten en lees maar mee – en houd de postbezorger de komende dagen in de gaten, want waarschijnlijk ga jij na afloop ook een spijkermat bestellen!


Veel leesplezier! :)

 

Kan jij maar moeilijk ontspannen?

Het is voor veel mensen een probleem: ontspannen. We hebben maar 24 uur in een dag en daarvan moeten we er eigenlijk 8 slapen. De kans is groot dat je ook 8 uur per dag werkt, dus dan blijft er niet zoveel meer over. Zeker niet als je bedenkt dat koken, sporten, voor de kinderen zorgen en dat soort activiteiten er nog bij komen. Tegen de tijd dat jij ’s avonds op de bank ploft en de tv aanzet, zie je op de klok dat het al bijna bedtijd is. Dus hoe kun je dan wel ontspannen als je zo’n druk leven hebt?


Allereerst is het goed om te weten dat ontspanning op verschillende manieren mogelijk is. Sporten zorgt vaak voor rust in je hoofd, omdat je je gedachten even kunt verzetten. Maar ook je lichaam heeft ontspanning nodig. Nu is er een geweldig hulpmiddel dat je juist voor het slapengaan heel goed kunt gebruiken ter ontspanning. Heb je weleens van een spijkermatje gehoord? Denk nu niet meteen dat een spijkermat onzin is, want dat is het absoluut niet. Ik vertel je er graag meer over, want ik ben fan!

 

Wat is een spijkermat?

Een spijkermat is een matje waar je op kunt liggen met kleine (vaak plastic rondjes met) scherpe puntjes. De scherpe kleine puntjes van de spijkermat prikken in de zenuwuiteinden van je huid waardoor dit een gunstig effect heeft op je lichaam én geest. Er zijn bijna geen wetenschappelijk onderzoeken te verbinden waarbij deze voordelen door onderzoek worden bevestigd, maar de mensen die een spijkermat gebruiken zijn zeer positief en tevreden. Een spijkermat wordt door veel gebruikers aangeraden.


Hoe werkt een spijkermat?

Zodra je op de spijkermat gaat liggen prikken de scherpe uiteinden in de huid. Je ervaart een (lichte) pijnprikkel. Je hersenen proberen met de twee gelukshormonen - endorfine en oxytocine - die worden geactiveerd een pijnstillende werking aan te maken. En het werkt, na een aantal minuten merk je dat de pijn afneemt. De doorbloeding wordt geactiveerd en de pijn neemt af. Vervolgens merk je dat je lichaam warmer wordt. Doordat de doorbloeding wordt geactiveerd worden afvalstoffen sneller en beter afgevoerd. Je spieren en je hoofd ontspannen zich. Het geeft echt een rustgevend gevoel, na afloop voel jij je weer opgeladen.


En wat is het verschil met een acupressuur mat?

Als je op internet zoekt op spijkermat dan kom je al vrij snel ook de acupressuur mat tegen. Wat het verschil is? Helemaal niets, de spijkermat kan je vergelijken met acupressuur. De Spijkermat wordt ook niet voor niks ook een acupressuur mat genoemd. Daar zijn geen verschillen in. Dus of je nu een spijkermat of acupressuur mat koopt, je komt bij hetzelfde product uit.


Wat is acupressuur?

Nu we het over acupressuur hebben, dan is natuurlijk de vraag wat is acupressuur eigenlijk? Want als een acupressuur mat hetzelfde is als een spijkermat, dan is het logisch dat je hier meer over zou willen weten. Ik leg het je uit! Acupressuur lijkt op massage en maakt onderdeel uit van de Chinese geneeskunde. Het doel van acupressuur is om een verbetering te geven van het 'welbevinden van lichaam en geest'. Volgens de filosofie die hieraan ten grondslag ligt, bevinden zich in de huid van het hoofd, de rug, borstkas, armen en benen een twaalf- of veertiental energiebanen of meridianen, die in de vingertoppen en tenen eindigen. Elke meridiaan geeft energie door aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De meridiaan heeft een aantal punten in de huid, die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. Vanuit deze punten kun je de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. bron

 

Wat zijn de spijkermat voordelen?

Het gebruik van een spijkermat is heel goed voor je. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Ik som de belangrijkste spijkermat voordelen hieronder voor je op!


✅Ontspanning voor je spieren. Het helpt bij nek- en schouderklachten. En geeft ontspanning aan spieren die vastzitten.

✅Een spijkermat geeft je meer energie

✅Vermindering van hoofdpijnklachten

✅Last van slaapproblemen? Met de spijkermat zal je sneller in slaap vallen

✅Je zal beter slapen en uitgerust wakker worden

✅Burn-out klachten en stress verminderen

✅Rust in je hoofd

✅Het helpt tegen pijnlijke en vermoeide voeten


Als je dit zo leest, lijkt het een wonderproduct! Misschien is dit ook wel het geval, de vele positieve reviews geven aan dat veel mensen er baat bij hebben. Bovendien is een spijkermat (op de aanschafprijs na) helemaal gratis te gebruiken. Dat is dus voordeliger dan bijvoorbeeld een elektrische deken, die je op stroom moet aansluiten om hem te kunnen gebruiken! En een spijkermat gaat jaren mee. Met een spijkermat investeer je in jezelf. De recensies geven het al aan, iedereen is er blij mee!


Mocht je nog twijfelen? Weet dan dat je een spijkermat 30 dagen op proef mag gebruiken en je hebt 5 jaar garantie. Tenminste bij de gerenommeerde aanbieders zoals mijn favoriet de Flowee Spijkermat. Dan weet je bijna wel zeker dat het geen miskoop is!

 

Spijkermat Flowee: de beste keuze!

Als je op het internet zoekt op de term ‘spijkermat’ of ‘spijkermatje’, verschijnt de spijkermat van Flowee vrijwel meteen in de zoekresultaten. Logisch ook, want een Flowee spijkermat is de beste keuze! En niet alleen omdat het een volledig Nederlands merk is, maar omdat het een kwalitatief goed product is én misschien ook wel een beetje door de vele kleuren (6!) waar je ze in kunt bestellen. ;)


Ik vertel je natuurlijk graag waarom ik de Flowee spijkermat de beste keuze vind. Laten we daarom eens kijken naar het Flowee spijkermat aanbod: van een losse spijkermat tot een complete spijkermat set.

 

Flowee spijkermat

De Flowee spijkermat is beschikbaar in veel leuke hippe kleuren. Naast de mooie uitvoering heeft de Flowee spijkermat meer dan 8800 drukpunten en is gemaakt van hoge kwaliteit katoen.


Vooral voor de beginner is deze spijkermat uitermate geschikt. Wil je een hogere intensiteit dan is de Eco-variant wellicht een aanrader voor je

 

Flowee Spijkermat ECO


Naast de standaard Flowee spijkermat is er zoals ik al aangaf ook een duurzame variant beschikbaar. Oftewel de Flowee ECO-variant. Waarom de spijkermat een ECO-variant is? Deze versie heeft een vulling van 100% natuurlijke kokosvezels. Hierdoor is deze duurzamer én milieuvriendelijk. De intensiteit is hoger doordat je door de kokosvezels meer tegendruk ervaart. Hierdoor geeft dit een hogere intensiteit dan de Flowee spijkermat van katoen. 

Flowee spijkermat kussen ECO

Naast de spijkermat heb je ook de Flowee spijkermat kussen. Het kussen is ideaal voor je hoofd of je voeten. Vooral als je lekker op de bank zit, kan dit een fijn ontspannen gevoel geven met de 2200 unieke drukpunten. Er wordt gezegd dat wanneer je het kussen dagelijks 10 tot 20 minuten gebruikt je snel de positieve effecten zal gaan merken.


Door de vulling van boekweitkaf sluit het kussen mooi aan naar elk lichaam. Het grote voordeel hierbij is dat je zelf de vulling kunt bepalen. Liever een iets platter kussen? Dan haal je er wat vulling uit. Makkelijk te gebruiken en vrijwel voor iedereen geschikt. Bewaar het boekweitkaf apart om het later weer te gebruiken wanneer je het kussen wilt opvullen.


 

Flowee spijkermat set

Wil je optimaal gebruik maken van de spijkermat voordelen? Kies dan voor een flowee spijkermat set. Met de flowee spijkermat set heb je een spijkermat en een spijkermat kussen in één set. Beide producten kan je los van elkaar gebruiken maar ook tegelijk. Met een Flowee spijkermat set kan je optimaal gebruik maken van de vele spijkermat voordelen die er zijn.


Het kussen voor als je bijvoorbeeld op de bank zit, voor je hoofd of je voeten en het matje als je in de ochtend opstaat of voordat je gaat slapen. De Flowee spijkermat set is ook in de ECO variant te bestellen. 

Flowee spijkermat ervaringen


Ben je benieuwd naar de spijkermat ervaringen van anderen? Ik weet zeker dat onderstaande reviews je een beter beeld geven van het nut van een Flowee spijkermat! In het algemeen worden de volgende reacties gegeven. Doe er je voordeel mee!

✔ Vermindering van nek- en schouderklachten waaronder stijve spieren ✔ Directe ontspanning ✔ Verbeterde doorbloeding ✔ Vermindering van hoofpijn en migraine ✔ Ontspannen van de spieren ✔ Afname van restless legs, wintertenen en zere voeten ✔ Meer energie en minder stress ✔ Vermindering van (chronische) pijnklachten


Spijkermat? Héérlijk "Ik kocht deze spijkermat met bijpassend kussen om mijn chronische rugpijn wat te verminderen. Enigszins sceptisch, dat wel. Maar ik vind het heerlijk. De punten zijn absoluut niet pijnlijk en zorgen voor een soort van acupressuur over de hele rug. Met het kussentje erbij is het helemaal compleet. Het zorgt voor een ontspannend gevoel waar je best wel van in slaapt kunt vallen. Trouwens, ik slaap er ook wel een op. Kortom, prima aankoop."


Fijn product "Erg fijn product i.c.m. de mat. De mat gebruik ik 's avonds in bed. Het kussen als ik op de bank zit."


Kussen "Geweldig kussen .Heerlijk voor koude handen/ voeten . Ook ideaal als je een stijve nek hebt. In het begin is het even wennen maar ik ontspan al vrij snel en val ook wel eens in slaap. ‘s avonds ben ik van mijn nek klachten af."


Fijne pijn"Stijve onderrug? Zit hier tegenaan (zonder shirt) en de doorbloeding komt goed op gang. Met vaak als resultaat minder of geen pijn meer! De mat is fijn voor je voeten. Kussen ook fijn voor stijve schouders of nek." 

Ook een spijkermat kopen? Let hier op!

Denk jij inmiddels: ik wil ook zo’n spijkermat kopen en aan ontspanning toekomen? Weet dan dat je op een paar dingen moet letten om een goede aankoop te doen. Ik heb hieronder een opsomming gemaakt waar je op moet letten als je denkt ik ga een spijkermat kopen!


Kwaliteit

Wanneer je veel gebruik maakt van je spijkermatje dan wil je natuurlijk ook goede kwaliteit. Beter één keer een goed product aanschaffen dan meerdere malen een nieuw spijkermatje moeten kopen. Goedkoop is vaak duurkoop. En wanneer je optimaal van de voordelen van de spijkermat gebruik wilt maken dan is een kwalitatief spijkermatje natuurlijk een goede keuze.


Materiaal keuze

Kies voor duurzame materialen zoals duurzaam katoen en een duurzame vulling van de spijkermat. En vergeet de spikes niet. Ons advies is om te kiezen voor een spijkermaat waarbij de spikes zijn gemaakt van ABS Plastic. Dit materiaal is veilig voor de gezondheid. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor kinderspeelgoed, waaronder LEGO.


Afmetingen

Er zijn verschillende spijkermatjes in verschillende afmetingen. In de meeste gevallen gebruik je een spijkermat om met je rug op te liggen. Een minimale afmeting is naar mijn mening 45 breed en 75 lang.


Garantie

Stel dat er toch iets gebeurt met je spijkermat. Dan wil je graag garantie zodat je een nieuw exemplaar ontvangt. Een garantie van 5 jaar is een goed uitgangspunt. Wanneer je garantie krijgt van 5 jaar, dan weet je dat het een goede kwaliteit is. Want anders zou de verkoper geen 5 jaar garantie geven.


Niet-goed-geld-terug garantie

Stel dat je toch nog twijfelt voor het aanschaffen van een spijkermat? Het is natuurlijk wel een investering (in jezelf) maar je wilt wel graag de zekerheid dat het iets voor jou is. Een niet-goed-geld-terug garantie biedt een uitkomst. Probeer het artikel 30 dagen uit, ben je toch niet tevreden? Dan kan je het artikel terugsturen en je krijgt je geld terug.


Kies je voor een Flowee spijkermat, dan voldoet je aankoop aan alle voorwaarden hierboven. Daarmee maak je gegarandeerd de beste keuze voor een spijkermat. Je kunt ook het overzicht bekijken bij Bol.com van meer merken spijkermatjes en een andere keuze maken, natuurlijk. Dat is helemaal aan jou!

 

Meest gestelde vragen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de beste spijkermat en de gemiddelde kosten ervan? Hieronder staan de meest gestelde vragen al op een rij. Alvast veel succes en plezier gewenst met jouw spijkermatje!


1. Wat kost een spijkermatje gemiddeld?

Wanneer je een spijkermatje wilt kopen variëren de prijzen van € 20,- tot ruim € 400,-. De Flowee spijkermat koop je al vanaf ca € 42,50 incl verzendkosten. Het kussen is iets voordeliger wanneer je alleen een spijkermat kussen koopt. Wanneer je een spijkermat set koopt kom je nog voordeliger uit.


2. Is een spijkermat onzin?

Er zijn recentelijk wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de werking van de spijkermat. Hieruit blijkt dat een spijkermat zeker geen onzin is. Er zijn veel verschillende positieve effecten na het gebruik van een spijkermat. Ben je benieuwd naar de onderbouwing? Bron


3. Is Flowee spijkermat de beste spijkermat?

Het is lastig te zeggen of de Flowee spijkermat de beste spijkermat is. Ik ben van mening dat de Flowee spijkermat een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. En de vele reviews op Bol.com onderbouwen dit.


4. Wanneer is een spijkermat niet aan te raden?

Mocht je medisch klachten hebben welke gerelateerd zijn aan bloedstollingproblemen, hartproblemen en/of gebruik van bloed verdunnende middelen. Of bij huidproblemen op de plekken waar het kussen gebruikt wordt, of bij zwangerschap: raadpleeg een arts/verloskundige alvorens gebruik te maken van het kussen

Bij twijfel, raadpleeg altijd een arts voordat je de spijkermat gebruikt.

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page